Steam'da oyunlara kötü yorum yaparak Türkçe yama gelmesini sağlamak

O işler nasıl oluyor bilmiyorum ama mesela Warframe'yi sanırsam oyuncular çeviriyordu, böyle bir şey olursa olabilir. Diğer türlü ya Türkiye'nin oyun kültürü ya da dünyanın oyun kültürünün değişmesi lazım.
 
O işler nasıl oluyor bilmiyorum ama mesela Warframe'yi sanırsam oyuncular çeviriyordu, böyle bir şey olursa olabilir. Diğer türlü ya Türkiye'nin oyun kültürü ya da dünyanın oyun kültürünün değişmesi lazım.
Bilmem ama böyle boş boş durdukça. Uzak değil ha yakın zaman da oyunları 5000TL bile alabiliriz. Bu da böyle gider ve çaresiz bir şekilde ekonomi kötü der otururuz :D
 
Oyunlarda Türkçe yama çıkmamasının sebebi Türkiye'de oyun satışlarının düşük olması. Rusça oyun çıkıyor çünkü satışları istenilen seviyede.

Evet, oyun satın almadığınız sürece görmezden gelinmeye devam edileceksiniz. Gerçi şu anki ekonomide alınmamasını çok iyi anlıyorum fakat 5-6 yıl önce bile oyun satın alınmıyordu ki zaten? "hikayeli oyuna para verilmez" veya "oyuna para verilmez" zihniyeti 5-6 sene önce de vardı ve hala var.

Oyuna para verilmez derler ama LoL ve Valorant tarzı oyunlardaki içeriklere para su gibi yatırılıyor, zihniyet bayağı değişik.

Türkiye'nin oyun pazarlamasında ki yeri öyle azımsanacak gibi değil. Tamam yeni çıkmış fiyatı 1000TL üstü oyunları herkes alamıyor fakat bu herkesin crack oynadığı anlamına da gelmiyor. Sen bu oyunu o ülkenin pazarına çıkartıyorsun gayet de türklerin bu oyunu aldığını biliyorsun fakat Türkçe eklemiyorsun? Mesela Ubisoft firmasına bakalım. Her sene çıkarttıkları oyunları senelerdir çatır çatır alıyoruz fakat ortada Türkçe oyun falan yok.Senin bu hikayeli oyuna para verilmez lafını 2010 larda duyuyordum.Yani uzun lafın kısası dil getirilmek istendi mi öyle çok uzun uğraş olmaz büyük firmalar için.
 
Her sene çıkarttıkları oyunları senelerdir çatır çatır alıyoruz
Hala anlamıyorsunuz, satış miktarı önemli.

Senin bu hikayeli oyuna para verilmez lafını 2010 larda duyuyordum
Ben hala duyuyorum 😀

Yani uzun lafın kısası dil getirilmek istendi mi öyle çok uzun uğraş olmaz büyük firmalar için.
Evet, onun için de haketmen lazım, ne kadar ekmek o kadar köfte.
 
Evet, söyle bir şey yapalım istiyorum. Şimdi biliyorsunuz, her oyun mutlaka Rusça oluyor. Öncelikle konuya geçmeden şunu açıklamak istiyorum. Her oyun da Rusça olmasının sebebi. Rusların oyunlara kötü yorum yaparak tepki göstermesidir bazı forumlarda da aynı tepkiyi gösterdiler. Ben de bunu yapalım istiyorum. Bir oyun belirleyip. Bring turkish language olumsuz, yazarak. Ruslar gibi tepki göstersek? Gerçekten oyunlarda bir şey, yapmazsak tepkimizi göstermesek, görmezden gelinmeye devam edeceğiz. Zaten oyun fiyatlarından, da anlıyoruz bir yerden başlamak lazım gibime geliyor. Forumda yasak mı bilmiyorum. Lakin Ruslar bunu yaptı biz neden yapmayalım.
Örneğin: Yabancıya sattığı 1 oyundan elde ettiği geliri kur yüzünden türkiyeden 15 kişi alınca aynı fiyatı kazanıyor zaten satamadığı parası değersiz bir ülkenin yamasını neden yapsınlar?
 
Hala anlamıyorsunuz, satış miktarı önemli.

Ben hala duyuyorum 😀

Evet, onun için de hak etmen lazım, ne kadar ekmek o kadar köfte.

Evet satış miktarı önemli fakat yıllardır pazarında olduğun bir ülkenin dil desteğini çıkartmamak aşırı saçma geliyor. Ubisoft sağda solda ne kadar değişik dil varsa çıkartıyor fakat bir tane Türkçe ekleyemiyor.
 
Yama çıkarmamalari çoğu çevirmenin de işine geliyor Türkiye'de. Adam bakıyor onun yaması haricinde yama yok 100 yıllık ve neredeyse diyalog olmayan oyuna bile çıkardığı yama oyundan pahalli fiyata satıyor. Çeviriyle yapılan yamalar bile ücretli satılacak artık hayirina iş yok. Birkaç yıla bazı forumlarda konu açmanın bile ücretli olacağını düşünüyorum en azından Türkiye'de. Herkes kimden ne kadar koparabilirimin derdinde.
 

Geri
Yukarı