Stresten kusmak

Geçmiş olsun. Ayrıca maalesef destek almak ayıp, kötü bir şey gibi karşılanıyor ülkemizde. Çok bağnazlar.

Geçmiş olsun. Ayrıca maalesef destek almak ayıp, kötü bir şey gibi karşılanıyor ülkemizde. Çok bağnazlar.
Teşekkür ederim, dediğinize katılıyorum. Ben açıkcası deli damgası yemeye razıyım bir an önce bu problemi çözmek istiyorum.

Destek almak kötü bir şey değil, iş hayatında kimse sana "psikoloğa gitmiş deli bu, atın bunu." demeyecek. Soranlara da stresli olduğunda mide bulantısı geçirdiğini anlatır geçersin.

Yardım al dostum yardım almak kötü değildir, ülkemizde bir sürü insan yardım almadığı için deliriyor.

Destek almak kötü bir şey değil, iş hayatında kimse sana "psikoloğa gitmiş deli bu, atın bunu." demeyecek. Soranlara da stresli olduğunda mide bulantısı geçirdiğini anlatır geçersin.

Yardım al dostum yardım almak kötü değildir, ülkemizde bir sürü insan yardım almadığı için deliriyor.
Kötü veya ayıp bir şey olmadığını biliyorum ama kısmen yönetici konumdayım, sözleşmelerimi tam incelemesem de böyle durumlarda geri hizmete almak gibi hakları olduğunu biliyorum. Aylarımı harcadığım şeyleri kaybetmek istemiyorum veya kaybetme riskini almayı.
Teşekkür ederim bu arada.

Kötü veya ayıp bir şey olmadığını biliyorum ama kısmen yönetici konumdayım, sözleşmelerimi tam incelemesem de böyle durumlarda geri hizmete almak gibi hakları olduğunu biliyorum. Aylarımı harcadığım şeyleri kaybetmek istemiyorum veya kaybetme riskini almayı.
İş hayatınız sağlığınızdan önemli değildir psikoloji insanı en çok yoran etkendir kendinize yazık etmeyin ve en kısa zamanda destek alın.

Bu gibi durumlarda önce toplantısı yapılıyor seni hizmetten neden almaları gerektiğinin ve senin de fikrin alınıyor, hakların da var merak etme kimse seni bu sebepten alamaz.

Psikiyatriste veya psikoloğa git ve tedavi ol isterse deli damgası al veya geri hizmete düş bu senin kendin çözeceğin bir durum değil sağlığın söz konusu ise işi kariyeri bir kenara bırak ve tedavi ol.

Yemek yememde bir problem yok, kendimi bildim bileli kahvaltı yapamazdım yaklaşık 1 yıldır kahvaltı da yapabiliyorum. 53 kiloydum en son, genel olarak beğeniliyorum. Yemekten sonra direkt sigara içerim bu arada maalesef. Sıklığı tamamen rastgele, örnek olarak şöyle söyleyeyim yarın X firmasıyla görüşmem gerekiyor ve bende sosyal fobi olduğu için geriliyorum. Uyuyup uyandığımda direkt bulantıyla başlıyorum ve kusuyorum, haliyle bir şey yiyip içemiyorum ama görüşme bittiğinde kötü de geçse rahatlıyorum ve bulantı veya herhangi bir rahatsızlık hissetmeden günüme normal devam ediyorum. Çok sık bu gerilimlere maruz kaldığım için bazen sadece bulantı evresinde kalsa bile kendimi kusturuyorum, gireceğim ortamda bulantı yaşamamak için.

Gerçekten bu şekilde düzelmesini isterdim fakat dini bir inancım yok, kendimden başka sığınacağım kimsem de kalmadı.

Korkuyorum sebebini de söylemiştim aslında.

Peki stresiniz ne düzeyde oluyor, yani stresiniz "sizce" diğer insanlara kıyasla ne durumda? Eski sevgiliniz sizi aldatınca sizi rahatsız eden bazı olaylar yaşıyor musunuz örneğin o aldatmasını öğrendiğiniz anın bir anda aklınıza gelmesi, sevgilinizle birlikte olduğunuz ortamlardan kaçma gibi? Burada düşünceme karşı farklı bir tepki verdiğiniz için şunu diyebilirim, başta ben bir doktor değilim ve düşüncelerim doktorun yerine geçemez ancak yardım etmek istediğimden (başta da dediğim sebeplerden), bunun bir tür bozukluk olduğu düşüncesindeyim. Şunu biliyoruz ki streslendiğimizde sempatik sinir sistemi devreye girer ve bu peristaltik hareketleri yavaşlatır ancak sizde peristaltik hareketleri değiştiriyor yani tersine çeviriyor bu da kusma demek zaten. Her mideniz bulandığında bu bulantıyı takmamak için yeni yöntemler deneyin bu yöntemlerin en başında basit şeyler düşünmek gelebilir (komplike olmayan). Siz de kafanızdan üretebilirsiniz, mesela 1'den 100'e kadar sayın en kötü, eğer hala geçmiyorsa bu durumun sadece psikolojik olmadığına da kanaat getirebiliriz. Örneğin gözünüzü kendi isteğinizle kırpın, nefesinizi kendi isteğinizle alın. Hatta size bir örnek vereyim nefes ile alakalı bunu uygulayın. Onun dışında bu ilaçla geçebilecek bir durum gibi. Başta travma sonrası stres bozukluğu olmak üzere kaygı bozukluğu, gibi geliyor kulağa. Başta yeme bozukluğundan şüphelendim ancak onlarda sizinkinden ters olarak onlar kendi isteğiyle kusmaya başlıyorlar ve bunu alışkanlık edinmek için uğraşıyorlar. Örneğin ağızlarına ellerini sokuyorlar bu böyle bir süre devam ediyor ve akabinde bu normalleşiyor onlar için. Ağızlarına ellerini sokmadan vb. ne yapıyorlarsa onu yapmadan da kusabilir hale getirebiliyorlar kendilerini. Başta dediğim gibi ICD-10 tanı yerini genel psikiyatrik muayene olarak yapmasını isterseniz güvenebileceğiniz bir psikiyatristten, iş hayatınızı vb. de katarsak bir sorun olacağını düşünmüyorum. Gitmek sorun değil de verilen ilaçlarla tanı biraz sıkıntıya sokuyor diye "biliyorum ben". Lütfen zamanın bir ilaç olduğu düşüncesine veya bu olayı düşünmekten kaçmanın bir işe yarayacağı düşüncesine girmeyin benim fikrim, çünkü herkes farklıdır ve genelleme yapmak, psikiyatrinin en hassas noktalarından biridir. Sorulara cevap verebilirsiniz isterseniz ya da bir psikiyatriste gidebilirsiniz karar sizin, ancak yardım etmek için hep burada olacağım. Herhangi bir ön yargınız var ise psikiyatri ile alakalı yardımcı olurum. Unutmadan nefes egzersizi örneği bırakayım buraya:

1. dik oturun veya uzanın. Ellerinizi karnınızın üzerine koyun. Ağzınızı kapalı tutun. Bu teknikte nefesinizi burnunuzdan alıp vermeniz gerekiyor.

2. yavaş yavaş 5'e kadar sayarak karnınıza doğru nefes alın. Ellerinizin altında karnınızın şiştiğini hissedeceksiniz.

3. nefesinizi tutup 2'ye kadar sayın.

4. 6'ya kadar sayarak nefes verin. Nefesin karnınızdan boşalmaya başladığını hissedin.

Yemek yememde bir problem yok, kendimi bildim bileli kahvaltı yapamazdım yaklaşık 1 yıldır kahvaltı da yapabiliyorum. 53 kiloydum en son, genel olarak beğeniliyorum. Yemekten sonra direkt sigara içerim bu arada maalesef. Sıklığı tamamen rastgele, örnek olarak şöyle söyleyeyim yarın X firmasıyla görüşmem gerekiyor ve bende sosyal fobi olduğu için geriliyorum. Uyuyup uyandığımda direkt bulantıyla başlıyorum ve kusuyorum, haliyle bir şey yiyip içemiyorum ama görüşme bittiğinde kötü de geçse rahatlıyorum ve bulantı veya herhangi bir rahatsızlık hissetmeden günüme normal devam ediyorum. Çok sık bu gerilimlere maruz kaldığım için bazen sadece bulantı evresinde kalsa bile kendimi kusturuyorum, gireceğim ortamda bulantı yaşamamak için.

Gerçekten bu şekilde düzelmesini isterdim fakat dini bir inancım yok, kendimden başka sığınacağım kimsem de kalmadı.

Korkuyorum sebebini de söylemiştim aslında.

Sigarayı bırakmanız iyi olabilir stres giderir gibi gözüktürüyorlar ama aksi takdirde araştırmalara göre daha da stresli olabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı