SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless alınır mı?

Bende bu model mevcut. Aynı anda 2 farklı cihaza (biri Bluetooth ile, diğeri 2.4GHz ile) bağlanabiliyor. Bluetooth, 2.4GHz (USB dongle), Type-C ve AUX olmak üzere toplamda 4 adet bağlantı türü var. Chat ve game kanalları arasındaki ses seviyesi tercihi ve genel ses ayarlamak için 2 adet tekerleği mevcut. SteelSeries GG yazılımı ile farklı uygulamalar farklı kanallara (game, chat, Media vs.) Ses atanması yapılabiliyor bu sayede ayrı ayrı düzenlenebiliyor. Örneğin hem telefonuna hem bilgisayarına bağladın kulaklığını, telefondan arama geldi sağdaki tekerleği chat yönüne doğru çeviriyorsun oyunun sesi kısılıyor konuşmanın sesini daha çok duyuyorsun.

Pil ömrü bana göre bayağı iyi sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ve saat gece 11-12ye kadar bilgisayar başında kalıyorum ve 2-3 günde bir şarj etmem yeterli oluyor. Zaten 30 dakika veya 1 saat şarj edince bayağı bir süre idare ediyor. Eğer kulaklık kullanılmıyorsa otomatik kapatıyor kendini (süre ayarlanabiliyor)

USB bağlantı aygıtı ile bağlantıda maksimum mesafe 13 metre (odamdan çıkıp koridordan geçerek mutfağa gidiyorum, mutfağın en uzak köşesinde ses kesiliyor) ve ses netliği kendini koruyor, cızırtı vs olmuyor. Fakat mikrofon belirli bir mesafeden sonra yok o kötü, toplantılarda karşı tarafı duyabiliyorum ancak sesimi iletemiyorum eğer mutfağa gidersem.

Ses kalitesi bence çok iyi, mikrofon kalitesi olarak kablosuz bir kulaklığa göre çok kaliteli (bu kulaklığı almadan önce haftalarca araştırma yapmıştım, kablosuz kulaklıklar sesi sıkıştırarak gönderdiği için kaliteyi bozuyor normalde). Kulaklık çok hafif ve kafamın üstünü veya kulaklarımı asla acıtmıyor ve gün boyunca rahat ediyorum. Pedleri değiştirilebiliyor. Mikrofonu kulaklığın içine gizlenebiliyor ve kulaklığın üzerinde mikrofon kapatma tuşu var.

Özelliklerini böyle yazabilirim fakat fiyatı hakkında bir yorumum yok. Ben aldığım zaman fiyatına göre bulabildiğim en iyi kulaklık buydu (bana göre). Eğer bu özellikler sana uyuyorsa ve başka bir kulaklıkta bu özelliklerin aynısı var fakat daha pahalıysa bu kulaklığı al bence.

Nova 5 alın neredeyse aynı ürün daha önce başka bir konuya yazdığım mesajı bırakıyorum.
Sizin karşılaştırmanıza göre Nova 7 daha iyi fakat SteelSeries Nova 5'i çıkardıktan sonra ben olsam Nova 5 alırım tabii bu ihtiyacınıza göre değişir. Nova 5'in pil ömrü 12 saat daha uzun, mikrofonu daha iyi, Nova 7 ile birebir aynı hoparlör sürücülerine sahip ve telefon uygulamasından EQ ayarlayabilme gibi özelliği var. Eksileri ise malzeme kalitesi biraz daha düşük ve eşzamanlı olarak Wireless ile Bluetooth'u kullanamıyorsunuz fakat ikisi arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz. Yani eğer aynı anda hem Wireless hem de Bluetooth kullanmak sizin için önemli bir detaysa o zaman Nova 7 alabilirsiniz tek olayı oyun oynarken veya bir video izlerken telefondan birisi sizi ararsa 2 farklı sesi aynı anda duyup kulaklığınızdan telefondaki kişi ile konuşabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı