Şu an laptop alınmalı mı?

4050 ile 4060 aynı güçte değiller. Oyunlarda aralarında en az 20 FPS fark oynuyor. 140W 4050'nin bir esprisi yok o wattlara çıkamıyor zaten. 4050'yi 140W düşünüp 4060'ı 45W olarak düşünüyorsanız dediğinize çıkar anca.

Konuya gelince:

Bütçe artıyorsa:

Alınıp en yakın zamanda rami 16 GB yaparsanız sizi uzun süre götürür. Asus TUF A15'e bulaşmayın.

Bütçe artmazsa:

Bu alınabilir. Fakat bütçeyi arttırabiliyorsanız çok iyi olur. Arada ki 2.5K TL farka değer.
Malzemesi kalitesi benim için daha önemli hocam. A15 e bulaşmayın demişsiniz sebebi nedir.

4050 ile 4060 aynı güçte değiller. Oyunlarda aralarında en az 20 FPS fark oynuyor. 140W 4050'nin bir esprisi yok o wattlara çıkamıyor zaten. 4050'yi 140W düşünüp 4060'ı 45W olarak düşünüyorsanız dediğinize çıkar anca.

Konuya gelince:

Bütçe artıyorsa:

Alınıp en yakın zamanda rami 16 GB yaparsanız sizi uzun süre götürür. Asus TUF A15'e bulaşmayın.

Bütçe artmazsa:

Bu alınabilir. Fakat bütçeyi arttırabiliyorsanız çok iyi olur. Arada ki 2.5K TL farka değer.
A15 e bulaşma demiş bir de a15 ler eskisi gibi değil son seriler gayet kaliteli ve watt düşürünce işlemci ısınması ortadan kalkıyor.

Malzemesi kalitesi benim için daha önemli hocam. A15 e bulaşmayın demişsiniz sebebi nedir.
CPU zayıf, GPU zayıf. Malzeme kalitesi de ismini Asus görüp aldanmayın. TUF A15 serisi Asus'un giriş seviye modeli. LOQ ile aralarında aman aman bir fark yoktur yani kalite olarak. Üstelik attığınız linkte ki A15'ler özellik olarak çok kötü cihazlar. Özelleştirebilir şekilde 2 cihaz var diye gördüm ve ikisi de birbirinden berbat.

Konuya gelince:

Bütçe artıyorsa:

Alınıp en yakın zamanda RAM'i 16 GB yaparsanız sizi uzun süre götürür. ASUS TUF A15'e bulaşmayın.

Bütçe artmazsa:

Bu alınabilir. Fakat bütçeyi arttırabiliyorsanız çok iyi olur. Arada ki 2.5k TL farka değer.

Arkadaş A15 yerine Victus önermiş panelinden habersiz olarak herhalde LOQ onermişsin arkadaş LOQ istemiyor.

Selamlar. Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim ve oyun oynayarak zamanını geçiren biriyim. Eski laptopumun anakartı yandı maalesef. Bu yüzden yeni bir laptop almayı planlıyorum. Üst sınıflarım gerekli olmadığını söylüyor ama açıkçası oyunda oynamak istiyorum arada. Şu an 30'un üstüne biraz çıkabilirim. Yaza doğru biriktirip 50'lere çıkabilme ihtimalim var. Sizce ne yapmalı biriktirdiğim para değerini kaybeder mi?

@YüzbaşıJohnPrice hocam seni cok görüyorum yorumların net bana da yardımcı olursan sevinirim.

Al bence okulun içinde kullanırsın iyi olur

A15 e bulaşma demiş bir de a15 ler eskisi gibi değil son seriler gayet kaliteli ve watt düşürünce işlemci ısınması ortadan kalkıyor.
R5 7535HS'de veya R7 7735HS'de daha ne Watt'ı düşürülecek? Soğutması başarılı bir cihaz değil A15. Malzeme kalitesi olarak da çok başarılı bir cihaz değil. Siz ROG serisiyle karıştırıyorsunuz herhalde. Panel olarak ise daha önce %100 sRGB oranına sahip bir monitor/laptop kullanılmadıysa arada ki farkı hissetmez. Çok takıyorsunuz bu panel olayına. A15 kaliteli bir model değil. Arkadaşın attığı A15'leri baz almıyorum bile direkt R7 7735HS - RTX4050 ikilisine sahip A15'leri düşünüyorum. Bu alınacağına Victus çok daha iyi bir seçenek.

CPU zayıf, GPU zayıf. Malzeme kalitesi de ismini ASUS görüp aldanmayın. TUF A15 serisi ASUS'un giriş seviye modeli. LOQ ile aralarında aman aman bir fark yoktur yani kalite olarak. Üstelik attığınız linkte ki A15'ler özellik olarak çok kötü cihazlar. Özelleştirebilir şekilde 2 cihaz var diye gördüm ve ikisi de birbirinden berbat.

LOQ da pil şarjdayken azalıyor. Adaptör değişimi şart onun dışında alınır. Ama ASUS malzeme olarak çok daha iyi.

R5 7535HS'de veya R7 7735HS'de daha ne Watt'ı düşürülecek? Soğutması başarılı bir cihaz değil a15. malzeme kalitesi olarak da çok başarılı bir cihaz değil. Siz ROG serisiyle karıştırıyorsunuz herhalde. Panel olarak ise daha önce %100 sRGB oranına sahip bir monitor/laptop kullanılmadıysa arada ki farkı hissetmez. Çok takıyorsunuz bu panel olayına. A15 kaliteli bir model değil. Arkadaşın attığı A15'leri baz almıyorum bile direkt R7 7735HS - RTX4050 ikilisine sahip A15'leri düşünüyorum. Bu alınacağına Victus çok daha iyi bir seçenek.

Bizzat kullanan arkadaşlar var A15'ten çok memnunlar hatta bende alacağım. Laf a değil de kullanıma bakarım ben. 2 3 şikayet görüp forumda hemen model marka kötülemeye başlayın. Size kalsa hiçbir model alınmaz Victus plastik çöpü yerine A15 tercih ederim.

R5 7535HS'de veya R7 7735HS'de daha ne Watt'ı düşürülecek? Soğutması başarılı bir cihaz değil a15. malzeme kalitesi olarak da çok başarılı bir cihaz değil. Siz ROG serisiyle karıştırıyorsunuz herhalde. Panel olarak ise daha önce %100 sRGB oranına sahip bir monitor/laptop kullanılmadıysa arada ki farkı hissetmez. Çok takıyorsunuz bu panel olayına. A15 kaliteli bir model değil. Arkadaşın attığı A15'leri baz almıyorum bile direkt R7 7735HS - RTX4050 ikilisine sahip A15'leri düşünüyorum. Bu alınacağına Victus çok daha iyi bir seçenek.

LOQ alınabilir ama Victus kalite ve panel olarak aşırı kötü cihazlar.

LOQ da pil şarjdayken azalıyor. Adaptör değişimi şart onun dışında alınır. Ama ASUS malzeme olarak çok daha iyi.
Lenovo servisi yeni adaptör yolluyor diye biliyorum. Hocam A15 aldırıp ne yapacaksınız ya? 30W güç tüketiminde R5 7535HS/R7 7735HS gibi saçma sapan işlemciler bile 90+ dereceleri görüyor. Başarılı modeller değiller. Bir de limitlemekten bahsediyorsunuz bu işlemcilere ne limiti Allah aşkına? İşlemciler zaten limitsiz haliyle doğru düzgün güç çekmiyorlar. LOQ yerine TUF önerilmez.

R5 7535HS'de veya R7 7735HS'de daha ne Watt'ı düşürülecek? Soğutması başarılı bir cihaz değil A15. Malzeme kalitesi olarak da çok başarılı bir cihaz değil. Siz ROG serisiyle karıştırıyorsunuz herhalde. Panel olarak ise daha önce %100 sRGB oranına sahip bir monitor/laptop kullanılmadıysa arada ki farkı hissetmez. Çok takıyorsunuz bu panel olayına. A15 kaliteli bir model değil. Arkadaşın attığı A15'leri baz almıyorum bile direkt R7 7735HS - RTX4050 ikilisine sahip A15'leri düşünüyorum. Bu alınacağına Victus çok daha iyi bir seçenek.
Hocam HP Victus serin çalışıyor diyorsanız tabi olabilir. Ama A15lerin ısındığını görmedim izlediğim videolarda. R7 7735HS attığınız loqun islemcisiyle benzer performans diye gördüm benchmarkta. Asus giriş seviyesi olan A15 i senelerdir satıyor ve kalite standartları en yüksek markalardan biri diye biliyorum. Daha yeni lenovo laptopumun ram koruyucusu anakartı yaktı hurda oldu laptop. Bu yüzden 30 bin lira para harcayacağım. Ayni segment lenovo kasa almak istemiyorum bu yüzden. Ama derseniz yeni modeller sağlamdır tabi fikrim değişir sadece onyargiliyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı