Steam'in dolar kurunu 10'a sabitledikten sonra oluşan ciddi crack oyun artışı

Alabilirsem orijinal alamazsam crack yıllardır bu mantıktayım. Maalesef günümüz şartlarında yeni çıkan oyunları almak pek mümkün olmuyor. 1-1.5 TL'den çıkmaya başladı oyunlar. Sonumuz hayrolsun diye diye bu hale geldik ancak hayıflanmaktan başka da yapacak bir şey de yok.
 
Bu mantıkla her şey bedava olsun o zaman? Bu adamlar bunu belirli bir fiyatla satmak ve gelir kazanmak için yapıyor Türkiye'deki insanın crack indirmesi firmayı büyük bir zarara uğratmaz fakat bu da etik olarak doğru değil. Paran yoksa oynamayacaksın gayet net bir şey bu.
 
Artık herkes indirimden başka bir zaman çok zor alır oldu, misal FIFA oyunundan örnek verelim. FIFA 19'dan sonrasından çıkan tüm FIFA oyunlarının crackleri artık kırılamıyor veya kırılmak istenmiyor. Yeni çıkan oyunlar ne kadar gelişmiş grafik, tema, özellik vs. bakımından gelişiyor ise bir yandan da oyunun kırılmaması için geliştiriyorlar. Yani anlayacağın ya YouTube'dan seve seve canın yanarak videolarını izlersin ya da para biriktirip orijinal oyununu indirim günlerini bekler ya da beklemeden gidip alırsın.
 
Artık nereye doğru gidiyoruz kestiremiyorum bile. Eskiden crack oyun karşıtlığı yapan arkadaşlarım bile crack oyun batağına düşmeye başladı. Durmadan kulağıma geliyor arkadaşlarımın çoğu virüslerle uğraşır oldu. %300'ler %600'ler %1499'lar havada uçuyor. Sonumuz hiç iyi olmayacak. Eskiden crack oyun yüklemeyeyim diye minik getir götür işleri yapıp harçlık alıp oyun alan ben bile " crack yüklesem mi? " diye düşünür oldum. Sizce bende mi crack oyun indirmeliyim yoksa bugünler de geçecek diye kendimi mi avutmalıyım? Çünkü artık ne param kaldı ne de dayanacak gücüm. Biraz içimi döktüm kusura bakmayın.

Steam'da çok oyun alan biri değildim ama zamlardan sonra korkudan istediğim ne varsa aldım rahatım ama ileride istediklerimde zam yerse diye telaşa düşüyorum. Özellikle Rockstar oyunların da zam bekliyorum.
 
Ben oyuna 1000-2000TL veremem arkadaşlar. Kırılmış oyundan devam. Orijinal olarak Türkçe çıkan oyunları satın alıyorum ama Türkçe değilse üzgünüm. Lehçe bile oyun çıkıyor ama dünyanın en çok konuşulan beşinci dili oyun çıkmıyor.
 
Aslında Steam Türkiye için gayet iyi fiyatlandırma yapıyor. Buna rağmen F2P oyunlar tercih etmeye de başladı insanlar. Bakın Valorant, CS:GO, League of Legends gibi oyunların oyuncu sayıları son 2 yılda çok büyük oranlarda arttı. Benim maddi durumum iyi olduğu için korsan kullanmayı tercih etmiyorum ancak korsan kullanana bir şey de diyemiyorum. Korsan kullanırsam ve sıkıntı yaşarsam zamanım yok oluyor. Örneğin Adobe Creative Cloud için bir çok faydalı içerik uygulama içerisinden ulaşılabilir. Ancak korsan kullananlar erişemiyor. Ben paramı veriyorum kaliteli hizmet alıyorum.
 

Geri
Yukarı