SteelSeries Arctis 5 7.1 açmalı mı?

gokberkgurkan

Centipat
Daha fazla  
SteelSeries Arctis 5 aldım 7.1 özelliğini Valorant CS PUBG gibi oyunlar oynarken açmalı mıyım oyunun kendi ayarlar kısmında HRTF var burada ne yapmam gerek hem HRTF hem 7.1'i mi açmalıyım sadece 7.1 mi yoksa 7.1 açmamalı mıyım? Genel olarak 7.1 ve ekolayzer, kulaklık özellikleri hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Ben hem 7.1 hem de hrtf açık bir şekilde kullanıyorum ve bence çok daha etkili oluyor. Ancak Riot'tan öneri HRTF açık iken başka surround uygulamalarının açılmaması yönünde. Dediğim gibi bence ikisinin açık olması çok daha iyi. Özellikle test ettim.

Ben hem 7.1 hem de HRTF açık bir şekilde kullanıyorum ve bence çok daha etkili oluyor. Ancak Riot'tan öneri HRTF açık iken başka Surround uygulamalarının açılmaması yönünde. Dediğim gibi bence ikisinin açık olması çok daha iyi. Özellikle test ettim.

Her oyunda ekolayzer ayarlıyorlarmış öyle mi bir ton uğraştırcak

Steelseries Engine yazılımından profil ayarlayabiliyorsun. Bende 3 tane profil var. Sinema, Oyun ve Müzik için 7.1 diye. Zaten DTS 7.1de önceden ayarlanmış bu 3 profil de var. Sinema başlığına DTS 7.1'i sinema olarak ayarladım yani. Oyun için 7.1 Oyun seçeneğini ve Müzik için de 7.1 Studio ayarladım. Manuel olarak ekolayzır falan yapmadım gerek de duymuyorum. Sadece 7.1 on for Music başlığında bass Enhancement'i bir tık artırdım ki bassları daha çok duymak için. Ekte anlatmak istediğimi görebilirsin. 👍

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-09-04 030515.png
    Ekran görüntüsü 2021-09-04 030515.png
    152,8 KB · Görüntüleme: 75
  • Ekran görüntüsü 2021-09-04 030533.png
    Ekran görüntüsü 2021-09-04 030533.png
    152,4 KB · Görüntüleme: 70
  • müzik.png
    müzik.png
    152,7 KB · Görüntüleme: 90
Steelseries Engine yazılımından profil ayarlayabiliyorsun. Bende 3 tane profil var. Sinema, Oyun ve Müzik için 7.1 diye. Zaten DTS 7.1de önceden ayarlanmış bu 3 profil de var. Sinema başlığına DTS 7.1'i sinema olarak ayarladım yani. Oyun için 7.1 Oyun seçeneğini ve Müzik için de 7.1 Studio ayarladım. Manuel olarak ekolayzır falan yapmadım gerek de duymuyorum. Sadece 7.1 on for Music başlığında bass Enhancement'i bir tık artırdım ki bassları daha çok duymak için. Ekte anlatmak istediğimi görebilirsin. 👍
hocam bu ayarı 3 farklı ayarda nasıl kullanıyorsunuz?

Dosya Ekleri

• steelseries.jpg
    steelseries.jpg
    7,6 KB · Görüntüleme: 74
SteelSeries Arctis 5 aldım 7.1 özelliğini Valorant CS PUBG gibi oyunlar oynarken açmalı mıyım oyunun kendi ayarlar kısmında HRTF var burada ne yapmam gerek hem HRTF hem 7.1'i mi açmalıyım sadece 7.1 mi yoksa 7.1 açmamalı mıyım? Genel olarak 7.1 ve ekolayzer, kulaklık özellikleri hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Pro oyuncular sanal 7.1 kullanmıyorlar. Ama sen faydalı olduğunu düşünüyorsan veya daha iyi ses kasıp daha iyi oynadığını düşünüyorsan tabi tercih senin. Ancak stereo her konuda yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı