Şu an Windows 7 kullanmakta sakınca var mı?

• Konuyu başlatan Dyzex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.558
Kardeşime eski laptobumu hazırladım format attırdık ve windows 7 proffesional kurduk yaklaşık 1 haftadır kullanıyor hiç bir sorun görmedik, rahat bir şekilde kullanıyor ama yine de dikkatli olmak gerekir çünkü virüs koruması yok diye biliyorum.
Velhasılkelam windows 7 yi kullanırken daha dikkatli olmak gerekiyor.
Virüs koruması yok değil, elbette var virüs programını ekstra yükleyebilirsin. Virüs veritabanı ile Windows veri tabanı farklıdır. Böylelikle virüslere karşı korumada kalırsın. Devasa bir güvenlik problemi söz konusu olduğunda ise Windows 10 yükleyerek daha güvenli bir alana yeniden geçersin. Bende yakında Windows 7 kuracağım soruma cevap gelirse tabii :)

Windows 7 artık desteklenmemektedir. Yani artık bilgisayarınız güvenlik güncelleştirmelerini almayacak, risklere karşı daha savunmasız olacaktır. Ayrıca Microsoft, Windows 7 için teknik destek sağlamayacaktır.
Daha fazla bilgi için (Microsoft Orijinal Sitesi): Windows 7 desteği sona erdi
Ayrıca program yayımcıları da yavaş yavaş desteği kesecektir.
Tavsiyem, Windows 10'a geçmenizdir.

Son düzenleme:
Eğer çok bilinçli bir kullanıcıysanız devam edebilirsiniz ama tavsiyem birinci olarak Windows 10 ikinci olarak Windows 8.1'dir.
Eğer sadece günlük işler için kullanıyorsanız oyun oynamıyorsanız ve bilgisayarınız Linux uyumlu ise Linux kurmanız daha iyi olabilir.
Linux'da önerim yerli Pardus.

Desteği bitti derken ne anlama geliyor? Şu an Windows 7 kullanırsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Desteği bitti demek artık Microsoft tarafından güncelleştirme almayacak anlamına geliyor. Windows 7´yi kullanmaya devam edebilirsiniz ancak herhangi bir güvenlik açığı çıktığında güncelleştirme gelmeyecek. İsterseniz GNU/Linux dağıtımlarından birisine geçebilirsiniz.

Desteği bitti demek artık Microsoft tarafından güncelleştirme almayacak anlamına geliyor. Windows 7´yi kullanmaya devam edebilirsiniz ancak herhangi bir güvenlik açığı çıktığında güncelleştirme gelmeyecek. İsterseniz GNU/Linux dağıtımlarından birisine geçebilirsiniz.
1585513193870.png

Peki bunlar arasındaki farklar nedir?

Eğer çok bilinçli bir kullanıcıysanız devam edebilirsiniz ama tavsiyem birinci olarak Windows 10 ikinci olarak Windows 8.1'dir.
Eğer sadece günlük işler için kullanıyorsanız oyun oynamıyorsanız ve bilgisayarınız Linux uyumlu ise Linux kurmanız daha iyi olabilir.
Linux'da önerim yerli Pardus.
Linux önerinize saygı duyuyorum. Fakat bence linux günlük kullanıma uygun bir işletim sistemi değil. Birçok linux sistemi sanal bilgisayar olarak kullanıyorum. VMware ile Kali Linux, Wifislax, Pardus ve Ubuntu kullanmaktayım ve günlük kullanım için kesinlikle tavsiye etmem.

Eki Görüntüle 523629
Peki bunlar arasındaki farklar nedir?

Bunlar GNU/Linux dağıtımları. Kısaca açıklamam gerekirse GNU bileşenleri ve Linux çekirdeği açık kaynak kodlu ve özgür yazılım oldukları için yüzlerce farklı GNU/Linux dağıtımı var. Dağıtımların birbirlerinden farklı görünümleri ve özellikleri vardır. Bu listede gördüklerinizin isimlerini Google görsellerde aratıp hangisi hoşunuza gittiyse onu kurabilirsiniz. Ancak listede günlük kullanıma ya da yeni başlayanlara uymayan dağıtımlar var. CentOS, Arch, Kali, Slackware ve Red Hat´ı kurmayın. Bunlar dışındakilerden istediğinizi kurabilirsiniz. Kişisel tavsiyem Ubuntu´yu kullanmanız yönünde. Ubuntu en yaygın dağıtımdır ve kullanıcı dostudur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı