İnceleme Steelseries Arctis 3 7.1 Surround Headset

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 251
  • Görüntüleme 68.447
Selamlar, Hepsiburada üzerinden 299 TL'ye aldığım Arctis 3'ü inceleyeceğim.

Öncelikle 250-350 TL fiyat aralığında oyuncu kulaklığı önerisi konularını çok görüyorum. Konu hem inceleme, hem de o bütçe aralığındaki kulaklıkların değerlendirilmesini içerecek.

Kutusu:

Klasik Steelseries kutu tasarımı. Üstünde kulaklık ile ilgili çarpıcı bilgiler sunulmuş.
zz.jpg

cc.jpg

Arkasında ise kulaklık ile bilgiler, yandan görünümü ve yarı önden görünümü resmi konulmuş. Bakalım kutu içeriği de kutu tasarımı kadar güzel mi?

Kutu İçeriği:

Kutuyu açtığımızda Arctis 3 bizi bu şekilde karşılıyor:

vv.jpg

Arctis 3'ün altında ise aksesuar kutusu içerisinde kulaklık girişleri ve kitapçıklar mevcut. Kutu içeriğinin iyi ve şık olduğunu söyleyebilirim. Kulaklığı uzun süre kullanmayacaksanız içeriklerini aksesuar kutusuna koyup kapatabilirsiniz.

bb.jpg

Aksesuar kutusunun içeriği:

nn.jpg

3 adet kablo ve 3 adet kitapçık çıkıyor. Sağdaki kulaklık resimli kitapçık, kulaklık hakkında detaylı bilgi, ortadaki kitapçığın en önemli özelliği ''Product Code'' içermesi. Önemli olmasının sebebi bu kod ile kulaklığı kaydedip Engine 3'ün kulaklığı görmesini sağlıyoruz. Zira bu olmadan program kulaklığı tanımıyor. En soldaki ise ''Love it, Hate it'' seçimi sunuyor. Seçim artık kullanıcıya kalmış :) Bu da güzel bir ayrıntı olmuş :)

uu.jpg

Ses yükseltme, kısma yeri, mikrofonu açıp, kapama tuşu ve kulaklığımızı bağlamamız için bir çıkış görüyoruz:

xx.jpg

Mikrofon:

Mikrofonun yuvası mevcut ve kullanmadığımız zaman içine sokabiliyoruz. Tamamen içine sokulmuş hali aşağıdaki gibidir.

kk.jpg

Steelseries mikrofonda gürültü engelleyici kullandığı için mikrofonu ağzınıza çok yakın bir noktada kullanmalısınız. Aksi taktirde ses kısık ve biraz boğuk gibi gelebilir. Kendim de test ettiğimde doğruladım.

Maksimum dışarı çıkmış durumu budur:

ll.jpg

Ve Arctis serisine özel kafa bandı mevcut. Bunu istediğiniz gibi çıkarıp, kendi kafanıza göre ayarlamanız mümkün. İsterseniz de kullanmayabilirsiniz ama ben kullanmanızı öneririm. Bu ekipman harici olarak da farklı renklerde satılıyor. Steelseries'in sitesinden detaylı olarak resimlerine bakabilirsiniz.

gg.jpg

Ve tabii ki kulaklığımız üzerinde çeşitli ayarlar yapmak için Steelseries Engine 3 programı:

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Buradan 7.1 açıp, mikrofon ve ses ayarları yapmak mümkün. Kulaklığı bağladığınızda direkt program görmüyor. Görmesi için yukarıda bahsettiğim kodu Steelseries.com üzerinden hesabınıza girip Arctis 3 adına kaydetmeniz lazım. Ardından Engine 3'e gelip hesabınıza giriş yaptığınızda kulaklık program üzerinde aktifleşecektir.

Screenshot_3.png

Sağ üst tarafta kırmızı kare ile belirttim.

Artıları:
  • Mikrofonu gayet güzel. Boğuk, rüzgar, fan sesi gibi sesleri yok ederek mikrofonun en yakınındaki sese odaklanıyor. O yüzden ağzınıza yakın bir konumda kullanmanız önemli bir detay.
  • Ses kalitesi güzel. Oyunlarda normal bir kullanıcıyı tatmin edecektir.
  • Her şeyi Engine 3 üzerinden kontrol etmek büyük avantaj sağlıyor.
  • Kutu içeriği olarak iyi ve şık hazırlanmış.
  • Ses seviyesi yeterli derecede. 7.1'e alınca bile ses fazla kısılmadı. Ses kısık diyenleri anlayamadım.
  • Kulaklığın ergonomisi gayet başarılı. Şimdilik 3 saat aralıksız deneyimledim ve sanki kafamda tüy ile oyun oynuyormuşum hissi verdi. Rahatlık ve ergonomi olarak diyecek söz bırakmamış Steelseries.
  • Kulaklık dilediğiniz gibi katlanabiliyor. Bu özelliğini de beğendim.
  • Dışarıya çok hafif bir ses veriyor ama bu kesinlikle rahatsız edecek şekilde değil. Bunu da kulaklığın son sesinde yapıyor. Sorun teşkil etmiyor.
  • Aynı şekilde yakınınızda bağırılmaz ise dışarı sesi de duymanız pek mümkün değil.
  • Kulaklık adaptör, 3.5 mm Jak ile bilgisayara bağlanıyor. Uzunluğu yeterli derecede.
Eksileri:
  • Arkadan hafif bir dip sesi geliyor gibi geldi bana. Şu ana kadar gözlemlediğim tek eksisi bu yönde.
Arctis 3 incelemem bu kadardı arkadaşlar. Merak ettiğiniz sorular, alacak kişilerin merak ettiği, öğrenmek istediği bilgiler varsa yardımcı olabilirim.

Şimdi gelelim neredeyse her gün açılan konulara,

Arctis 3 ve Arctis 5 Arasındaki Farklar:

Arctis 3:

Steelseries'in kendi geliştirdiği 7.1 teknolojisini kullanıyor.
RGB aydınlatması mevcut değil.

Arctis 5:

• DTS 7.1 kullanıyor.
  • RGB aydınlatması mevcut.

Bu 2 madde dışında bütün özellikler aynı Arctis 3 ile 5'in. Alacaklar buna göre karar verebilir. Benim için RGB gereksiz olduğu için ve Steelseries 3'ün 7.1'i yeterli geleceği için Arctis 3 seçimi yaptım.

Konunun en başında belirttiğim 250-350 TL bandında kulaklıklar için konuşacak olursak 3 iyi alternatifimiz var.

300-350 TL: Arctis 3
200-250 TL: Cloud Stinger ve CM MasterPulse FX
Bütçe biraz yükselirse Arctis 5, Corsair Void
Stereo olarak: GPS 300, Cloud Alpha

Siberia 200, G230, G430, Everest, Snopy, James Donkey gibi kalitesiz ürünleri tercih etmenizi önermiyorum. Yukarıda belirttiğim modeller, yazılı bütçe aralığındaki kral modeller denebilir.

Bu inceleme ve yarı öneri konusu da bu kadardı arkadaşlar, herkese iyi okumalar, iyi Sosyaller :)

Son düzenleme:
hocam kulakta ağrı yapmasın zaten bu parayada ses seviyesi nasıl herkes çok az diyor sende nasıl ve 7.1 açtığında ses kalitesi nasıl 7.1 ses kasmada işe yarıyor mu bunlara göre sipariş vericem yardımcı olurmusun
7.1 Ses kasarken kapatılıyor, yabancı Youtuberlar da kapatmış, özellikle PUBG, CS-GO gibi oyunlarda, ben çok yüksek sesli müzik vs. dinleyen birisi değilim ama gayet memnunum ben aldığımda kulaklığın 300 lira gibi bir fiyatı vardı şu an 400 geçmiş, alternatifleri de değerlendirebilirsin ama ben memnunum, özellikle kafa bandı muazzam.

Son düzenleyen: Moderatör:
7.1 Ses kasarken kapatılıyor, yabancı youtuberlar da kapatmış, özellikle PUBG, CS-GO gibi oyunlarda, ben çok yüksek sesli müzik vs. dinleyen birisi değilim ama gayet memnunum ben aldığım da kulaklığın 300 lira gibi bir fiyatı vardı şuan 400 geçmiş, alternatifleri de değerlendirebilirsin ama ben memnunum, özellikle kafa bandı muazzam.
Şu anda indirimde 329 TL 7.1 olayı kafama takıldı herkes kapatıyorsa :D Niye bu özellik var? Yazılımından herhalde, Steelseries kendi yazılımını kullanıyor, Arctis 5 te DTS'in yazılımı var. Arctis Pro'da DTS v2 geliştirir herhalde Steelseries de zamanla yazılımlarla. Alacağım herhalde ya, ses kasarken ses yetiyorsa yeter bana oyun için. Müzikleri normal kaliteli dinletsin yeter, tek korkum oyunlarda sesin az gelmesi. Herkes ses azlığından şikayet edince verdim bakalım siparişi gelsin beni memnun eder ya. Ben yıllardır 10-20 TL'lik kulaklıklarla oyun oynayan adamım. Yanlız şöyle bir büyük sorunum var :D 15 yıldır kulaklığı ters alışmışım, çocukluktan geliyor. Mik sağdayken oynuyorum. Kulaklığı düz takınca ses kasamıyorum, 15 senenin tecrübesi bu da yani şimdi alışmak çok zor olacak düz takınca. Adam arkamdaymış gibi hissediyorum, meğersem önde :D

Dip ses, eğer kulaklığın girişleri ön ses giriş portunda ise ve ön USB giriş portlarından herhangi birinde USB girişli bir cihaz bulunuyorsa yapıyor.

Eğer öyleyse öndeki sabit duran USB ile bağlı cihazı anakartta bulunan herhangi bir USB girişine takarsanız dip ses çözülür.

Dip ses, eğer kulaklığın girişleri ön ses giriş portunda ise ve ön USB giriş portlarından herhangi birinde USB girişli bir cihaz bulunuyorsa yapıyor.

Eğer öyleyse öndeki sabit duran USB ile bağlı cihazı anakartta bulunan herhangi bir USB girişine takarsanız dip ses çözülür.
Hocam bir şey merak ediyorum bu videoda CS-GO, PUBG gibi oyunlarda 7.1 kapalı ayar yapmışlar, 7.1 kapatmalı mıyız? Bunun mantıklı bir açıklaması var mı? Ben de kapatmıştım ama şimdi kararsız kaldım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bir şey merak ediyorum bu videoda CS-GO, PUBG gibi oyunlarda 7.1 kapalı ayar yapmışlar, 7.1 kapatmalı mıyız? Bunun mantıklı bir açıklaması var mı? Ben de kapatmıştım ama şimdi kararsız kaldım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam benim elime yeni geçti de artcis 3 falan aktif ettim, yaptığım ayarları algılamıyor. Neden acaba? Ön panele taktım. Ön panel Realtek'ten HD oluyor.

Çözüldü hocam FX diye ses arttırmak için program vardı, onu sildim. Realtek ve Steelseries kalınca aktif oldu kulaklık bu arada gerçekten iyi. Ses az diyen arkadaşlara yorumum, son seste kulaklarım patlayacak. Belki anakartımın ses kartından dolayı, bilmiyorum ama ses aşırı fazla.

Hocam benim elime yeni geçti de artcis 3 falan aktif ettim, yaptığım ayarları algılamıyor. Neden acaba? Ön panele taktım. Ön panel Realtek'ten HD oluyor.

Çözüldü hocam FX diye ses arttırmak için program vardı, onu sildim. Realtek ve Steelseries kalınca aktif oldu kulaklık bu arada gerçekten iyi. Ses az diyen arkadaşlara yorumum, son seste kulaklarım patlayacak. Belki anakartımın ses kartından dolayı, bilmiyorum ama ses aşırı fazla.
Aynı sorun bende de var sorun realtek ile çakışma sorunu. Adam akıllı çözemedim sürekli deniyorum.

Aynı sorun bende de var sorun realtek ile çakışma sorunu. Adam akıllı çözemedim sürekli deniyorum.
Basit aslında. Realtek ve Steelseries'ten başka program varsa sil, ikinci olarak kulaklığı algılamıyorsa mesela, benim ön paneller kulaklık ve mik, arka panel ön hapörler çıkışı olarak görüyor. Ön panellere takıyorum mik ve kulaklığı, sonra Realtek HD ses ön panele alıyorum diğer ayarlarım ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımını aynı anda çalmasını sağlayın tikli (eğer bunu ön kulaklık takıldıgında arka çıkış aygıtın sesini kapatın dersem kulaklık görmüyor hapörler oluyor tek o yüzden üsttekine tik koyuyorum kulaklık kullanacağım zaman Realtek'ten varsayılan olarak kulaklığı seçiyorum masaüstünde şakı dinleyeceksem de hoparlördeni hoparlörleri varsayılan olarak ayarlıyorum. Bu kadar, aynı anda çalmıyor yani) olacak kayıt aygıtında tüm giriş jaklarını bağımsız giriş olarak ayırın tikli olucak.

Beyler bu mikrofonu ayarlayamadım. Test ediyorum, arkadan cızırtı rüzgar sesi gibi devamlı geliyor. Net, kaliteli olmuyor. Nasıl düzeltebilirim?

7.1 Ses kasarken kapatılıyor, yabancı youtuberlar da kapatmış, özellikle PUBG, CS-GO gibi oyunlarda, ben çok yüksek sesli müzik vs. dinleyen birisi değilim ama gayet memnunum ben aldığım da kulaklığın 300 lira gibi bir fiyatı vardı şuan 400 geçmiş, alternatifleri de değerlendirebilirsin ama ben memnunum, özellikle kafa bandı muazzam.
Hocam mikrofon ayarlarını atma şansın var mı ya? Benim arkadan cızırtı tarzında ses geliyor, sinir oldum. 5-6 saattir uğraşıyorum. Bir de Realtek'te mikrofon kısmında gürültü tutma falan ekstra ayarlar gitmiş, bunun sebebi Steelseries'ten mi ayarlayacağız? Kulaklığı aktif edince gitti büyük ihtimal. Eski dandik kulaklıktayken vardı. Yardımcı olursan çok sevinirim, çıldırmak üzereyim.

@Jira Merhaba ben de bu kulaklığı almış bulunmaktayım ancak şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım. Şimdi 7.1 çalışmıyor ve bence bass kalitesi de kötü. Acaba kulaklıktan dolayı mı bassı kötü yoksa yazılımsal mı? Bu arada ekolayzır çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı