Steam'e dolar geldi

Tam tersi bu şekilde karlarını koruyacaklar. Adamlar 60 dolarlık oyunu sana 20'den sattığı vakit dünyanın diğer ucundan "biz enayi miyiz?" diye VPN ile senin bölgene binlerce adam geliyor 20'den alacağım diye.

Şirket bu sefer 60 dolara satacağı binlerce müşteriyi kaybedince zarara giriyor. Ama 40 dolar olunca hem oradakiler zahmet edip buraya gelmiyor hem de senin ülkende yine satış yapabiliyor.

Kısaca yapımcılar için senin korsan oynaman bile 20 dolara almandan daha kazançlı.
Tam aksine, bir başka pazarı korumak adına diğer pazarın kar marjını kısmak iyi bir karar değil. Türkiye'nin yine birçok Latin Amerika veya Orta asya ülkesine kıyasla kar marjı yüksek. Bu duruma sebebiyet veren pazarların çok büyük bir kısmı halihazırda Steam'in ana gelir kapısı olan pazarlar, o yüzden uzun vadede dahi oralarda herhangi bir artış yaşanacağını düşünmüyorum. oyuna para vermek istemeyen adam en nihayetinde bir yolunu bulur. Aile paylaşımıyla TR'den oyun alanlar hiçbir koşulda şu anda Steam'a o parayı baymaz.

Yoruldum Türkiye.

Korsan oyna enerjin yerine gelir benim gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam tersi bu şekilde karlarını koruyacaklar. Adamlar 60 dolarlık oyunu sana 20'den sattığı vakit dünyanın diğer ucundan "biz enayi miyiz?" diye VPN ile senin bölgene binlerce adam geliyor 20'den alacağım diye.

Şirket bu sefer 60 dolara satacağı binlerce müşteriyi kaybedince zarara giriyor. Ama 40 dolar olunca hem oradakiler zahmet edip buraya gelmiyor hem de senin ülkende yine satış yapabiliyor.

Kısaca yapımcılar için senin korsan oynaman bile 20 dolara almandan daha kazançlı.

Koskoca Steam VPN yoluyla başka ülkeden erişilip, o ülkenin birim fiyatıyla hesabına oyun almasını engelleyemiyor mu? Bununla uğraşana kadar bunu engelleseler ve Türkiye'ye yerel fiyatlandırmaya devam etseler asıl kârlarını o zaman korurlardı. Sonuç olarak bu senin sözde "enayi miyiz?" diye düşündükleri ülkelerin ekonomisi gelişmiş değil ve bunun yabancılarda farkında. O yüzden "enayi miyiz?" diye değil, bile bile yapıyorlardır. Burada sorun 'yapımcılar' olsaydı en başından bu fiyatları TL'ye çevirip sunarlardı. Steam'in halt yemesi.

Bazı firmalar sonradan özel fiyata geçti. Gece 2'de Steam dolara ilk geçtiğinde Baldur's Gate 3 direkt ABD fiyatı olan 60 dolardan satılıyordu. Sonradan bölgemize özel 35 dolara düşürdüler. Birkaç gün içinde 1-2 firma daha böyle fiyat düşürme yoluna gidebilir.

Evet, bende 1-2 gün bekler zam yemezlerse indirimde iade eder bir daha alırım büyük ihtimalle oyunları.

Merak etmeyin, bence çok kısa sürede geri adım atmaları büyük olasılık. Bu fiyatlarla oyun alan %1 yerini 0.1'e bırakacak. Hiçbir firma isteyerek kazandığı paradan olmaz.

Puhahaha 20 Kasım duyurusu yapıldığı yaklaşık 1 aylık süreçte tavan yapan Türkiye pazarı oyun satışları bugün itibariyle kafa üstü çakıldı,ayda 1-2 oyun alan ben bile 20 günde 32 oyun almışım hehehe aynen Steam'de ufak çaplı bir şok yaşayabilir. Türkler Steam'de bayağı aktifken bu potansiyeli ciddi sekteye uğrayacak, yaşlı nüfuslu ABD ve Avrupa'da takılsın Steam artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı