İnceleme SteelSeries Apex 7 TKL Ghost Edition

Merhabalar, bugün sizlere 2 ay kullanma şansını bulduğum SteelSeries markasının Apex 7 Tenkeyless Ghost Edition klavyesinin incelemesini yapacağım.

Klavye gerçekten hoş bir görüntüye ve premium bir hissiyata sahip. Sınırlı üretim bir klavye olması gerçekten insana farklı bir haz veriyor. Normalde ekstra olarak satılan PrismCaps tuş takımı bu klavyenin üstünde takılı geliyor. Harf simge ve sayıların yazılı olduğu yer mat beyazken, yarıdan aşağısı şeffaf hafif buğulu bir yapıda ve harika bir şekilde ışık geçiriyor. RGB olayını aşırı seven ve bir çok klavye kullanmış biri olarak bu klavye RGB konusunda hayatımda gördüğüm en iyi klavye. Gerek yarı şeffaf tuş takımı gerek beyaz olması gerçekten ışığı harika bir biçimde yayıyor. Malzeme olarak üst tarafı uçak sınıfı alüminyum, alt kısmı sert plastik yapıda ve gayet hoş olmuş. Bilek desteğinin üst malzemesini ne kadar araştırsam da bulamadım fakat bana silikon gibi geldi, normalden biraz daha fazla terlememe rağmen ağustos-ekim aylarında kullandım ve bilek desteği beni bile terletmedi. Her ne kadar yastık formundaki bilek desteklerini daha çok sevsem de düz plastik yerine üst kısmını yumuşak bir ürün ile kaplamaları gerçekten SteelSeriesin bilek desteklerini de konforlu yapıyor. Ürünün sol üst kısmında bir adet ek USB-A girişi bizleri karşılıyor, kablosuz ekipmanları veya sürekli tak-çıkar yapacağınız usb bellek gibi ürünler için bence güzel bir düşünce olmuş fakat tabii ki bu ek USB-A girişinin bedelini kablonun kalınlığı ile ödemiş oluyorsunuz. Gerçekten göze çarpan kalın ve plastik bir kablosu var gerçekten yakıştıramadım. Sağ üst kısmında ise kiminin "ne gerek var" kiminin ise "harika bu" dediği mini bir oled ekran bizleri karşılıyor. Oled ekrana SteelSeries GG yazılımı üzerinden ister oyun veya uygulama içindeki bilgileri göstertebilir isterseniz de gif veya logolar koyabilirsiniz. SteelSeries GG yazılımı genel olarak bana kullanımı biraz zor geliyor, ışıkları ayarlamak için iki farklı yer makrolar için farklı yerler sonar için yarı yer profiller için apayrı yerler derken gerçekten şahsen beni biraz zorladı fakat asla hakkını yiyemeyeceğim bir özelliği var ki gerçekten tüm karmaşıklığı silip atıyor o da uygulamalar için ışıklandırma profilleri. Gerçekten Razer markasında en müzdarip olduğum konu budur, SteelSeries çok fazla oyun için gerçekten harika ışıklandırma animasyonları bizlere sunuyor ve görsel şölenler ile oyun oynamamızı sağlıyor. Ürün kırmızı mekanik anahtarlar ile birlikte geliyor, gayet tok ve tadında denebilecek biçimde bir sesi var. Gece oyunlarında bile evdekiler rahatsız etmedi. Mekanik anahtarlar 50 milyon basış ömrünü bize vaat ediyor ve bence biraz az kalmış. Günümüzde omnipoint/optipoint gibi anahtarların çıkması ile rakibi markalar 70-100 milyon tıklama ömrü sunarken bu fiyatta bir klavye için 50 milyon açıkçası bana biraz az geldi. Tabii ki fiyatındaki en büyük etken ne yazık ki fiyatı, siyah modeli olan düz Apex 7 TKL klavyesini tercih ederseniz incelemeyi yazdığım günün şartlarında 700₺-1000₺ gibi daha az para ödeyip rahatça alabilirsiniz. Her ne kadar beyaz sistem kurmak bir hayalim ve zevkim olsa da bu klavyeyi elimde tutmak istemedim. Belki daha önceki incelemelerime denk gelmişsinizdir, her zaman benim için bir ekipmanda performansı ile görselliği eşit gelir ve ekosistem olarak kullanmaya özen gösteririm. Ülkemizde ne yazık ki bizlere beyaz olarak sunulan çok çok az ekipman var (bilinen üst sınıf markalar) ve ben ne yazık ki SteelSeries markasında da bu klavyenin yanına alabileceğim beğendiğim bir beyaz fare ve kulaklık bulamadım. Tamamen beyaz bir oyun sistemi kurmak için ya yurtdışında tanıdıklarınız ya da kesenizin ağzının sonuna kadar açık olması gerektiğini düşünüyorum ve ne yazık ki ikisini de kendimde bulamadığım için beyaz ekipmanlara yönelemiyorum.

KUTU İÇERİĞİ:
*Apex 7 TKL Ghost Edition klavye
*Bilek desteği
*Kullanım kılavuzu
*Garanti belgesi

Kutu içeriği olarak bu denli fiyatı yüksek ve özel seri olarak satılan bir ürün için açıkçası en azından bir iki hediye beklerdim.

ÖLÇÜLERİ:
*Ağırlık: 926gr (bilek desteği ile)
*En: 35,5cm
*Boy: 22cm (bilek desteği ile)

ÖZELLİKLERİ:
* Çift Destekli PBT PrismCaps Tuşlar
*Oled ekran
*SteelSeries GG yazılımı
*Uçak Sınıfı Alüminyum Malzeme
*Manyetik Bilek Desteği
*3 Yollu Kablo Kanalı
*SteelSeries Kırmızı Mekanik Anahtarlar

Özellik olarak gerçekten dikkat çeken güzel özellikleri bizlere sunuyor, gündelik oyun vb. işlerimi aşırı rahat ve "tüh şu özellik de olsaydı" demeden keyifle yaptım.

ARTILAR:
+Çift Destekli PBT PrismCaps Tuşlar
+Oled ekran
+Terletmeyen mıknatıslı bilek desteği
+SteelSeries GG yazılımı
+Beyaz oluşu
+Kaydırmaz pedlerinin kalitesi

EKSİLER:
-Fiyatına göre sundukları
-Ağırlığı
-Kablosunun plastik ve aşırı kalın yapıda oluşu
-SteelSeries GG yazılımının karmaşıklığı (ilk olarak bu klavyede kullanmadım)
-Aşırı toz tutması

KİMLER ALMALI:
Bir oyuncu klavyesine bu kadar bütçe ayırabilecekler, beyaz rengi sevenler, RGB olmazsa olmaz diyenler, beyaz setup kurmak gibi hayali olanlar.

GENEL BAKIŞ:
Gerçekten güzel oluşu ve premium hissiyatı harika da olsa bu fiyatı ben hak ettiğini düşünmüyorum. Evet beyaz ve sınırlı üretim bir ekipman fakat sınırlı üretim diye piyasaya sürülen bir ürünün tek özelliği beyaz oluşu olmamalı bence. Rakiplerinden aynı fiyata gerçekten özel mekanik anahtarları veya kablosuz özellikli klavyeler almak mümkünken bu klavyeyi tercih eder miyim? Sanmam. Yine de başından beri dediğim gibi kötü bir klavye değil gerçekten çok hoş fakat fiyatını hak etmez benim görüşümce.

Umarım incelemem almak isteyenlere veya merak edenlere yardımcı olmuştur. Bir kusurum olduysa kusuruma bakmayın. Her türlü yorum, öneri ve görüşünüzü okumak isterim. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı