Steamgames Dolandırıcılığı

Ezelalper

Hectopat
Yer
Bozüyük, Bilecik
Steamgames üzerinden bugün saat 12:00'de babamın kredi kartından izinsiz bir şekilde 4 kere olmak üzere 40'ar dolar para çekilmiş. Kredi kartını iptal ettirip para iadesi istedik. Para iadesi için soruşturma başlatılacağını eğer paranın bizim tarafımızdan çekilmediği anlaşılırsa paranın iade edileceğini söylediler. Ben Online alışverişlerimi çoğunlukla İninal üzerinden yapan birisiyim. Arada sırada babama sorarak 3D koruma olacak şekilde yüksek meblağlı kitap alışverişleri yapardım o kadar. Babam da elektronik sigara ürünleri, kedi maması dışında Online alışveriş yapmayan birisi ve kullandığı siteler yıllardır kullandığı siteler. Aynı olayı tekrar yaşamayalım diye babamla telefonlarımızı ve bilgisayarlarımızı kontrol ettik acaba virüs girdi mi diye fakat herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Kredi kartı bilgileri nasıl çalınmış olabilir ve bu mağduriyete tekrar uğramamamız için nasıl önlemler almamız gerek? Bu konu hakkında bilgisi olanlar ve daha önce steamgames üzerinden mağduriyete uğrayanlar benimle iletişime geçerse çok sevinirim.

steamgames üzerinden mağduriyete uğrayanlar
Steamgames, Steam firmasının kart ödemelerinde kullandığı POS ismidir. Steam ile mağduriyet yaşanacağını çok sanmıyorum. Muhtemelen kartınız açığa çıkmıştır birisi de Steam üzerinde kullanmıştır. Steam'de 3D Secure yoktur, bundan dolayı bankayı arayıp 3D Secure olmayan iş yerlerinde kartım kullanılmasın diyebilirsiniz. Bir de dolar üzerinden işlem yapıldıysa bu kişi Türkiyeden değildir, Steam Türkiyede sadece TL ile ödeme yapabiliyorsunuz.

Steamgames, Steam firmasının kart ödemelerinde kullandığı POS ismidir. Steam ile mağduriyet yaşanacağını çok sanmıyorum. Muhtemelen kartınız açığa çıkmıştır birisi de Steam üzerinde kullanmıştır. Steam'de 3D Secure yoktur, bundan dolayı bankayı arayıp 3D Secure olmayan iş yerlerinde kartım kullanılmasın diyebilirsiniz. Bir de dolar üzerinden işlem yapıldıysa bu kişi Türkiyeden değildir, Steam Türkiyede sadece TL ile ödeme yapabiliyorsunuz.
Hocam Steam'in POS ismi steampowered diye biliyorum. İnternette araştırdım hesabından 5000 lira çekilenler olmuş. Bakalım sonucu bekliyoruz. Umarım sonuç lehimize sonuçlanır.

Hocam Steam'in POS ismi steampowered diye biliyorum. İnternette araştırdım hesabından 5000 lira çekilenler olmuş. Bakalım sonucu bekliyoruz. Umarım sonuç lehimize sonuçlanır.
Steam'in POS ismi steamgames bu konuda eminim, https://steamgames.com hatta alan adı da kendilerinin. İnternette "Steamgames dolandırıcılığı" veya "steamgames hesabımdan para çekti" gibi şeyler aratırsanız zaten para kaybeden insanların başlıklarını bulursunuz. Bundan dolayı bir sitenin sadece şikayetvar yorumuna bakarak site hakkında görüş belirtilmez. Çünkü şikayetvar'a sadece şikayet yazılır, düzgün yorumlar değil. Merak etmeyin muhtemelen paranızı geri alırsınız steam iade sistemi çok güçlüdür, hele ki işin içine banka girdiyse alma ihtimaliniz çok yüksek. Kolay gelsin.

Steam'in POS ismi steamgames bu konuda eminim, https://steamgames.com hatta alan adı da kendilerinin. İnternette "Steamgames dolandırıcılığı" veya "steamgames hesabımdan para çekti" gibi şeyler aratırsanız zaten para kaybeden insanların başlıklarını bulursunuz. Bundan dolayı bir sitenin sadece şikayetvar yorumuna bakarak site hakkında görüş belirtilmez. Çünkü şikayetvar'a sadece şikayet yazılır, düzgün yorumlar değil. Merak etmeyin muhtemelen paranızı geri alırsınız steam iade sistemi çok güçlüdür, hele ki işin içine banka girdiyse alma ihtimaliniz çok yüksek. Kolay gelsin.
Hocam Steam ile herhangi bir iletişim kurmadık direkt olarak bankayı aradık. İadenin 60 ile 80 günü bulabileceğini söylediler.
Hocam koskoca steam sizi dolandırmaz. Konu başlığı yanlış olmuş. Geçmiş olsun.
Steam'in dolandırmadığını biliyorum zaten hocam sadece para çekiminde steamgames yazıyor hepsi bu. Steam benim kullandığım bir site zaten. Umarım bir daha yaşamam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı