İnceleme SteelSeries Aerox 3 snow kablolu mouse incelemesi

Hepinize merhaba sevgili Technopat hocalarım. Bugün (02.02.2024) elime ulaşan SteelSeries Aerox 3 snow kablolu fareye inceleme yapacağım. Sadece 1-2 saattir kullanıyorum o yüzden ara ara buraya güncelleme amacı mesaj atacağım. Mouse hakkında uzun kullanım testini ögrenmek isterseniz konuyu takibe alabilirsiniz.


- SteelSeries Aerox 3 snow kablolu mouse özellikleri:
• DPI: 8500
• Tıklama ömrü: 80 Milyon
• Raporlama hızı: 1000 Hz / 1ms
• Taramaz hızı: 300 IPS
• Hızlanma: 35 G
• Ağırlık: 59 Gram


- Ürünün boyutları:
• Uzunluk: 121 mm
• Genişlik: 67 mm
• Yükseklik: 38 mm
• Kablo uzunluğu: 180cm


İlk olarak kutudan: 1 adet Type-C to USB kablo ve kullanma kılavuzu çıkıyor. Yalnız şunu eklemeliyim kutu aynı iPhone kutusu gibi açılıyor ama kutusu kısa oldugu için hemen tak diye açıldı bende o yüzden dikkatli açmanızı öneririm.

IMG_4286.jpg
IMG_4287.jpg
IMG_4288.jpg


Malzeme kalitesi beni kesinlikle memnun etti, lakin şunu söylemeliyim malzeme kalitesi kişiden kişiye değişebilmektedir bana çok iyi gelsede başka bir kişiye berbat gelebilir bunun nedeni daha öncesinden çok daha iyi kaliteye sahip fareler kullanmış olmalarıdır. Ben bu üründen önce 'Razer DeathAdder V2 Mini' kullanıyordum ona kıyasla bu ürün çok daha kaliteli hissettiriyor bana. Temel yapısı Abs plastik olarak yapılmış.

IMG_4289.jpg
IMG_4290.jpg
IMG_4291.jpg


Ürünün kablosu çıktıgı için eğer kablo kesilirse, zarar görürse, veya benim gibi bir kediniz varsa olası bir arıza durumunda kabloyu değiştirerek fareyi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ürünün Tekerleği tırtıklı bir yapı ile tasarlandıgı için tutuşu çok çok iyi. Önceki mouseuma göre çok daha iyi bir tutuşu var. Elleriniz ufak yaglı oldugunda bile iyi iş çıkaracağına eminim.

IMG_4302.jpg



RGB LED derecesi bana oldukca yeterli geldi. Yazılımı ile birlikte üç farklı alanın rengini değiştirebilir ve DPI ayarını değiştirebilirsiniz.

IMG_4296.jpg
resim_2024-03-02_141720555.png


Ürünün tasarımı delikli oldugu için bu tasarım kullanıcıları ikiye bölmekte o yüzden alıp almamak arasında kaldım. Eger vatan da görüp denemeseysim muhtemelen almazdım lakin beni şaşırttı. Çünkü oldukca rahat bir tasarımı ve masaüstüne güzel bir görüntüsü var. Aman deliklerden su dökülürse, toz girerse ne olacak? Diyenleriniz için SteelSeries bu mouse için 'IP54' adında bir sertifika paylaşmış yani bu ne oluyor? Eger olası bir durumda su damlaması gibi tozlanma gibi durumlarda mouse oldukca dayanıklı oldugu anlamına geliyor. Yani bu fareye bir bardak su döktüğümüzde ya da suya batırıp çıkardıgımızdadamı çalışacak? Hayır. Sadece suya ve toza dayanıklı yani olası bir su sıçramasında ya da tozlanmaya karşı dayanıklı su altında kullanmaya değil! O yüzden eğer sık sık ekipmanlara su dökebilen biriyseniz ya da kediniz varsa ve masaüstünde çokca geziyorsa bu fareyi almanızı tavsiye etmem. Tüyden bir şey olacağını düşünmüyorum lakin devlerin içine gireceğinden belki sıkıntı yaşatabilir bu durumda temkinli olmakta yarar var.

farenin üzerinde toplam 6 düğme var. sırasıyla: Sol tıklama, sağ tıklama, tekerlek tıklaması, DPI tuşu, ve sol taraftaki sayfa ileri geri tuşları.

Mousepad üzerindeki kayganlığı ise çok çok iyi. Önceki farem 'Razer DeathAdder V2 Mini' ürünümden daha iyi.

Tıklama hissiyatı razera göre biraz daha sesli. Ama kullandıkca sesi düşebilir çünkü Razer'da da önceden sesi fazlaydı sonradan gittikce düştü. (ilk günkü videoyu izleyince anladım)
Tıklama sesini dinlemek için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sensör olarak 'TrueMove Core' sensör kullanılmakta.

Tutuş şekli olarak ise bende oyunlara göre değişiyor. Chill oyunlarda genellikle 'Palm Grip' kullanıyorum ama rekabetçi oyunlarda mesela CS:GO gibi oyunlarda 'Claw Grip' kullanıyorum. Bu tutuşlar haricinde internette gezinirken 'Finger Grip - Palm Grip' arası kullanıyorum her tutuş bu üründe beni oldukça tatmin etti diyebilirim.

resim_2024-03-02_143728408.png
Ekran görüntüsü 2024-03-02 143605.png
Ekran görüntüsü 2024-03-02 143620.png



İncelemem bu kadardı. Son olarak ürüne puanım 8/10 o iki puanı kırmamın sebebi bir de deliksiz halini yapabilirlerdi çünkü yakın arkadaşlarımdan birisinin fobisi oldugu için bu ürünü alamadı. Çok begenmişti halbuki. Bu benim için büyük bir eksi oldugu için 2 puan kırrdım bunun için lakin diğer her şeyi mükemmel. Şunu da ekleyeyim bu ürün yerine evet VXE R1 alabilirdim veya başka daha iyi bir mouse. Lakin vatan da bunu kullanma imkanım oldu ve elime tam uydu eger VXE alsaydım ve yapısını sevmeseydim iade edemezdim. Kutusu açılan ürünleri almıyorlar çünkü. Ürünü tam olarak indirimde 1200TL'ye vatandan aldım. Buradaki vatan da olmadıgı için internet sitesinden sipariş verdim.

Ürün özelliklerini paylaştığım kaynaklar:
steelseries / epey

Satın aldığım link
Not: İndirim bitmis lakin siyah modeli Teknosa aracılığıyla 1259₺ ye satılıyor. link
 
Son düzenleme:
İnceleme güzel elinize sağlık hocam.
Bu bütçede XM1r ve M800 Ultra gibi seçenekler varken pek seçileceğini düşünmüyorum ama gene de güzel inceleme.
 
İnceleme güzel elinize sağlık hocam.
Bu bütçede XM1r ve M800 Ultra gibi seçenekler varken pek seçileceğini düşünmüyorum ama gene de güzel inceleme.

Doğrudur hocam lakin son kısımda belirttiğim üzere elime uyumu ve tasarımını sevdiğim için bu modeli tercih ettim ve şu an pişman değilim. Zaten indirimden aldım eğer memnun kalmazsam ikinci elden aynı fiyata verebilirim.
 
Glorious GMMK var sanırsam orada. Ona da bi inceleme gelir mi hocam. Memnun musunuz ? Kötü yönleri var mıdır?
Almayı planlıyorum da.
 
İncelemesini yayınladım hocam profilimden görüntüleyebilirsiniz.

Glorious GMMK var sanırsam orada. Ona da bi inceleme gelir mi hocam. Memnun musunuz ? Kötü yönleri var mıdır?
Almayı planlıyorum da.
 

Geri
Yukarı