Çözüm STOP Ransomware Deşifre Aracı

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İşinize yaradı mı?

• Evet

Oy: 25 24,5%
  • Hayır

Oy: 25 24,5%
  • Farklı Ransomware çeşidi bulaştı

Oy: 52 51,0%

• Oy verenlerin toplamı
    102
  • Anket kapandı .
Merhabalar
Yaklaşık iki saat önce .mado uzantısı olarak bu virüse maruz kaldım.
Okuduğum kadarıyla sonu t1 ile biten IDler için şans var benim ID;
0217OIWojlj488TaHEsq5r7cNJKbYdWseLEB2pW1FuZKoKjKg5tt1

Şuan kaspersky indirdim ve tam tarama yapıyorum.
Dikkatimi çeken şey daha önce hiç kimse .mado uzantısı olarak bu virüse maruz kalmamış.
Komik olan durum ise bu virüsü hepimizin bildiği ahmetturan.org sitesinden yemiş olmam diye düşünüyorum.
Tarama bittikten sonra yardım edebileceğiniz üzere istediklerinizi yollayacağım.

Tahminim bu yeni uzantının önümüzde ki günlerde daha çok kişiye yayılacağı yönünde o yüzden herkesin dikkatli olmasında fayda var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Okuduğum kadarıyla sonu t1 ile biten IDler için şans var benim ID;
Aynen çevrimdışı şifreli olduğu için yakın zamanda çözüm için anahtarınız sunucuya düşecektir.
Şuan kaspersky indirdim ve tam tarama yapıyorum.
Güzel rehberde zaten taratmanız gerektiği belirtilmişti. Dediğiniz siteden de bulamış olabilir tabi.
Murat hocam ben çok hüzünlüyüm an itibari ile tüm verilerim, anılarım videolarım dosyalarım hepsi .opqz uzantısını aldı. Bundan nasıl kurtulabilirim?
Üzülmek fayda etmiyor maalesef çok zamandır bas bas bağırıyoruz AV kullanın diye. Tedbir alınmazsa başınıza her şey gelebilir. Nasıl kurtulurumun cevabı zaten buraya yazdığın rehberde yazılı. Söylenenleri karşılıyorsanız yakında çözülür ve uyguladıysanız.

Aynen çevrimdışı şifreli olduğu için yakın zamanda çözüm için anahtarınız sunucuya düşecektir.

Güzel rehberde zaten taratmanız gerektiği belirtilmişti. Dediğiniz siteden de bulamış olabilir tabii.

Üzülmek fayda etmiyor maalesef çok zamandır bas bas bağırıyoruz AV kullanın diye. Tedbir alınmazsa başınıza her şey gelebilir. Nasıl kurtulurumun cevabı zaten buraya yazdığın rehberde yazılı. Söylenenleri karşılıyorsanız yakında çözülür ve uyguladıysanız.

Hocam bana verilen ID:
0216OIWOJLJ48OOP0KRPQCGINZD7UFB8N7WKTDXDTZLH3ZHW7D0F4
"T1" ile bitmemiş çözüm yok mu?

Murat Bey merhabalar tekrar.
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sanıyorum ki istenenleri yapabildim sıkıştırıp buraya yükledim.

Müsait olduğunuz da kontrol edebilirseniz çok sevinirim.
Bu arada, virüs sonrası google chrome kullanamaz oldum mozilladan devam ediyorum. Virüs'ü sildiğime eminim 2 defa Kaspersky ile taradım ve bulunanları sildim fakat böyle bir problemle karşılaşıyorum, bu konuda bir fikriniz var mı acaba ? Aynı zamanda şuan bilgisayarı normal olarak kullanmaya devam etmek güvenli midir ?
Çok soru soruyorum kusura bakmayın sadece emin olmak istiyorum.

Son olarak dün gece bir şey farkettim, virüs, bütün dosyaları ele geçirememiş bazı sağlam fotoğraflarım videolarım vs. var.

En azından bu dosyaları aynı zamanda şifrelenmiş dosyaları yedeklemek için nasıl bir yol izlemem daha uygun olur ?

Tekrar kusura bakmayın çok soru soruyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.decyrptor-log

Rica ederim ne kusuru. İlk olarak zararlı olmadığına emin iseniz birde MBAM ile bir tarama yapıp sıkıntı yoksa şifrelenmemiş dosyaları bir cloud hesabınız varsa ona veya harici bir disk varsa onda yedek tutabilirsiniz. D diskini yedek de yapabilirsiniz ancak bu güvensiz bir yöntem normal yedekleme gibi olmuş oluyor.

İkinci bilgisayarı mbam ile taramıştım fakat bunu unutmuşum.
Taradım ve 25 tehdit daha buldum, log dosyasını kaydettim hatta şurada göndereyim.

Fakat hala enfekte olmamış bazı uygulamaları açamıyorum, kaldırıp tekrar indirip kurmaktan başka yapabileceğim bir şey yok sanırım.

Tekrardan çok teşekkür ederim, bir bilirkişinin bulunması bile insanın biraz da olsa içini rahatlatıyor gerçekten.

MBAM log

Herkese merabalar murat bey önce yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 27 Mart akşamı bende bu virüsün hedefi oldum fakat dün fark ettim. C'de hiçbir belirtisi olmamasına rağmen D(HDD bütün arşivlerim buradaydı) tamamen şifrelendi. Uzantısı bende. Opqz ve sonu t1 ile bitiyor.

İnanın dün gece hiç uyuyamadım yılların birikimi fotoğraflarım bütün dosyalarım gitti diye cok üzülüyorum. Emisisoft yazılımına baktım fakat henüz çözülememiş sanırım. İlk sayfadaki anlatımıza bakarak Rar'lı dosyaları oluşturdum. Umarım yakın zamanda çözümlenebilir. Yardımlarınız için tekrardan teşekkürler konuyu hergün takip edeceğim.

Saygılarımla.

Rar URL: istenen.rar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı