Steam'e dolar geldi

Türkiyedeki kullanıcılar çok fazla. Steamle BTK ve İletişim Başkanlığı görüşme yaparsa ya tamamen çekilecekler ya da ceza ödeyerek ve kısıtlanarak dolarda kalacaklar. çekilmeyi göze almazlar. Ceza da ödemezler. Eski hale geri dönme ihtimali olur. Keşke görüşme sağlansa.
Adamlar senin para biriminden, ekonominden vazgeçmiş be. Günümüz dünyası şirketlerinde ekonominden vazgeçen adam senden vazgeçerken dönüp arkasına bakmaz. Çok tozpembe görüyorsunuz hayatı.

Artık sistem alımları çok düşecek gibi duruyor...
ve bundan sonra c*ack oyun önerisi yaparız.
Sanırım gerçekten Steam kullanımında bir fark olmayacağını düşünen tek benim. Zamanında 14TL den aldığımız oyunları 600TL den satmaya başladılar, ilk 2 - 3 ay düşüş oldu sonrasında paşa paşa gene kullanılmaya devam edildi. Şimdi 600TL yi 1000TL yaparlar, 2 - 3 ay düşüş olur sonra gene yoluna bakar.

Millet halat falan atmış gerek yok, ara sokağın birinden Adıyaman tütünü alın 15TL'ye 1 yıl sonra beyaz ışığa ulaşırsınız. Gerçek bir Errkek sesi vermesi de cabası.

Hocam Steam dolar olunca eskileri oynayalım bari dedim,
Sanırım işlemcim bir şeylerin farkında biraz ısınmış gibi duruyor.
Ekran görüntüsü 2023-11-21 041748.png

Vallahi sen bilirsin. Beni ilgilendiren bir durum yok. Türkiye bakanları dolarla mı alışveriş yapıyorsunuz diyordu. Bu dediklerinin arkasındalarsa dolar kuruyla bir şey satılmasına izin vermemeleri lazım.

Adamlar bize mi kaldı? İsteseler dükkanı kapatıp giderler. Yurt dışı şirketi olup Türkiye'de erişimi olan kim varsa çıksa bizde. Gene bir şey olmaz.

Adamlar senin para biriminden, ekonominden vazgeçmiş be. Günümüz dünyası şirketlerinde ekonominden vazgeçen adam senden vazgeçerken dönüp arkasına bakmaz. Çok tozpembe görüyorsunuz hayatı.
Asıl neden aslında yabancılar. Yani 1 dolar 29 tl olsa bile güncelllenen asgari ücretlerke hükümet 500 dolar civarına sabitliyor ki bu bir çok ülkeden yüksek. Adamlar kendi açıklarını kapatamadı, çözümü böyle buldu.

Gerçekten o kütüphanenin sizin gözünüzde bir önemi var mı? Konsolda başarım ve kupa manyakları vardır mesela. İstatistiklerde sıralamaya girmesi haricinde bir değeri yok bence. Dijital koleksiyon için de bence aynı şey geçerli. Oyunun tek hesapta değil de farklı hesaplarda olması ne gibi farklılıklara sebep oluyor mesela?

Fiziki kopyanın koleksiyonunu desteklerim fakat dijitali desteklemiyorum. Benim için de zerre önemi yoktur. Oyunu nerde ucuz bulursam oradan temin ediyorum.
PC başına geçtiğim zaman var. Onun dışında gözle görülebilen fiziksel bir kütüphane olmadığı için yalnızca PC başına geçince var.

Dijital kopya her zaman sizinle gelir. Steam, ya da PC jenerasyonsuzdur. Bundan neyi kastetmek istiyorum? Steam'de GTA IV aldınız. Yıllarca oynuyorsunuz. Ama Playstation 3'te aldınız ve artık PS3 kullanmıyorsunuz, ama oyun disci hala elinizde. Elinizde tuttuğunuz PS3 oyun disci, onu açacak bir Playstation olmadığı sürece değersiz. Fiziksel olarak kutusuna ve artbox'a bakabilirsiniz. Bunun dışında bir işlevselliği yok.

PC'de ise kıtalar arası seyahat edin, PC'nizi değiştirin, Steam kütüphaneniz ve oyunlarınız sizinle birlikte geliyor.

Umrumda değil o kadar ben size üzüldüm açıkçası. Kendim yakında yurt dışına yerleşiyorum. Twitterda ve youtubeta gündem yapılsa belki bir şansınız olur diye söyledim. Durumu kabulleniyorsanız siz bilirsiniz. Hükümetten hizmet beklemek hakkınız.

Asıl neden aslında yabancılar. Yani 1 dolar 29 tl olsa bile güncelllenen asgari ücretlerke hükümet 500 dolar civarına sabitliyor ki bu bir çok ülkeden yüksek. Adamlar kendi açıklarını kapatamadı, çözümü böyle buldu.
500 Dolar asgari ücret, İstanbul ile anca kapışan ülkeler dışındaki ülkeler için büyük bir para değil. Gelişmiş ülkelerde asgari ücret en az 2.000 Dolar seviyelerinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı