Çözüldü Steam'de oyun yayımlamak için şirket kurmak gerekli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibrhm.psd

Centipat
Daha fazla  
Steam'de oyun yayımlamak istiyoruz. Şu an öğrenciyiz ve resmi olarak bir şirketimiz vs yok oyunun sayfasını açınca bir şirket kurmamız gerekli mi yoksa oyunu satışa sunduğumuzda falan açsak yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyun yayınlayarak gelir elde ettiğiniz için ticari faaliyet olarak sayılır ve vergi vermeniz gerekir. Ondan dolayı en azından şahıs şirketi kurulması zorunludur. Oyunu geliştirirken herhangi bir gelir elde etmediğin için şirket kurmanı gerektirecek bir durum yok.
Bu doğru.
Belirli bir wishlist elde edene kadar satışa sunmayı düşünmüyoruz. Bu durumda da mı şirket kurmak gerekir?
Hayır gerekmez. Oyunu satışa sunana kadar, oyunda reklam yapana kadar veya ilgili kaynaklardan en ufak gelir kaynağı oluşturduğunda tax sisteminden geçmen gerektiğinden bir şirket veya bir firmanın olması gerekiyor. Ancak diğer bütün istisnai durumlarda söz konusu değildir.

Ancak, bazı webmarketlerde tax numarası olmadan hesap açtırmaya izin vermiyor. Steam sanırım izin veriyor ama sonrasında istiyor.

Gelir gelir gelmez şirket kurmak lazım
Merhabalar, Şahıs Şirketi kurmak için bir muhasebeciyle çalışmak işimi ne derece kolaylaştırır? Belge, imza vs. konularında bütün işlemleri yaptırabilir miyim? İşin bana düşen kısmı ne olur? Pek bu konularda bilgim yok ve sanırım Steam'den ücretli oyun yayınlamak için bir şahıs şirketi kurmaya ihtiyacım olacak. Bilgilendirme şansınız var mı acaba?

Hocam ben muhasebeciyim şirketle ilgili bütün işlerini halledebiliyorum, vergi vs durumunu hemen çözüyoruz istersen Instagram'dan konuşabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…