Steam vs Epic Games

• Konuyu başlatan Racoon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 6.141
Steam bu sektöre yön veriyor. Bir kere en köklüsü ve kalitelisi o'dur. Bunun kimse aksini söyleyemez. Launcher'ı da daha kaliteli. Daha büyük bir topluluğa sahip. Her ne kadar geçen yıllarda TL desteğini kaldırmış olsa da, yeri geldiğinde crack kullanan birisi olarak Steam'i tercih ederim. Ki zaten büyük şirketlerin oyununa baktığımız zaman Epic Games ve Steam arasında çok da bir fiyat farkı yok :D

Atıyorum ki Rockstar Games'in bir oyunu Steam'de 15 dolar. Epic Games'te bu oyun 500 TL civarı oluyor. Hemen hemen aynı hesaba geliyor yani :D

Epic Games sadece oyunu al, oyna mantığı var. Fiyatlar ucuz olması, bedava vermesi ile tanınsa da kişisel olarak sevmiyorum.

Steam'de topluluk, atölye, oyun içi fotoğraf paylaşımı, sohbet, 5GHz Steam Link desteği, mod kurma kolaylığı (atölye) vb. özeellikler mevcut. Daha sayamayacağımdan fazla özelliği var.

Ayrıca Steam'de yeni çıkan, yeni eklenen oyunlarda Epic Games artık fiyat avantajını da kaybediyor.

Hepsini paylaşmaya üşendim doğru fiyat avantajınıda yavaş yavaş kaybediyor ama yine de bazı oyunlar çok ucuz Detroit, Skyrim, Beyond Two Souls gibi umarım fiyatlar böyle gitmez giderse zaten sadece bedava oyun verdiği için kullanılan bir yer olacak sanırım.

@Racoon, şu an çoğu oyunda ciddi farklar var dediğiniz gibi. Bunu da kaybetmez inşallah. Ben ne kadar tercih etmesem de ucuz fiyat dediğimiz zaman ilk aklımıza gelen bir platform.

Steam'in müşteri memnuniyeti daha iyi olduğu için onu tercih ediyorum.

Bu kişiden kişiye değişse de, bence Epic Games'in en güzel yanı, her hafta bir oyunu ücretsiz sunması, Epic Games'in bir adım önde olmasını sağlıyor. Fakat Steam de ara da güzel indirimler yapıyor.

Steam daha iyi ama dolara geçerek Türk oyunculara arkasını döndü. Türk oyuncuların DRM seçme lüksü kalmadı artık. Oyun nerede ucuzsa oradan alacağız yapacak bir şey yok.

Epic Games 10-20TL'ye oyun satmıyor ya sonuçta. Epic Games pahalı, Steam ise biraz daha pahalı. Sonuç olarak fazla bir fark yok. Ben yine ikisinden de oyun almakta zorlanıyorum ama mesela Steam de CS'den düşen kasalar ile 5-6 dolar civarı küçük oyunlar alabiliyorum hem de sevdiğim oyunu oynayarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı