Steam yeni aile paylaşımı sistemi sayesinde artık iki kişi aynı anda oyun oynayabilecek!

Bir aileye katıldığınızda tüm oyunlarınızı diğer aile üyeleriyle paylaşmış oluyorsunuz.

Bir ailedeki iki üye; aynı anda, aynı oyunu oynamak isterlerse: aileden herhangi birinde oyunun ikinci bir kopyası olması gerekecek.

Bir ailedeki iki üye; aynı anda, farklı oyunlar oynamak isterlerse: ikisi de aynı anda oyunların tek bir kopyası ile oynayabilecek.

Steam Aile paylaşımının kapsamı genişletilmiş, gayet güzel bir güncelleme olmuş. Şu an betada olduğunu hatırlatayım, denemek için betaya geçmeniz gerekir. Yakında ana sürüme gelecektir.
 
Bu özelliği kullanan için oldukça iyi oldu bu. Mesela benim abim hiç hikâyeli oyun oynamayan biri ve Spider-Man oyunları PC'ye geldiğinde oynamak istemişti. Bende aile paylaşımını açıp benim kütüphanemdeki oyunu kendi hesabında oynamasını sağlamıştım fakat o Spider-Man oynayacak diye ben kendi oyunumu oynayamıyordum ya da tam tersi o Spider-Man'e devam edemiyordu. Yani kullananı için çok iyi olmuş bu.
Onun dışında bence asıl olayı Netflix, Disney+ tarzı yetişkinlere özel veya çocuklara özel oluşturulan profil sistemi olmuş. Günümüzde çok fazla olmasa da özellikle gelecek yıllarda birçok oyun oynayan insanın çocuğu da oyun oynuyor olacak. Onun dışında hesaptaki çocuk kullanıcının "40 dolara şu oyunu almak istiyor, izin veriyor musun?" tarzı onaylamalı sistem de iyi olmuş.
Bir ailedeki iki üye; aynı anda, aynı oyunu oynamak isterlerse: aileden herhangi birinde oyunun ikinci bir kopyası olması gerekecek.
Bu biraz laf olsun diye yazılmış gibi geldi bana. Sonuç yine eğer kullanıcılar aynı oyunu aynı anda oynamak istiyorsa ikisi de oyuna sahip olmalı durumuna çıkmış.
 
Konsolda PS3 ve Xbox 360 döneminden beridir var. 😁 O zamandan beri Steam'de olsaydı inanılmaz zarar ederdi.
 
Tüm oyunlarımı ailemle paylaşmam gerekiyor mu?

"Bir aileye katıldığınızda tüm oyunlarınız otomatik olarak ailenizin diğer üyeleriyle paylaşılır."

Beni ilgilendiren tek şey bu kısımdı. Hangi oyunları paylaşacağıma karar veremedikten sonra benim için pek bir cazibesi kalmıyor. Ben isterim ki sadece hile koruması bulunmayan oyunları paylaşabileyim.
 

Geri
Yukarı