SteelSeries Arctis 1 7.1 sorunu

kaanyigitkose

Hectopat
Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
123
Bu kulaklığa sahibim. Kulaklığın normale 1 tane jak girişi var ama kutu içinden hem uzatma için hem de mikrofonu kullanabilmek için kablo çıkıyor ekstra. Kulaklığın jak girişine takıyoruz hem uzuyor kablo hem de 2 ayrı girişe ayrılıyor. Biri mikrofon diğeri ses için. Sorun şu ki atıyorum The Witcher 3'te 2'li girişi kullandığım zaman oyunda sesler gelmiyor. Muhtemelen 7.1 ile ilgili bir sorun tam anlamadım. Tek jaklı girişi taktığımdaysa sesler nereden geliyorsa oradan duyuyorum ama bazı oyunlarda bu şekilde takılı olduğu zaman sesin nereden geldiğini duyamıyorum. Bir de 2'li girişi kasanın arkasında B450 S2H anakarta takıyorum, tekli girişi ise kasanın önündeki girişe takıyorum. 2'li girişi takmadığım zaman mikrofonu kullanamıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim ayarlardan falan bir şey mi yapmam gerekiyor?
 
Tam olarak anlamadım sorunuzu. Bildiğim kadarıyla Arctis 1'de 7.1 yok.
Hmm. Stereo var o zaman ama şöyle söyleyeyim. The Witcher 3'te ses arkadan geliyor gibi duyuluyor ve o kadar az geliyor ki ses (karakterlerin konuşma sesi E'ye basıp etkileştiğimizde yaptığımız diyaloglar) duyulmuyor. Bu olay sadece uzatma kablosunu takınca oluyor.
 
Arctis 1 de 7.1 yok ama Windows uzlamsal sesi açıp Windows sonic deneyebilirsin
jack sorunu içinde Realtek HD audio panelinden jack girişlerini kontrol et
Çok teşekkür ederim. Söylediğiniz ilk ayarı yaptım ve artık mikrofon yerine takılıyken bile ses düzgün geliyor. Sağolun!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı