Steam vs Epic Games

• Konuyu başlatan 490836
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 2.166
2018'den beri tartışıldığını biliyorum ama hazır 2022 gelmişken bir daha sorayım dedim. Şahsen ben zorunlu seçim olsa Steam seçerim hani community sekmesi tek başına yeter öyle diyeyim fakat diğer yandan bedava oyunları ve 60TL kupon ile öğrenci olan beni 3A oyun konusunda Epic kendine çekiyor. Örneğin Mafia 1 alacağım 69.50TL vermek var 129.50TL vermek var. Gerçi Epic Games'in bulut kayıt sistemi Cyberpunk'da 5 saatlik kayıp yaşamama sebep olunca ekstra 1 hafta harçlığım gitsen yine de Steam'den alayım dedim. Yine de sizin de görüşünüzü alayım istedim. Bu arada sadece bulut değil başarımların çok az oyunda olması, fotoğraf çekememek gibi özellikler de beni uzaklaştırıyor. Tabii Epic'ten tamamen uzaklaşmadım AC Valhalla gibi Steam da olmayanları gidip Epic'den kuponla alıyorum.

Torrent

Epic'in bir vasfı yok. Bedava oyun vermesi dışında. Doğru düzgün profil fotoğrafı bile koyamadığınız launcher ile koskoca 2000'lerin başından beri olan Steam'i karşılaştırmak doğru değil :)
Galiba ilk başa eklememişim ama zaten benim Epicde saydığım eksik özellikleri getirmeleri benim 60TLyi dert etmeyeceğim zamanlara denk gelir bu yüzden bana şuan için cevap lazım.
10TL aldığım zamanlarda tek bildiğim oyun oynama yoluydu.

Steam güncellik olarak ve kullanım olarak Epic Games'den daha iyi Epic bazı oyunları bedava verdiği için seviliyor.
Ona bakılırsa Amazon da her ay oyun veriyor ve genellikle Epicin verdiği oyunlarda daha değerli oluyor.

1 haftalık harçlığınsa bir de Steam'den oynamak seni daha mutlu edecekse Steam'den tabii ki.
Steamda oyun içinde screenshot almak,başarım kazanmak başka insanları oyun hakkında yorumlarına bakıp kendi yorumlarımı dile getirmek,community sekmesinde gezmek ve arayüz açısından yani para haricinde her konuda Steam bence üstün.

Benimki hala öyle ama oyun 5-10 TL ise alırım büyük ihtimal
Vallaha ben senin yerinde olsam sadece online ve co-op oyunu paralı alırdım.Parası olmayanın Torrente yönelmesi doğal bir hareket bence.
Epic Games'in Launcher'i arayüzü gibi şeyleri çok kötü fakat oyun konusunda ucuz satması gayet iyi Steam benim için her yönüyle iyi ama alacağım oyun için param yoksa Epic Games'i tercih ederim kuponla almak istediğin oyun zaten çok çok ucuza geliyor ama kötü yanlarınıda hesaba katman gerek işte.
Hocam fiyat dert değil okulum olduğu için zaten oyunlara şu aralar çok vakit ayırmıyorum hani 5 ay önce Shadow of the Tomb Raider aldım ama hala oynayamadım sözde 2 ay önce oynayacaktım Epicde bedavaya verdi zaten.Sınav dönemine denk gelmemesine rağmen Cyberpunk'ı 1 ay da bitirdim ve 60 saat sürdü.

Kullanıcı dostu kim ise onun yanında olurum, Epic Games iyi düşünüyor, güzel düşünüyor ancak sadece ücretsiz oyun dağıtmakla, kupon vermekle olmuyor bu işler. Topluluk kısmı, pazar kısmı, atölye kısmı vb. birçok alanı eklemesi lazım, Epic'ten oyun alınca şahsen kendimi korsan oynuyor hissediyorum, Steam'de orjinalliği hissediyorum. Saydıklarım Steam'de olan ve bir başlatıcıda olması gereken şeyler, Epic'in bunları getirmese bile kendine has şeyler getirmesi gerek, en basit şeylerden biri olan sepet sistemini daha yeni geçenlerde ekledi.
1641314950601.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı