İnceleme SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless

(+) Yanları.

-Kulak konforu ve kafa bandı gerçekten rahat(kulağım küçük değil kulağımı tamamen kaplıyor gayet güzel)

-Oyun ve müzik kalitesinden ben bayağı memnun kaldım ses kasma olsun müzik olsun beni bayağı cezbetti.

-Ağırlık olarak çok hafif kulaklık gerçekten benim önceki kulaklıgım sn RW1'di bayağı uzun süre kullandım o da rahat bir kulaklıktı ama ağırlık olarak bu kulaklık arasında devasa fark var.

-Gizlenebilir mikrofon.

-Sadece oyun için değil günlük kullanımda da gayet iyi kulaklık sabah koşusu veya gündelik işten gelirken otobüste kullanmalık olarak.

-Bluetooth eğer telefonu bağlı bırakıp PC de kullanınca bir arama gelince direkt ses geliyor kulaklığa, aramayı açınca direkt telefondaki Bluetooth moduna geçiyor oradan konuşuyoruz arama bitince 2.4GHz yeniden geçiyor çok hızlıca kullanım kolaylığı sunuyor kafamdaki kulaklığı çıkarmama gerek kalmıyor ya da yeniden 2.4 bağlamama gerek olmuyor.

-SteelSeries Sonar uygulaması gerçekten çok iyi.

Uygulamada game/chat/media/aux/mic diye ayrılmış bölümler var ve hepsinde özel profiller var game kısmında oyunlara göre birçok hazır profil var istersek kendi profilimizide oluşturabiliyoruz her kategoride kendi ekolayzır ayarı yapıp.

-Klasik 7.1 ayarı var ben pek kullanmıyorum ama kullanmayı düşünenler için iyi olabilir.

-Bluetooth modunda telefona uygulamasını kurarsak PC'deki gibi çok fazla profil olmasa da yeterli sayıda profilleri Bluetooth modunda da kullanabiliyoruz.

-Benim için çok güzel olayın Mic sidetone özelliği var bu kendi sesini duymak için olan bir özellik ben 4'te kullanıyorum bu yankı gibi bir şey değil kendi sesimi ne dediğimi iyi duymama işe yarıyor çünkü diğer türlü bunu kapatınca ne dediğimi çok kısık sesle duyuyorum bu da çok iyi değil bana kalırsa kullanınca anlaşılacak bir özellik diyebilirim böyle anlatınca tam anlaşılmamış olabilir.

-Batarya süresi gayet iyi 3 gün gidiyordu aralıksız kullanınca bende öyle bir şey olmadı arada kulaklığı bırakınca bir süre sonra kapanıyor tabii onu da kapanmaması için veya daha hızlı veya daha yavaş kapanması için ayarlayabiliyoruz o yüzden ben arada bıraktığım için 1 haftaya yakın gidiyor kulaklık klasik şarja takıpta kullanabileceğimiz için bir sorun teşkil etmiyor ama bende genelde çok şarj sorunu çekmedim.

-Range bölgesi gayet iyi ben balkona kadar gittim ses karıncalanma olmadı bunu ekstra range büyütme var ama bu belki biraz karıncalanma yapabilir denemedim bu özelliği çünkü benim evimin her yerinden iyi çekiyor belki extra range i açıp apartmandan aşağı inip sesimin nasıl geldiğini denenebilir ama öyle bir şeye gerek duymadım test için.

-Rahat bükülmesi olabilir bir tane güzel kılıf alıp çantaya atıp sadece gündelik dışarıda müzik için bile kullanabilir bir kulaklık.

-Volume Boost özelliği bunu çok kullanmıyorum sesi gayet yetiyor bana ekstra ses arttırma kullanmayı düşünenler için iyi bir alternatif olabilir.

-Smart volume özelliğini kullanmadım tam bir bilgim yok onunla ilgili yorum yapamayacağım.

-Gürültü engelleyici ben ortada kullanıyorum azaltıp arttırma var ama arkadaşlarımla konuşunca hiç ses gitmiyor diyorlar bir problem hiç olmadı bu yüzden hep default ortada kullandım ben de.

-Noise gate ve compressor özelliğini de kullanmadım yine yorum yapamayacağım bu konuda.

-Kendi mikrofonumuzdaki gürültüyü engellediğimiz gibi karşısınında mikrofonundaki gereksiz sesleri engelleyebiliyoruz bende bu yine default ayarda bir problem görmedim şu ana kadar.

(-) Yanları.

-Bazı arkadaşlar sesin bir tarafından daha çok bazı tarafından daha az geldiğini söylemiş bilmiyorum ben çok titiz bir insanım bu konuda kafama takarım benim başıma böyle bir sıkıntı gelmedi hiç ama bu sorunu yaşayan insanlar olmuş.

-Eğer benim gibi kutudan çıkan Type-C dönüştürücü ile USB kablosunu kasaya bağlıyorsan direkt Type-C girişin yoksa kasadagüncelleme yapınca kulaklıktan ses gelmeyebiliyor başka porta takınca sorun düzeliyor ben bu yüzden güncelleme yapmamaya çalışıyorum yanlışlıkla yeniden yapmıştım bu yüzden başka USB porta takmak zorunda kaldım başta sorunu çözmek için uğraştım sildim uygulamayı tekrar kurdum ama sadece portu değiştirmek yetiyormuş.

Kulaklığı nisan ayından beri kullanıyorum şu ana kadar kendi deneyimlerim böyle.

-Malzeme kalitesi hakkında bir şey yazmamışım pedler kumaş terletme yapmıyor ama sesi deri gibi olmadığından iyi geçiriyor kafa bandın üstündeki taraf tam malzeme kalitesini hatırlamıyorum ama metalden vs değil sert plastik galiba belki çok sert yere fırlatmada üst taraf hasar alabilir diye düşünüyorum böyle bir şey daha denemedim şükür D:

Son düzenleme:
Benim kulaklığımda bir bug var. Bazen açınca %30'da az ses veriyor bazen %30 da çok ses veriyor ayarı bozuluyor.
Bir başka sorunum daha var. Kulaklıkta bazen şarkı dinleyince boğuk bir ses geliyor rüzgar vurma sesi gibi kulaklığın bass, tiz ayarları bozuluyor. Yeniden başlatınca falan veya biraz bekleyince düzeliyor. Tüm şarkı zevkinin içine ediyor.

Mikrofonu da sanki burnumdan konuşuyormuşum gibi veriyor sesi. SteelSeries GG ayarlarını açsam bu sefer PC bozuluyor çünkü otomatikman Google'a girince falan sesi hoparlörden kulaklığa veriyor. Uyarılar falan veriyor bayağı bozuk yazılım.

Konudan alakasız biraz kasamda Type-C girişi yok peki güzel bir dönüştürücü alıp dongleyi öyle bağlarsam aynı performansı sağlar mı? Bu arada inceleme güzel olmuş eline sağlık.

Konudan alakasız biraz kasamda Type-C girişi yok peki güzel bir dönüştürücü alıp dongleyi öyle bağlarsam aynı performansı sağlar mı? Bu arada inceleme güzel olmuş eline sağlık.

Kutu içinden dönüştürücü çıkıyor zaten.

V

Benim kulaklığımda bir bug var. Bazen açınca %30'da az ses veriyor bazen %30 da çok ses veriyor ayarı bozuluyor.
Bir başka sorunum daha var. Kulaklıkta bazen şarkı dinleyince boğuk bir ses geliyor rüzgar vurma sesi gibi kulaklığın bass, tiz ayarları bozuluyor. Yeniden başlatınca falan veya biraz bekleyince düzeliyor. Tüm şarkı zevkinin içine ediyor.

Mikrofonu da sanki burnumdan konuşuyormuşum gibi veriyor sesi. SteelSeries GG ayarlarını açsam bu sefer PC bozuluyor çünkü otomatikman Google'a girince falan sesi hoparlörden kulaklığa veriyor. Uyarılar falan veriyor bayağı bozuk yazılım.

Dediğiniz gibi %30 ses az çok problemi yaşamadım ya da rüzgar vurma gibi karıncalanma ama mikrofon olarak ben Deep voice kullanıyorum SteelSeries uygulaması güzel ama güncelleme falan yapmamak lazım bana kalırsa güncelleme çok bozuyor sıkıntı çıkarıyor bende de o güncellemeyi yapınca hep USB port değiştirmem gerekiyor muhtemelen sizde benim gibi o sıkıntıyı yaşamışsınız güncelleme problemini, güncelleme yapınca kulaklık imkanı yok ses vermiyor sizde de otomatik olarak hoparlöre atmış.

Uygulaması bir o yönden kırık geldi bana güncelleme yapınca onun dışında dediğim gibi ben mi şanslıyım bilmiyorum hiçbir problem çekmedim.

Kendi dönüştürücüsü var kutudan çıkıyor. Teşekkür ederim.

@trax999 şu an bile bassı bozuk veriyor. Hatta bassla alakası yok direkt üfleme sesi geliyor.
Bazen kasanın üstündeki USB portlarına bağladığım için olduğunu düşünüyorum. Direkt anakarta bağlayacağım daha güzel olur belki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı