Xcode kullanıyorum. Ve sizce Storyboard'mı daha iyi yoksa SwiftUI'mı? Çoğu kişi SwiftUI kullanıyor.
Zaten yazılıma alışkınım C# ve Python biliyorum yani çok zorlanacağımı sanmıyorum SwiftUI'da. Sadece Swift'e yeni başladım. Bunu göze alarak ne öğrenmeli?Daha iyiden ziyade hangisini öğrenmek daha işime yarar diye sorarsanız ilk aşamada UIKit öğrenilmeli. Sadece storyboard değil, .xib ve programmatic yaklaşımlarıyla birlikte öğrendikten, en azından aşina olunduktan sonra SwiftUI öğrenilebilir. Ancak muhakkak SwiftUI'da öğrenmek gerekiyor. Şuanda güncel uygulamalarda ikisine de yer yer ihtiyacımız oluyor.
Zaten yazılıma alışkınım C# ve Python biliyorum yani çok zorlanacağımı sanmıyorum SwiftUI'da. Sadece Swift'e yeni başladım. Bunu göze alarak ne öğrenmeli?
Ama herkes SwiftUI kullanıyor. Birde daha yeni. UIKit ile yapabildiklerimi SwiftUI'la yapamazmıyım? Birde storyboard denedim ama o ekran boyutuna göre falan ayrı kod yazmak gerekiyor. SwiftUI en mantıklısı gibi geldi bana.SwiftUI çocuk oyuncağı. Aşırı kolaylaştırılmış hali. UI'kit ile başlamanı öneririm. Programmatic ve storyboard öğrendin mi zaten bayağı iyi yerlere gelirsin. Tabii daha da öteye geçmek istersen objective-C bile bakabilirsin ama o kadar ihtiyaç olur mu bilmiyorum.
Ama herkes SwiftUI kullanıyor. Bir de daha yeni. UIKit ile yapabildiklerimi SwiftUI'la yapamaz mıyım? Bir de storyboard denedim ama o ekran boyutuna göre falan ayrı kod yazmak gerekiyor. SwiftUI en mantıklısı gibi geldi bana.
Teşekkürler. Peki macOS uygulaması geliştirmek içindemi UIkit öğreneyim işlemler aynı şekildemi gidiyor?Sen bilirsin, zaten arka planda yapman gereken şeyler iki tarafta aynı, internetten veri çekmek, database işlemleri vb. SwiftUI'da ilerledikten sonra zaten illaki UI'kit bilmeniz gerekiyor. Çünkü bazı şeyler SwiftUI'da yok UI'kit Framework'u kullanılarak SwiftUI'da kullanılabiliyor. Bu yüzden UI-Kit ile başlamak daha iyi olabilir. Ama karar size kalmış.
Teşekkürler. Peki macOS uygulaması geliştirmek içindemi UIkit öğreneyim işlemler aynı şekildemi gidiyor?
Teşekkürler.SwiftUI'da kullanabilirsiniz. UI'kit de kullanılabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.