pesimist34
Hectopat
Heh,şimdi oldu işte hocam.Dediğiniz kısmı yazıcıda gördüm,hatta sökme videosu da izledim.Benim dediğim yüksek ihtimal ile bir DC motordu, silindirik bir şey.Enkoderi daha sökmedim ama sökmesi gayet kolay duruyor.Hocam siz bir yazıcı söktüğünüzden eminseniz, evet hassas olur. 400 düşük bir hassasiyet. Şeffaf yuvarlak disk gibi olurlar.
Örnek de değil, direkt öyle. 360 dereceyi bilgisayarda 2150 kez uyaracak ayarda. Bunu dediğim gibi, deneyerek bulabiliyorsunuz.
Yani benim enkoder zannettiğim aslında bir DC motordu yüksek ihtimal ile

Bu videodan gördüm,bu da Canon E400 serisinden bir cihaz olsa gerek, çok benziyorlar.Siz ve Affansen'in konularına bakarak artık tamamlarım umarım (Canon encoderler hakkında bir konuda şema gibi bir şey görmüştüm)

Yüksek ihtimal stepper ile yapacak olsaydım PPR öyle olacaktı.Şu diyagrama göre tabii,400 düşük bir hassasiyet.
PPR=Motorun faz sayısı x 360 / (Motor kaç derece ise) x Redüktör oranı
Bendeki 2 fazlı ve 1.8 dereceydi,redüktör de olmadığı için diyagrama göre 1 almamız lazım.Yani 400 PPR,vazgeçtiğim fena da olmamış.
Projeye bu hafta itibariyle başlıyorum. Almam gerekenlerde step motorun sürücüsü,kasnaklar ve kayış olacak, bunları FFB için kullanacağım. Enkoder için videosunu attığım bir eski yazıcım var,onun enkoderini kullanacağım. Yazılımsal işleri sizin NFFB Direksiyon Seti yapımı konusundan izleyerek yapacağım.
Ama aklıma hala yatmayan bir durum var, bunları nasıl birleştireceğim?
Direksiyonu step motor yani FFB'den almak istiyorum, enkoderi döndürmesi için.
Youtube'da izleyip yapabileceğim birisini bulamadım yazıcı enkoderi ile yapan, kafamı bu kurcalıyor..
Konuyu tekrar okuduğumda 2150PPR demiştiniz, Canon yazıcı encoder sökümü videosunda da öyle yazıyor. Peki bu, standart bir enkoder kadar hassas olabilecek mi?
Ayrıca step motordan direksiyona da bir çubuk gerekecek, o çubuğu nereden almam gerekiyor onu bilmiyorum.
Düşüncelerinizi, önerilerinizi ve yardımınızı bekliyorum. @Akif9748
Heh,şimdi oldu işte hocam.Dediğiniz kısmı yazıcıda gördüm,hatta sökme videosu da izledim.Benim dediğim yüksek ihtimal ile bir DC motordu, silindirik bir şey.Enkoderi daha sökmedim ama sökmesi gayet kolay duruyor.
Yani benim enkoder zannettiğim aslında bir DC motordu yüksek ihtimal ile.
Bu videodan gördüm,bu da Canon E400 serisinden bir cihaz olsa gerek, çok benziyorlar.Siz ve Affansen'in konularına bakarak artık tamamlarım umarım (Canon encoderler hakkında bir konuda şema gibi bir şey görmüştüm).Yaza doğru bitirmeyi planlıyorum şu sıralarda vakit ayıramıyorum.
Yüksek ihtimal stepper ile yapacak olsaydım PPR öyle olacaktı.Şu diyagrama göre tabii,
PPR=Motorun faz sayısı x 360 / (Motor kaç derece ise) x Redüktör oranı
Bendeki 2 fazlı ve 1.8 dereceydi,redüktör de olmadığı için diyagrama göre 1 almamız lazım.Yani 400 PPR,vazgeçtiğim fena da olmamış.
Projeye bu hafta itibariyle başlıyorum. Almam gerekenlerde step motorun sürücüsü,kasnaklar ve kayış olacak, bunları FFB için kullanacağım. Enkoder için videosunu attığım bir eski yazıcım var,onun enkoderini kullanacağım. Yazılımsal işleri sizin NFFB Direksiyon Seti yapımı konusundan izleyerek yapacağım.
Ama aklıma hala yatmayan bir durum var, bunları nasıl birleştireceğim?
Direksiyonu step motor yani FFB'den almak istiyorum, enkoderi döndürmesi için.
Youtube'da izleyip yapabileceğim birisini bulamadım yazıcı enkoderi ile yapan, kafamı bu kurcalıyor..
Konuyu tekrar okuduğumda 2150PPR demiştiniz, Canon yazıcı encoder sökümü videosunda da öyle yazıyor. Peki bu, standart bir enkoder kadar hassas olabilecek mi?
Ayrıca step motordan direksiyona da bir çubuk gerekecek, o çubuğu nereden almam gerekiyor onu bilmiyorum.
Düşüncelerinizi, önerilerinizi ve yardımınızı bekliyorum. @Akif9748
@Akif9748 hocam sizi etiketliyorum ama bildirim galiba ulaşmıyor, rahatsızlık veriyorum hakkınızı helal edin lütfen.
Son düzenleme: