STOP: 0x000000F4 Mavi Ekran Hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arakdaşlar minidump klasör ve dolayısıylada .dmp dosyalarına ulaşamıyorum çünkü bilgisayar masaüstünde kitleniyor ve yaklaşık 3 dakika debelendikten sonra mavi ekran patlak veriyor. Bende en fazla ilkel olarak fotoğrafını çektim buraya koyuyorum belki sebebi çıkartabilir abilerimiz. Buyrun:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam abi gece test yapar yarın sabaha koyarım. Kabloların hepsi yerli yerinde ve tam oturmuş durumda. Yalnız şöyle bir şeyde var. Hep aynı hatayı veriyor tek tek en ince ayrıntıya kadar kontrol ettim rakam ve harfleri. Bir de normalde mavi ekran çıkınca kaç saniyede gitmesi gerekir? Benim ki donup kalıyor tam 1 saat bile bekledim ama aynen kalıyor. Reset atınca loop oluyor ben de power'a basılı tutup kapatıyorum.

Yani benimkinin bu kadar sürmesi normal değil. :D Kesin HDD gidik. Tarama yapıyor bitsin verileri koyuyorum.

EDIT: Abi tarama yaparken yeşil yanarak giden gri karelerin bir kırmızı oldu böyle bir göz kırpması süresince gördüm ve mavi ekran verdi. :D Artık daha fazla kanıt olamaz heralde.

- - - Güncellendi - - -

HDD'yi değiştiriyorum o zaman?

- - - Güncellendi - - -

Abi bugün yine verdi ve yine takıldı am bir şekilde minidump'a dmp'yi oluşturup atmış. İşte buyur bakabilirsen çok iyi olur belki kesin bir şeyler çıkar:

http://www.mediafire.com/?rn4kqdfd54lo759

Kod:
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: ntoskrnl.exe

CRITICAL_OBJECT_TERMINATION

If this is the first time you've seen this stop error screen,
restart your computer. If this screen appears again, follow
these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer
for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware
or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components, restart
your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then
select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x000000f4 (0x0000000000000003, 0xfffffa8008ca9b30, 0xfffffa8008ca9e10, 
0xfffff800035d6460)

*** ntoskrnl.exe - Address 0xfffff800032d6fc0 base at 0xfffff80003258000 DateStamp 
0x503f82be

Daha önce forumda aynı sorunu yaşayan bir kullanıcının RAM'lerinin bozuk olduğu ortaya çıkmış. Memtest86+ ile tarama yap.

En kral bakkal bile bu kadar bilgi vermez. Buranın farkı bu olsa gerek.
Kardeşim benim sistem düzeldi seninki bozulmaya başladı :D İnşallah kısa sürede düzelir. Bilgilerimin yetersiz kaldığı bir seviyeye geldi artık sorun :D Yardımcı da olamıyorum.

Sağ ol kardeşim. :D İnşallah halledeceğiz.

- - - Güncellendi - - -

Abi memtest'in sitesinden 4.20 versiyonunu zip olarak indirdim, boş bir belleğe attım ve BIOS'ta USB Belleği boot priority sırasında başa aldım. Save Changes and Reset dedim fakat işe yaramadı. Bilgisayar normal açılmaya başladı fakat şimdi asıl olay geliyo: Bilgisayar başlarken Windows Başlatılıyor ekranında semboller ekrana doğru gelirken böyle takıla takıla geliyor ve takılırken HDD'den cart curt sesler geliyor ve 3-4 cartlamadan sonra bilgisayar kendine reset atıyor. Yani iyice gitti. Artık HDD'den diyebilir miyiz?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı