Çözüm STOP Ransomware Deşifre Aracı

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İşinize yaradı mı?

• Evet

Oy: 25 24,5%
  • Hayır

Oy: 25 24,5%
  • Farklı Ransomware çeşidi bulaştı

Oy: 52 51,0%

• Oy verenlerin toplamı
    102
  • Anket kapandı .
kusura bakmayın bilgisayarla aram pek iyi değil bide birsürü fotoğraflar gitti ailemin hepsinin ondan elim ayağım olaştı kaç gündür uyuyamıyorum tekrardan özür dilerim yardımınız için teşekkürler

gerçekten çok sağolun şimdi denedim oluyor teşekkür ederim
Rica ederim ne demek. Çok sevindim sorunu çözdüğünüz için. Hayırlı geceler dilerim. 👋

@Murat5038 bir arkadaşım fidye virüsü yemiş, opqz uzantısına sahip, nasıl bir çözüm yolu izlemeli?
Rehberde yazılı hepsi dediğin uzantı STOP Ransomware'nin en yeni uzantısı şu anlık çevrimdışı olsa da serverda anahtarı bulunmuyor rehberi uygulayıp birkaç hafta sonra denesin çözüm önerisini.

Merhabalar iki sorum olacaktı- 1. .obqz uzantısına sahip bir virüs bulaştı kaspersky ile temizledim ve C dosyasındaki bütün şifreli dosyaları sildim. Aynı süreci D ye yaptım (sadece 1 2 dosyam kaybolmuş D'den. Sanırım oyun dosyalarına bulaşmıyor hatam varsa düzeltin). Bu yaptığım işlem doğru mu ? 2.si virüs bulaştı sildim fakat işletim sistemimi yavaşlatır mı yoksa psikolojik olarak bana mı yavaşlamış geldi ?

@Erdem Meriç Anladığım kadarıyla dosyalarınız önemsiz, önemsiz diyorsanız temiz format atmanızda yarar var. Kaspersky temizlemiştir zararlıyı ancak sistemsel sorunlar yaşayabilirsiniz böyle yarım yamalak sildiğiniz dosyalardan.
Oyun dosyalarına da bulaşabiliyor ancak genelde medya ve veri dosyalarına bulaşıyor.

Murat hocam ben çok hüzünlüyüm an itibari ile tüm verilerim, anılarım videolarım dosyalarım hepsi .opqz uzantısını aldı. Bundan nasıl kurtulabilirim? Yeni konu açmak istemiyorum lütfen yardım edin.
Rica ederim. Anlatımda karışıklık yok. Şifrelilerin kopyası kalması normal çünkü çözüm sağlanan kişi aracı tekrar çalıştırıp Settings kısmından Delete encrpted ... yapması yeterli. Bunu şifreyi çözmeden bilinçsiz kişiler bastığında tüm dosyaları gideceği için söylemedik. Durmasında bir sakınca bulunmuyor.

hocam ".opqz" uzantısını veren bir virüs bulaştı sanırım 980 dolar istiyor. Bunu var mı çözümü yoksa mecburen para vermek zorunda olacağım ama bu duruma çok üzülürüm. sanırım adı stop djvu. Acaba pazarlık falan yapılır mı ya üzülmeye başladım dosyalar için. Rahmetlik yakınlarımın anıları falan vardı ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı