Steam vs Epic Games

Bu konu hakkında sevdiğim bir hocamdan alıntı yapacağım.
Epic Games, Steam için bir rakip bile değil ki taksın. Ortada servis yok bir kere, yalnızca bedava dağıtılan oyunlar var. Şahsen 3-5 kuruş fazladan veririm adam gibi bir hizmet alırım, bedava oyunları bir kenara bırakıp bir an önce kullandıkları istemci üzerine çalışmaları gerekiyor.

Kullanıcıların ilgilendiği bir çok özellik Epic Games'te henüz yok. Geliştiricilerine harcamaları gereken bütçeyi ücretsiz oyunlara harcayarak gelişebileceklerini düşünmüyorum. Lakin kimse 80GB indirdiği oyunun 0 bayt'tan baştan indirmeye başlamasını istemez.

Eki Görüntüle 565237

Bakın bu "Yes"lerin hepsi bir servis ve Epic Games servis konusunda ne kadar geride açık ve net görülüyor. Steam daha geçtiğimiz günlerde kütüphane tasarımını güncelledi, takır takır çalışmasına, herhangi bir sorun barındırmamasına rağmen sırf eski gözüküyor diye tasarımda güncellemeye gittiler yapmak zorunda değillerdi oysa ki. Epic Games yapmak zorunda olduğu şeyleri bile yapmıyor.

Yanlış anlamayın Steam fanboyu olmak değil amacım yalnızca olaya sizden farklı bir pencereden bakıyorum, ben çok orijinal oyun tercih eden birisi de değilimdir zaten açık konuşmak gerekirse. Ben sadece Epic Games hiç iyi bir servis olmamasına rağmen sırf ücretsiz oyun dağıtıyor diye bu kadar büyütülmesine yanlış bakıyorum.
 
Epic olanı kullanana kadar canım çıktı. Arada böyle bedava oyun olur, indirimli bir şeyler olur alırım. Fakat Steam hiçbir şeye değişilmez. :)
 

Geri
Yukarı