SteelSeries Sensei Ten inclemesi

Öncelikle Merhaba
Mouse tutuş şeklim: Palm
El uzunluğum: 18-19 cm
Yaklaşık 1 haftadır eski G403 mouse ömrünün sonuna geldiğini için yeni mouse arayışındaydım. Ben de sizin gibi formlara falan baktım. Yaklaşık 500 TL bütçem vardı. Eski yeni farenin yeni versiyonuyla senseiten arasında kalmıştım. Yeni versionu gördüğüm kadarıyla neredeyse SteelSeries senseiten le aynıydı yani 1'e 1 izleme 400 üstü IPS falan ve elime de oturuyordu ama G403'te bende dış kısmında aşınma olmuştu ve tık ömrü azdı zaten son zamanlarda da tıklama da ve sensöründe bir gariplik vardı bende bunun üzerine SteelSeries sensei Ten almaya karar verdim.

Formlara falan baktığımda da çok kafam karışıyordu herkes başka bir mouse öneriyordu. Ben de bundan dolayı iki fareyi artık bilen biri olarak size yorumlarımı söylemek istedim. G403 yeni versionu nasıl tam bilmiyorum ama dediğim gibi yan tarafı acayip aşındı bende ve hatta içteki sert plastiğe kadar gitti parmağım :D üstüne bir de zamanla Click ve sensör de sıkıntı hissetmeye başladım eksileri bunlar tabii bunlar 2 yılda oldu ortalama. SteelSeries senseiten e gelecek olursam serçe parmağım olduğu yer G403'teki gibi dolu değil boş olduğu için fareyi elime aldığım da bir eksiklik hissettim ama yine de tam oturdu diyebilirim. Ayrıca tıklama yeri G403'te biraz daha nasıl deyim böyle parmak şekli için yapılmış bunda düz mouse gibi geldi ama o da benim için büyük sorun oluşturmadı. Tabi bunlardan hoşlanmayacak olanlar için yazıyorum yoksa benim için bir sıkıntı oluşturmadı. Sensör kısmında ise SteelSeries sensei Ten cidden çok önde o 1'e 1 olması hissi cidden farkı hissettiriyor. G403'ü takıp geri kullandığımda şunu gördüm. Misal ayarlardan 1000 HZ yerine 500 yaptığınızda mouse nasıl olduğundan saçma bir yere gidiyorsa ikisi arasında ki farkta tam olarak böyle oluyor. Sanki onda imleç yardımı var gibi hissettim. Kısacası SteelSeries sensei Ten i kesinlikle öneriyorum sensörü müthiş sadece eski mouseye alıştığım için bir gariplik hissettim ve onları yukarıda belirttim eğer siz onlardan rahatsız olacaksanız almayın. Son olarak eğer G403 alacaksanız Hero sensörlü olanı alın kesinlikle eski G403'ün artık devri geçmiş arkadaşlar. Hala eski versiyonu satıldığı için bunu söylüyorum. Yani 1'e 1 özelliği ve yeni sensör acayip farkı hissettirdi arkadaşlar.

Forumlar da o kadar çok Zowie tavsiye ediliyor ki artık trol falan olduğunu düşünmeye başladım :D ama şu an bile kendine özgü yazılımı olmayan (DPI, MS düzenlemesi için) bir mouse bana pek mantıklı gelmedi. Keşke arkadaşımda falan olsa da bir denesem hakkında bende bir şey söyleyebilsem. Ayrıca yazım hatası için gönderi banı yedim. Keşke çaylaklar için uyarı olsaydı. Sonra ban atsaydınız. Neredeyse yeni açtığım hesaba direkt ban atacaksınız :D

Zowie önerilmesinin nedeni Ergonomi konusunda standardı belirleyen firma olması ve sürekli kendini geliştirmesi. FPS oyunları için mouse alırken ergonomi en önemli etkendir. Tüm markalar Zowie'nin ergonomisini taklit ediyor keza Zowie'de ergonomisini 1.5 1.6 döneminin efsane ama unutulmuş mouselarından olan intelli optic ve x7 gibi mouseları baz alarak geliştirmiş. Hangi marka gidip de bir oyunun efsane oyuncusunu 3 ay boyunca misafir edip "Bize en iyi CS:GO mouse2unu yapmamızda yardım et" deyip, birebir istediği mouse'u üretip mouse'un adını da adama ithaf etmiş?

EC (Emil Christensen, bkz avatar resmimdeki nam-ı diğer SK|Heaton)

DPI ve MS düzenlemesi için yazılım kullanmak elzem değildir.

1: Yazılımın lag yaptığına dair oyuncu bildirimleri var. Çoğu profesyonel yazılım kullanmaz.
2: Zaten manual olarak DPI ve hz ayarlayabiliyorsun mouse'un altından. Bunu yapabiliyorken yazılıma ne ihtiyaç var.

DPI ve Hz dediğin kavramlar belli bir seviyeden sonra markaların tırt mouselarını satabilmek için bir pazarlama aracına çevirdiği değerler. Zowie'de max 3200DPI var ki zaten bırak 1600'ü 800DPI'ın üzerinde DPI kullanan pro sayısı parmaklafalan sayılır. Aynı şekilde çoğu pro 500 ve 1000hz kullanıyor.

Ayrıca Zowie profesyonel oyuncular için ürün üreten bir firma. Bu ayarların yazılımlı değil, manual olması casual oyuncu için bir handikap gibi gözükebilir ama maç aralarında kurulmak ve ısınmak için 15 dakikası olan oyuncular için mouse'unu takıp 1 dakika içerisinde manual olarak tık diye mouseunu hazır hale getirip 14 dakikasını ekipman kurmak yerine ısınmak için ayırabilmek büyük bir lüks.

Artık ev kullanıcıları için Zowie tavsiye edenleri görmek bana sıkıcı gelmeye başladı. Şu dönemde 3310 sensöre 400 küsür lira para ödemek kadar saçma bir hareket yok. Aynı ergonomi, aynı sensöre daha makul fiyatlarla erişilebiliyor. Yeni seri Zowielerden bahsedersek onlarda gereksiz eğer turnuvalara katılmıyorsanız. Yeni seri zowie almak yerine aynı fiyatlara daha fazla şey sunan modellere yönelinebilir (hafif fare gibi).

Bağlamdan koparmamak lazım.

Arkadaş "Neden zowie tercih ediliyor" demiş, ben de neden tercih edildiğini yazdım. Kimseye zowie önermedim.

Mouse alırken FPS oynuyorsan en önemli nokta ergonomidir. Krampon gibi. Sonra switch kalitesi gelir keza hatalı basımlar ve tuş hissiyatı da ergonominin bir parçasıdır. Sonrasında sensor kalitesi gelir ki 3310 sensör ile 3360 sensör arasındaki farkı fark edecek insan sayısı şu forumda 3 falan.

Baya iddiaya girerim 10 tane 3310 mouse getirir aralarına bi tane 3360 sensörlü koyarım, 2 en fazla 3 kişi o hassasiyet farkını fark eder.

Zowie ev kullanıcısına önerilmez diye bir durum yok, keza öncelikle bir çok yarı pro ve amatör turnuva dönüyor. Bu turnuvaların hepsi internetten yapılıyor. Bu noktada bir FPS mouse'u elzem. Zowie de kusura bakmayın ama en iyi fps mouse'u. Bunu ben söylemiyorum. Prosettings'e girip bakarsınız CS:GO oyuncularının %80'i PUBG oyuncularının %60'ı bu markayı kullanıyor. Ayrıca diğer markalar gibi tek bir model değil, hepsi farklı modelleri kullanıyor.

Daha fazla şey ne? RGB mi? Input lag yarattığı söylenen yazılım mı? Hiç kullanmayacağın sadece marketing malzemesi olan uçuk DPI ve Hertz değeri mi? Hafiflik dediğin kısım tamam, fakat o da çok hafif olduğu noktada kullanıcıya kontrol kaybettiren bir etken. En hafif mouse en iyi mouse diye bir kaide yok.

Aynı ergonomiye daha makul fiyatla erişemezsin bu arada. Bu ürünlerin maliyetleri var. Aynı kategoride bir ürün başka bir üründen daha ucuz ise, bu muhtemelen malzeme kalitesi ya da üretim ile alakalıdır. Çünkü tüm markalar rekabet içerisinde. 2020 yılında yaşıyoruz kimse kar peşinde değil, herkes ciro peşinde, ayakta kalma peşinde.
Ayrıca en iyi mouse ne abi? Yani bu tamamen kendini rahat hissetmeyle alakalı bir durum belli bir teknolojinin üzerinde. Zowie'nin burada avantajı tüm modellerinin tamamen ergonomi baz alınarak tasarlanması. Bunu yapmasını tavsiye eden kişi de avatarımda resmini gördüğün Emil Christensen. Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı cs oyuncularından biri.

Zaten kimse gidip God of War oynayacak adama Zowie önermiyor. "Wow oynuyorum bana sağlam makro atayacağım bir mouse önerir misiniz?" mesajının altında "Zowie al" yazan psikopat yoktur herhalde.

Zowie niş bir marka. Çok çok sınırlı bir kesime hitap ediyor oyun ürünlerinde, bırakın da o kesime özel yapılan ürünler de o kesime ait insanlara önerilsin yani.

Son düzenleme:
Merak ettim şu Zowie bir deneme şansım olsaydı keşke. Herneyse SteelSeries Sensei Ten uzun kullanımda farenin orta yuvarlak tuşunda kapı gıcırtısı gibi ses gelmeye başladı onun dışında genel olarak memnunum
Aldığımdan beridir kullanıyorum. Şu anlık farenin orta yuvarlak tuşunda bozulma oldu. Onun haricinde dışında aşınma vs. olmadı. Garantiye göndermeyi düşünüyorum bakalım.

Son düzenleme:
Merak ettim şu Zowie bir deneme şansım olsaydı keşke. Herneyse SteelSeries Sensei Ten uzun kullanımda farenin orta yuvarlak tuşunda kapı gıcırtısı gibi ses gelmeye başladı onun dışında genel olarak memnunum
Aldığımdan beridir kullanıyorum. Şu anlık farenin orta yuvarlak tuşunda bozulma oldu. Onun haricinde dışında aşınma vs. olmadı. Garantiye göndermeyi düşünüyorum bakalım.
SteelSeries Sensei Ten'i alalı daha bir sene olmadı fakat ben de aynı sorunları sırasıyla yaşıyorum. Mouse tekerleğinden ilk başlarda gıcırdama sesi geliyordu pek aldırış etmedim ama şu an tekerlek, mouse'u hızlı çevirince sağ sola oynuyor. Yanlardaki aşınmalardan bahsetmiyorum bile. Benim sorum şu garantiden nasıl bir geri dönüş aldınız merak ediyorum?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı