Steam'de Takas Dolandırıcılığı

Lanet olsun ki birebir aynı şeyi yaşadım kendi yan hesabıma atmama rağmen (ki kontrol ettim kendi hesabımdı) takas reddedildi ve ben daha onaylamadan eşyayı kendi envanterlerine çektiler
İşte genelde itemlerin gerçek olduğunu anlamamız için bir arkadaşına veya yan hesabın at ama kabul etme diyorlar. Ama aslında attığın hesap bir bot ve senin yan hesabını kopyalamış oluyor. Bunu farketmen çok zor belki yorumlardan anlayabilirsin. Geçmiş olsun.
Bu tür olayları engellemek için takas yapmadan önce Steam API key i kontrol edin eğer açıksa sıfırlayın.
Steam API key bağlantısı: Steam Community
Bu arada bu yöntemi kullanan dolandırıcılar sizi itemlerin fiyatına bakmak gibi bahanelerle sahte sitelere yönlendirirler ki Steam API keyinizi etkinleştirip ele geçirebilsinler. Böylece sizin takaslarınızı yönetebilirler.
 
benim abimde böyle bişey yaşadı 2014 dede böyle bişey olmuş steam artık doğru düzgün biyer değil 150 tl gibi bi para çöpe gitti birisi yardım edebiliyosa etsin lütfen ama bu olaydan sonra anneme bile güvenim kalmadı ne yapsam bilmiyorum ya okulu bırakıp kendimi hacka vericem herkesten birer birer intikamımı alıcam yada okuluma devam edicem onlar aklımdan silincek 150 tl çok büyük para ne yapsan bilmiyorum bunun hesabı banlıdır dediğiniz gibi m9 bayonet veriyodu sözde fade adam alman kesin türklere bi kin i var ama neden biz ona anlam veremiyorum benim bişey yapmam gerek kendimi çok kötü hissediyorum lütfen ama lütfen birisi söylesin çok büyük hayallerim var lütfen
 
Arkadaşlar 16klık bıçağım gitti dolandıran profili bırakıyorum buraya şikayet ederseniz sevinirim profilden de anlaşılıyor zaten. Bıçak bana yar olmayacaksa ona da olmasın.


Hocam üzgünüm ama bu hesaplar banlanmıyor ben çoğu tanıdığımla dolandırıcıyı raporlamıştık ban yememişti. Geçmiş olsun, nasıl oldu olay hangi siteden oldu.
 
Ya aynı arkadaşın olayı anlattığı gibi oldu. Bynogame den bıçağı satmak için satış url' ine tıkladım ve takası attığım kişiyi kontrol ettim. Hattağa kapattım bir daha linke tıklayıp bir daha profili kontrol ettim. Daha sonra mobilden onay geldi olay da orada koptu zaten. Mobile gelen onay benim doğru kişiye attığım takas onayı değildi. Bir bot benim trade imi manipüle edip doğru kişiye attığım takası iptal edip saniyesinde kendine atmış ve onun mobil onayı gelmişti. Adamın hesabı da normalde atacağım kişiyle aynı ppsi ismi vb. Şu an attığım linkteki envanterinde duruyor Talon Knife Blue Steel siz de görebilirsiniz. Durum bu şekilde gerçekten çok üzücü steame dünden beri ticket atıyorum fakat geri dönüş gelmiyor. Profilinden çok bariz bir şekilde anlaşılıyor dolandırıcı olduğu üstüne üstelik benim gerçekleştirmeye çalıştığım tradein anında iptal olup atacağım adamın kopyası olan profile attığımda belli. Steamin bunun önüne geçmesi gerekmez mi ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor sadece. Yine de attığım bu profili şikayet ederseniz mutlu olurum.

Dolandırıcı profili:
https://steamcommunity.com/id/evagribov858
 
Ya aynı arkadaşın olayı anlattığı gibi oldu. ByNoGame'den bıçağı satmak için satış URL' ine tıkladım ve takası attığım kişiyi kontrol ettim. Hattağa kapattım bir daha linke tıklayıp bir daha profili kontrol ettim. Daha sonra mobilden onay geldi olay da orada koptu zaten. Mobile gelen onay benim doğru kişiye attığım takas onayı değildi. Bir bot benim tradeimi manipüle edip doğru kişiye attığım takası iptal edip saniyesinde kendine atmış ve onun mobil onayı gelmişti. Adamın hesabı da normalde atacağım kişiyle aynı ppsi ismi vb. Şu an attığım linkteki envanterinde duruyor Talon Knife Blue Steel'siz de görebilirsiniz. Durum bu şekilde gerçekten çok üzücü Steam'e dünden beri ticket atıyorum fakat geri dönüş gelmiyor. Profilinden çok bariz bir şekilde anlaşılıyor dolandırıcı olduğu üstüne üstelik benim gerçekleştirmeye çalıştığım tradein anında iptal olup atacağım adamın kopyası olan profile attığımda belli. Steam'in bunun önüne geçmesi gerekmez mi ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor sadece. Yine de attığım bu profili şikayet ederseniz mutlu olurum.

Dolandırıcı profili:
https://steamcommunity.com/id/evagribov858

Hocam Steam API keyinizi kontrol edin eğer kayıtlıysa API keyinizi silin ki bir daha dolandırılmayın. Geçmiş olsun. https://steamcommunity.com/dev/apikey
 
Ya aynı arkadaşın olayı anlattığı gibi oldu. ByNoGame'den bıçağı satmak için satış URL' ine tıkladım ve takası attığım kişiyi kontrol ettim. Hattağa kapattım bir daha linke tıklayıp bir daha profili kontrol ettim. Daha sonra mobilden onay geldi olay da orada koptu zaten. Mobile gelen onay benim doğru kişiye attığım takas onayı değildi. Bir bot benim tradeimi manipüle edip doğru kişiye attığım takası iptal edip saniyesinde kendine atmış ve onun mobil onayı gelmişti. Adamın hesabı da normalde atacağım kişiyle aynı ppsi ismi vb. şu an attığım linkteki envanterinde duruyor Talon knife blue Steel'siz de görebilirsiniz. Durum bu şekilde gerçekten çok üzücü Steam'e dünden beri ticket atıyorum fakat geri dönüş gelmiyor. Profilinden çok bariz bir şekilde anlaşılıyor dolandırıcı olduğu üstüne üstelik benim gerçekleştirmeye çalıştığım tradein anında iptal olup atacağım adamın kopyası olan profile attığımda belli. Steam'in bunun önüne geçmesi gerekmez mi ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor sadece. Yine de attığım bu profili şikayet ederseniz mutlu olurum.

Dolandırıcı profili:
https://steamcommunity.com/id/evagribov858

Hocam bu apikeyiniz ByNoGame'le alakasız başka sitelerde olmuştur, çünkü ben yıllardır kullanırım ByNoGame'den yana sorun olmaz. Muhtemelen başka sitelere kaydolurken olmuştur.

Hocam Steam API keyinizi kontrol edin eğer kayıtlıysa API keyinizi silin ki bir daha dolandırılmayın. Geçmiş olsun. https://steamcommunity.com/dev/apikey

Kesinlikle, söylemeyi unutmuşum.
 

Geri
Yukarı