SteelSeries Arctis 5 2019 Edition alınır mı?

Bütçe
1000 1200
Arctis 7 ile ilgili söylenenlerle ilgili şunları söyleyebilirim :
  • Fiyatını haketmiyor demişsiniz evet ucuz olabilirmiş.
  • Belki de ilk iyi kulaklığım olduğu için böyle ama ilk taktığımda sesler normaldi. Yazılımı yükledikten sonra da ben ayar yapana kadar değişmedi. (Baslar, tizler pek anlamam.)
  • Ses yüksek değil demiş neye göre kıyaslama yapıyor bilmiyorum ancak Spotify'dan müzik açıp Spotify'dan ve Windows ayarlarından sona getirince diğer odadan duyabilecek kadar ses çıkıyor.
  • Mikrofon konusunda ise sesim aynı gerçekteki gibi gidiyor robotiklik falan yok.
(Bu söylediklerim Arctis 5 için.)
Neden haha attınız? Yalan mı söylüyorum?
Dostum neden yazımı tam olarak anlayarak okumadın ki? Üzüldüm açıkçası. Orada sesin az olduğunu söylemedim, yazılımı yükledikten sonra var olan ses seviyesinin arttığından bahsettim. Yukarıda hiçbir yerde düşük sesten bahsetmedim. Bas ve tizlerden anlamadığını belirttiğin için sesle alakalı bir şey yazmayacağım. Telefonlarda kullanılan 100-200 TL arası kablolu herhangi bir kulaklığın mikrofonu bu kulaklıktan daha iyi, denemende fayda var.
Ekleme: Tekrarlamak açısından söyleyeyim, Artis 7 ve diğerlerinin mikrofonlarında gürültü önleme olduğu için ses robotik olarak geliyor. Bahsettiğim 100-200 TL'lik kulaklıkların çoğunda bu özellik olmadığı için ses Arctis 7 ve diğerlerine göre daha doğal gelecektir. Ancak etrafınızda gürültü varsa Arctis 7 ve diğerleri bu gürültüyü büyük bir ölçüde kesiyor.

" Ve ses seviyesi yüksek olmamasına rağmen normale göre daha yükselmişti."
"Orada sesin az olduğunu söylemedim, yazılımı yükledikten sonra var olan ses seviyesinin arttığından bahsettim."
Bu ses düşük demek olmuyor mu?
"Telefonlarda kullanılan 100-200 TL arası kablolu herhangi bir kulaklığın mikrofonu bu kulaklıktan daha iyi, denemende fayda var."
Özel olarak almadım ancak Samsung ve Iphone markalarının orijinal kulaklıklarını kullandım, bir kaç 40-50 tllik kulaklık kullandım "Arctis 5"te hepsinden daha güzel gidiyordu. Aynı kulaklıkları anlatmadığımızı tekrardan söyleyim.

Bu ses düşük demek olmuyor mu?

Özel olarak almadım ancak Samsung ve Iphone markalarının orijinal kulaklıklarını kullandım, bir kaç 40-50 tllik kulaklık kullandım "Arctis 5"te hepsinden daha güzel gidiyordu. Aynı kulaklıkları anlatmadığımızı tekrardan söyleyim.
Hocam oraya "çok" yazmamışım, düzeltme için teşekkür ederim. 2019 ve sonrasında çıkan Arctis'lerin mikrofonları hemen hemen aynı. O bahsettiğiniz kulaklıkların, bilhassa Earpods, mikrofonları gerçekten çok iyi bu arada. Earpods ile amatör kayıt yapanlar bile vardı.
Size güzel gelmesi iyidir hocam ancak kulaklıkta bazı bilinmesi gereken şeyler vardı, onları da yukarıda yazdım.

Arctis 7 ile ilgili söylenenlerle ilgili şunları söyleyebilirim :
  • Fiyatını haketmiyor demişsiniz evet ucuz olabilirmiş.
  • Belki de ilk iyi kulaklığım olduğu için böyle ama ilk taktığımda sesler normaldi. Yazılımı yükledikten sonra da ben ayar yapana kadar değişmedi. (Baslar, tizler pek anlamam.)
  • Ses yüksek değil demiş neye göre kıyaslama yapıyor bilmiyorum ancak Spotify'dan müzik açıp Spotify'dan ve Windows ayarlarından sona getirince diğer odadan duyabilecek kadar ses çıkıyor.
  • Mikrofon konusunda ise sesim aynı gerçekteki gibi gidiyor robotiklik falan yok.
(Bu söylediklerim Arctis 5 için.)
Neden haha attınız? Yalan mı söylüyorum?
Ürün bugün benim elime ulaştı. Bugüne kadar 450-500 TL'lik kullanmıştım ses seviyesi olarak hiç bu kadar fazlasını ben görmedim. Uygulamadan müzik ayarına alınca zaten ses efsane ve ben %40'ın üstüne getiremiyorum çok fazla. Eğer bu konuyu okuyan başka birisi varsa Arctis 5 almayı düşünen bence 1000 TL çok ama benim gibi indirimde 750-800 TL'ye bulursanız alın. Ses kalitesi, seviyesi ve kulaklığın rahatlığı harika.

Acaba Şu an memnun musunuz kulaklıktan? 800 TL'ye sipariş verdim bu hafta içinde gelecek. Ben sadece çok indirimde görünce aldım eğer cevaplayabilirseniz sevinirim rahatlığı nasıl? Ben ses kalitesinden çok rahatlığa önem veriyorum 6-7 saat çıkarmadan kullanacağım. Bir de film veya dizi izlerken performansı nasıl acaba? Tabii hala kulaklığı değiştirmediyseniz.
Ben hiç memnun kalmadım kendisinden ama kalan çok olduğunu görünce şaşırmıştım. Benim tek kulaktan daha az ses veriyordu birçok sorunuyla uğraştım derken dayanamayıp iade etmiştim. Razer Blackshark V2 + Usb aldım aşağı yukarı aynı fiyattalardı ve çok daha memnunum.

Ben hiç memnun kalmadım kendisinden ama kalan çok olduğunu görünce şaşırmıştım. Benim tek kulaktan daha az ses veriyordu birçok sorunuyla uğraştım derken dayanamayıp iade etmiştim. Razer Blackshark V2 + Usb aldım aşağı yukarı aynı fiyattalardı ve çok daha memnunum.
Hocam, reklam sayesinde bu markalar bu kadar ürün satıyor. Bu "YouTuber" olacak adamlar ürünleri öyle bir inceliyor ki sanki mükemmel özellikleri veya mükemmel ses profilleri varmış gibi. Buna Tecnhnopat da dahil. Bu markalar bu kadar "sponsor" olmasa emin olun kimse bu ürünlere bakmaz, tabi eğer tasarım kişi için en önemli etken değilse. Corsair ve SteelSeries ses konusunda berbatlar. Bunu elliden fazla kulaklık kullanmış ve şu an otuz iki tane kulaklık kullanan birisi olarak söylüyorum. En azından Razer veya HyperX kullanan birisi bunun farkına rahatlıkla varabilir.
Ancak bu iki marka, bence, çok daha konforlu kulaklıklar üretiyor. Bence bu iki markanın ürünlerinin tasarımı çok iyi ve çok da rahatlar. HS35, özellikle de Arctis 7 aşırı rahattı. Hatta rahat olmasını bırakın, kumaş pete sahip olmasına rağmen dışarıyı neredeyse hiç duyamıyordum.
Ama dediğim gibi, ses kötü olduktan sonra bunların bir önemi kalmıyor. Bir de bu markaların kulaklıklarının fiyatları da çok fazla.

Hocam, reklam sayesinde bu markalar bu kadar ürün satıyor. Bu "YouTuber" olacak adamlar ürünleri öyle bir inceliyor ki sanki mükemmel özellikleri veya mükemmel ses profilleri varmış gibi. Buna Tecnhnopat da dahil. Bu markalar bu kadar "sponsor" olmasa emin olun kimse bu ürünlere bakmaz, tabi eğer tasarım kişi için en önemli etken değilse. Corsair ve SteelSeries ses konusunda berbatlar. Bunu elliden fazla kulaklık kullanmış ve şu an otuz iki tane kulaklık kullanan birisi olarak söylüyorum. En azından Razer veya HyperX kullanan birisi bunun farkına rahatlıkla varabilir.
Ancak bu iki marka, bence, çok daha konforlu kulaklıklar üretiyor. Bence bu iki markanın ürünlerinin tasarımı çok iyi ve çok da rahatlar. HS35, özellikle de Arctis 7 aşırı rahattı. Hatta rahat olmasını bırakın, kumaş pete sahip olmasına rağmen dışarıyı neredeyse hiç duyamıyordum.
Ama dediğim gibi, ses kötü olduktan sonra bunların bir önemi kalmıyor. Bir de bu markaların kulaklıklarının fiyatları da çok fazla.
Ben size katılmıyorum, ürün geldi bir süredir kullanıyorum benim aradığım tek şey rahatlıktı ve fazlasıyla iyi. Ses de zaten kalitesi çok umrumda değil özellikle ayarları yapınca benim için fazlasıyla yeterli oluyor. Fiyat olarak bence de bu fiyata ses kalitesi daha iyi kulaklık alınabilir ancak dediğim gibi rahatlık olarak ben birçok kulaklık denedim ve kafa yapım da biraz farklı olduğu için çok rahatsız ediyor, sadece arctis 5 rahatsız etmedi bugüne kadar corsair, logitech ve HyperX denemiştim arkadaşlarımdan alıp.

Ben size katılmıyorum, ürün geldi bir süredir kullanıyorum benim aradığım tek şey rahatlıktı ve fazlasıyla iyi. Ses de zaten kalitesi çok umrumda değil özellikle ayarları yapınca benim için fazlasıyla yeterli oluyor. Fiyat olarak bence de bu fiyata ses kalitesi daha iyi kulaklık alınabilir ancak dediğim gibi rahatlık olarak ben birçok kulaklık denedim ve kafa yapım da biraz farklı olduğu için çok rahatsız ediyor, sadece arctis 5 rahatsız etmedi bugüne kadar corsair, logitech ve HyperX denemiştim arkadaşlarımdan alıp.
Hocam sıkıntı yok, canınız sağ olsun :D Ama şurada bir sıkıntı var: Ürünün ses kalitesi umurumda değil, demişsiniz. Kulaklığı kulaklık yapan şey, ses kalitesi değil midir? En azından çoğu insan için en önemli şey ses kalitesidir, diye düşünüyorum. Rahatlık konusunda size katılıyorum, Cloud 2 kullanan birisi olarak SteelSeries ve Corsair kulaklıklar çok rahat. Ama ses profilleri ve mikrofon performansları Cloud 2'ye hiçbir şekilde yaklaşamaz.

Hocam sıkıntı yok, canınız sağ olsun :D Ama şurada bir sıkıntı var: Ürünün ses kalitesi umurumda değil, demişsiniz. Kulaklığı kulaklık yapan şey, ses kalitesi değil midir? En azından çoğu insan için en önemli şey ses kalitesidir, diye düşünüyorum. Rahatlık konusunda size katılıyorum, Cloud 2 kullanan birisi olarak SteelSeries ve Corsair kulaklıklar çok rahat. Ama ses profilleri ve mikrofon performansları Cloud 2'ye hiçbir şekilde yaklaşamaz.
Elimde Airpods Pro ve Hyperx Alpha S (kardeşimin) de var ancak aradaki ses farkı umurumda değil anlamında diyorum mesela muhtemelen kafa yapımdan dolayı Hyperx Alpha S ile en fazla 1-1.5 saat geçirebiliyorum başımı ağrıtıyor Airpodsla ilgili bir problemim yok ancak bir de kulaküstü kullanmak istiyorum. Arctis 5 i tüm gün kullanabiliyorum ve ses kasmam gereken oyunlar oynamadığım için oyun performansını pek bilmiyorum ama kıyasladığımda Arctis 5 çok önde Hyperx'e göre çünkü onu kullanamıyorum. Dediğim gibi bu benim kafamla alakalı bir şey ki Arctis 5'in ayarlı sesi Hyperx'in sesine çok yakın bu yüzden ben fazlasıyla memnunum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı