İnceleme Steelseries Apex Pro TKL İlk İzlenimler

Selamlar. Bu gün yeni aldığım klavyem olan Apex Pro TKL'nin ön incelemesini yapacağım. Haydi geçelim.

Kutu ve İçeriği

20230812_171511.jpg


Kutumuz bu şekilde. İçinden gereksiz kitapçıklar, klavye ve bilek desteği çıkıyor. Bu paraya bir ürün alıp da bunların verilmesi açıkçası üzdü. En azından keycap çıkartıcı bari verselerdi güzel olurdu. Ayrıca harika kargocularımızın elinden de bir güzel geçmiş gibi duruyor. Sağolsunlar.


Tasarım ve Malzeme Kalitesi

20230812_171938.jpg

Ürünün ARGB'si oldukça başarılı. Sanki kasıyormuş gibi bir his asla yok.


Sağ üst kısımda işlevsel bir OLED ekranımız bulunuyor. İstediğimiz GIF'i veya fotoğrafı koyabiliyoruz. Fazla da denebilecek bir şey yok. Şık ve güzel bir görünümde.

Eksi bir yönü, kablosu inanılmaz kalın. Benim bilgisayarın güç kablosu bu kadar kalın değil. Bunun sebebi öndeki USB için de bir tane USB çıkışı olması. Yani tek kablo içinden aslında 2 tane kablo çıkıyor.

Malzeme kalitesi çok çok iyi. Doubleshot PBT Keycap beklerdim ancak PBT de güzeldir. Zaten kasanın metali oldukça iyi. Altında da kaliteli bir plastik kullanılmış.

Üründeki keycapler UK tipi. Yani büyük enter bulunuyor ve TR harfler yok. TR Harfler olmaması fazla sorun değil çünkü zaten neredeyse oraya basarak yazabiliyorsunuz. Bir kaç güne alışırsınız eğer bakarak klavye kullanıyorsanız. 10 parmak hızlı yazıyorsanız uğraşmaya bile gerek kalmıyor. Büyük enter olması büyük rahatlık zaten.

Bilek desteği başarılı. Apex Pro'larda normalde kenarlardan çıkıyormuşcasına bir hali varmış ancak TKL'de bunu çözmüşler sanırsam.



Switchler

Geldik beni en çok heyecanlandıran kısıma. Üründe alışılagelmiş dışında 2 switch çeşidi görüyoruz. Biri Steelseries Omnipoint ayarlanabilir switchler diğeri Steelseries Red switchler. Oled ekran ve multimedya bölümünün altındaki tuşlar Red. Ayrıca F tuşlarında da Red bulunuyor. Omnipoint switchlerin marifeti ise ayarlanabilir seyahat süresi. Mesela ayarı 1'e alırsanız değdiğiniz anda aktif oluyor. Eğer 3.8 yaparsanız tamamen aşağıya indirmeniz gerekiyor. En güzeli benim için 1.8 oldu. Ayrıca bu switchler sayesinde 1 tuşa iki atama yapabilirsiniz. Mesela dokununca yürüme basınca koşma gibi. Özellikle rekabetçi oyunlarda kullanacak kişiler tanıyorum. Onun dışında benim asıl alma sebebim switchler inanılmaz hafif. Elim özellikle LoL oynarken 20. dakikadan sonra yoruluyor. Skill tutturamaz hale gelecek kadar hem de. Üstüne Blue kullandığım için zorluyordu artık. Bu üründe ise tuşa bastığımda yağ gibi akan bir yapı var. Hiç zorlanmadım şu ana kadar. Yalnız bundan rahatsız olacak kişiler var. O yüzden Tactile, Liner ve Clicky switch tipleri oldukça önemli. Hangisi size en rahat geliyorsa onu kullanın.

Gelelim Red switchlere. Açık konuşayım çok da sevmedim. Bazı tuşlarda yay sesi var, çok başarılı değil. Yalnız bu tuşlardan F tuşları dışında hiçbirini kullanmadığın için beni rahatsız etmiyor.

Sesleri paylaşalım aynı zamanda. Youtube üzerinden bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Duyduğuma göre söyleyeyim, Omnipoint çok daha tok bir ses. Duyması keyif veriyor. Çın çın yay sesi de yok.



Yazılım

İnanın bu konu hakkında uzun uzun yazmak isterim ancak bu ön incelemede gereksiz olur. Abartılı fazla teknik. Özellikle RGB bölümünü anlamak için 3-4 saat uğraştım. Üstüne İngilizce olunca iş daha da zora bindi bu arada. Eğer bu teknik ayarlardan rahatsız olduysanız direkt olarak OLED ekrandan da ayarlayabilirsiniz. Oradan daha basit.


En büyük yaşadığım problem, LoL'e girince cihazın RGB'si sapıtıyor. Bir anda bazı tuşların ledleri kapanıyor. Efektler çalışmıyor gibi gibi.

Kapanış

Evet, kapanışa geçebiliriz. İlk izlenimlerime göre ürün gayet iyi. Eksi yönleri Red switchlerin bazılarında yay sesi problemi var ve LoL'de ARGB sapıtıyor biraz. Yalnız şu anda eksikleri tartışmak için oldukça erken. Uzun deneyim incelemesinde bunlara değineceğiz. İyi günler.

(Fotoğraflar elim titrediği için maalesef kötü. Bu konuda kusuruma bakmayın)
 
Steelseries Apex Pro ve Apex 7 kullandım. Garip bir şekilde Apex Pro'da belirgin yay sesi vardı. Ayrıca bu iki klavyede zamanla oluşan kozmetik bir sorun var: O da bileklik desteğindeki mıknatısın bir süre sonra klavyede yapıştığı yeri zedelemeye başlaması.
 
SteelSeries Apex Pro ve Apex 7 kullandım. Garip bir şekilde Apex Pro'da belirgin yay sesi vardı. Ayrıca bu iki klavyede zamanla oluşan kozmetik bir sorun var: O da bileklik desteğindeki mıknatısın bir süre sonra klavyede yapıştığı yeri zedelemeye başlaması.

Bende oluşan sorun mıknatısı yerinden çıktı sonrasında yapıştırıcıyla geri yerleştirdim. Ben Amazon'dan aldım Apex Pro'yu ve bu 2. Apex prom ilkinde oluşan keycapslerin kendini salıp düşme sorunu oluşmuştu değişim olarak yenisini yolladılar şu an sorunsuz kullanıyorum.
 

Geri
Yukarı