SteelSeries Rival 300 Evil Geniuses Edition İncelemesi

Merhabalar. Bugün sizlere satın almış olduğum SteelSeries Rival 300 Evil Geniuses Edition farenin incelemesini yapmaya çalışacağım. Fare almak isteyen arkadaşlar için fanboyluktan uzak şekilde tarafsız olarak, artısıyla eksisiyle bir fikir niteliğinde olması için bu konuyu oluşturuyorum. Fazla uzatmadan incelemeye geçelim..

Öncelikle fiyat ve nereden aldığım ile ilgili bilgileri vermek istiyorum. Ürünü buradan 199 TL + kargo ücreti ödeyerek aldım. Pazar günü sipariş verdim ve bugün kargom geldi. Paketlenmesini beğendim gayet sağlam görünüyordu ve kutusunda hiç hasar yoktu.

Paket.jpeg Kutu.jpeg Kutu Arkası.jpeg

Kutuyu açtıktan sonra karşımıza hızlı başlangıç kılavuzu çıkıyor ve içerisinde sizi SteelSeries Engine indirmeye yönlendiren bir link var. Kılavuzu kaldırdığımızda altındaki strafor kalıp içerisinde faremizi görüyoruz.

Kutu İçi.jpeg

Fareyi kutusundan çıkardığımızda Evil Geniuses tasarımını tam manasıyla görüyoruz. Renk uyumunu çok beğendim. Prism RGB destekli logosunun altında #BleedBlue yazısı takımın sloganı gibi bir şey galiba ben takımı tanımıyorum :). Bağlantı ucuna baktığımızda ise altın uçlu olmadığını görüyoruz ve kablosu kumaş sarım değil. Bunlara ek olarak kablonun USB girişine entegre edildiği yer biraz fazla yumuşak gibi. Bana biraz o kısmı dayanıksız hissettirdi.

Logo.jpeg Üst görünüm.jpeg Bağlantı Ucu.jpeg

Geldik farenin en önemli bölümüne: "Ergonomi". Tutuş şekli olarak kendi adıma palm tutuşa en uygun farelerden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bundan önce kullandığım farelerde hep claw tutuş ile kullanabiliyordum ve bu tutuş şekli bana bir süre sonra biraz rahatsızlık vermişti artık. Sıkılmıştım da diyebiliriz. El ölçülerim boy 19.5 cm, en 11 cm şeklinde. Aşağıdaki fotoğraflarda fareyi kavradığımda nasıl gözüktüğünü görebilirsiniz. Ayrıca fare benim elime göre claw tutuş şekline de uygun bir fare.

Yerleştiriş.jpeg Palm.jpeg Claw.jpeg

Fareyi aktif olarak oyunlarda deneme fırsatım henüz olmadı. O yüzden bu incelemeyi normal kullanım olarak görebilirsiniz. Oyunlarda denedikçe "varsa" eksi yönlerini bu konu altında paylaşabilirim. Şimdilik denediğim kadarıyla artı ve eksi yönlerini aşağıda belirtiyorum.

Artılar
- Palm tutuş şekline en uygun farelerden biri olması.
- Yandaki makro tuşlarına erişimin zahmetsiz olması, parmak yormaması.
- Tutuş serçe parmağı için sorun teşkil etmiyor(ağrı vesaire).
- Dış görünüş olarak çok beğendim.
- Fiyatı (İndirimde bu fiyata yakalayabildiğim için benim için artıdır. Aldığınız yere bağlı olarak değişebilir).

Eksiler
- Kablosu kumaş sarım değil.
- Altın uçlu değil.
- CPI tuşu biraz geride kalmış. İşaret parmağım ile ulaşmakta zorlanıyorum.
- USB girişine entegre edildiği yer sertleştirilmiş değil. Dayanıklılığı konusunda şüpheciyim.

Öncelikle hayırlı olsun ve iyi günlerde kullanın. Şahsi düşünce bu bütçelere Sensei 310 tavsiye ederdim fakat tarz olarak güzel göründü gözüme :) Bu arada elinize sağlık.
Sensei 310 benim elime oturmadığı için bunu aldım. Almayı düşünen arkadaşlar önceden denemek şartıyla Sensei 310'a da yönelebilirler. İtopya'da şuan indirimde.

Her şeyden önce teknik özellik olarak bir mouse ne kadar iyi olursa olsun sizin elinize uymadığı sürece boştur. Bu yüzden ergonomi önemli diyoruz. Denemişsiniz, memnun kalmışsınız. Bize de hayırlı olsun demek düşer :)

Her şeyden önce teknik özellik olarak bir mouse ne kadar iyi olursa olsun sizin elinize uymadığı sürece boştur. Bu yüzden ergonomi önemli diyoruz. Denemişsiniz, memnun kalmışsınız. Bize de hayırlı olsun demek düşer :)
Teşekkür ederim Jira Bey. Seçimimi sizin gibi yardımcı olan insanlar sayesinde yaptım :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı