Teşekkür ederim, malesef elimde orijinal dosyalar yok 1 tane bulabildim ancak.Virüs geldiğinde tamamını etkilemiş.Hiç orijinal kalmamış.Aleykümselam önceki konularda belirtmişimdir zaten. Eski varyant olduğu için T1 ile bitmediği için hazır çözümü yok ancak çözülebilir. Çözümü ise, orijinal ve şifreli aynı dosyayı ilk resimde belirttiğin yere upload edip ayda bir programı çalıştırıp kontrol etmek.
Bunları sadece bir dosya değil, her dosya türü için yapmanız gerekir. MP4, JPG, PDF vb. dosyaların şifreli ve şifresizlerini oradan gönderip çözüm ihtimalini arttırmış olursunuz. Kısaca ne kadar farklı örnek gönderirseniz o kadar şansın artar. Bu diğer eski varyant bulaşmış kişiler için de geçerli.
Belirtilen uzantı bu ransom için geçerli değildir. Size bulaşan Phobos Ransowmare ve çözümü yok. İleride çözümü çıkma ihtimaline karşı güvenlik bölümünü takipte kalır bu Ransomware için çözüm verdiğimi görürseniz denersiniz.@Murat5038 Murat Bey, ".eject" uzantılı bir bela ile karşı karşıyayız birçok hata alınmakta. Var olan uygulama halen bu uzantı için geçerli midir?
Maalesef evet Phobos olduğunu bende öğrenmiş oldum. Lakin diğerleri gibi şanslı bir yol değilmiş çözümü dediğiniz gibi yok.Belirtilen uzantı bu ransom için geçerli değildir. Size bulaşan Phobos Ransowmare ve çözümü yok. İleride çözümü çıkma ihtimaline karşı güvenlik bölümünü takipte kalır bu Ransomware için çözüm verdiğimi görürseniz denersiniz.
Önemli verileriniz yksa rehberde dediğim gibi temiz kurulumla formatlayıp sağlam bir AV ile sistemi kullanabilirsin.
Size bulaşan varyantın 2. biçimi ve 1 hafta önce tespit edildi. Gördüğünüz gibi de neredeyse tüm AV'ler tespit edebiliyor. AV kullanmadığınız veya sağlam olmadığından, izin vermiş olduğunuzdan enfekte olmuşsunuz anlaşılan.
Şahsi kullanımımın içerisinde olan bir cihaz değil. Yardım istendi ondan dolayı müdahale etmemiz gerekti duruma. Neyse artık ilginiz için teşekkür ederim, umarım çözümü bulunur.Orada yazan baytı görüyorsun değil mi?Hala AV kullanmamaya devam ediyor millet. Derin şifrelemeler kullanılıyor artık ama hala umursamazlık var millette. Başınıza geldi artık farkına varmışsınızdır önemin.
.eject uzantılı şifreleme ne şekilde bulaştı acaba bulabildiniz mi kaynağı yada çözüm yolunu?Şahsi kullanımımın içerisinde olan bir cihaz değil. Yardım istendi ondan dolayı müdahale etmemiz gerekti duruma. Neyse artık ilginiz için teşekkür ederim, umarım çözümü bulunur.
Bulamaz.çözüm yolunu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.