Şu anda Gaming laptop alınır mı?

ClaSsiq

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu aralar 6500 7500TL bandında Gaming laptop bakıyorum.
Ama çok kararsız kaldım. MSI Monster ASUS modellerine baktım ama aralarında çok fazla fiyat farkı olmamasına rağmen harddisk bulundurmamaları canımı sıkıyor. Gerçekten harddisksiz laptop alıp da sonra depolaöa sıkıntısı çekip bir de harddisk alıp takmak beni korkutuyor açıkçası.
Ayrıca şu anki dolar kuruna bakılırsa fiyatlar gün geçtikçe artıyor yani alsammı yoksa 1 ay daha beklesemmi bilemedim.
Bu arada bildiğiniz ve kaliteli laptop tavsiyeniz var ise açığım.

Son düzenleme:
Bütçeni biraz daha zorlayıp 8-9K arasına Monster yerine MSI yahut ASUS tercih etmeni öneririm, zira Monster'ın dediğin fiyat bantlarında soğutması ve kasa kalitesi seni memnun etmeyecektir. Tecrübeyle sabittir.

Bütçeni biraz daha zorlayıp 8-9K arasına Monster yerine MSI yahut ASUS tercih etmeni öneririm, zira Monster'ın dediğin fiyat bantlarında soğutması ve kasa kalitesi seni memnun etmeyecektir. Tecrübeyle sabittir.

8-9K arası bildiğin ASUS veya MSI laptoplar var mı? Ben MSI GF63 bakmıştım sağlam gibi gözüküyordu.

23 Nisan indirimlerinde 8500-9000 bandında MSI 1650 Ti’lar vardk GF serisinde muhtemelen gene indirime girecektir sırasıyla seriler yeni ürünler geldikçe beklemekte fayda var 8000 lira veripte değmeyecek laptoplara o kadar lüzumsuz para verme.

Harddisk bulundurmamaları korkutmak yerine sevindirmeli çünkü laptoplarla gelen HDD'ler genelde 5400 RPM tatmin etmeyen harddiskler olur. Sen takarsan en azından elinde seçeneklerin olur bilgisayarının performansına yarar. (bazı gaming laptoplar 7200RPM olabiliyor)

Teknolojik bir alışveriş yapacaksan dolara bakmanın bir anlamı yok çünkü nereye gideceğini tahmin etmenin imkanı yok. Bir ay sonra elindeki parayla hiçbir şey alamayacak durumda da olabilirsin. Eğer ihtiyacın varsa hemen almanın bir zararı olmaz ama benim tavsiyem idare edecek cihazın varsa karacuma gibi bilindik indirim sezonlarında bu ihtiyacını gidermen yönünde.

Spesifik olarak model veremem fakat gaming laptop söz konusuysa Asus ve MSI'dan başkasına bakmak saçma olur. Hele ki Monster serilerine. Diyorsan ki "iç donanımı beni tatmin etsin ekranı kasası hoparlörü soğutması çok da önemli değil görmezden gelirim" o zaman Monster'a bakabilirsin. Uzun vadede tatmin için Asus ve MSI.

Harddisk bulundurmamaları korkutmak yerine sevindirmeli çünkü laptoplarla gelen HDD'ler genelde 5400 RPM tatmin etmeyen harddiskler olur. Sen takarsan en azından elinde seçeneklerin olur bilgisayarının performansına yarar. (Bazı Gaming laptoplar 7200RPM olabiliyor)

Teknolojik bir alışveriş yapacaksan dolara bakmanın bir anlamı yok çünkü nereye gideceğini tahmin etmenin imkanı yok. Bir ay sonra elindeki parayla hiçbir şey alamayacak durumda da olabilirsin. Eğer ihtiyacın varsa hemen almanın bir zararı olmaz ama benim tavsiyem idare edecek cihazın varsa karacuma gibi bilindik indirim sezonlarında bu ihtiyacını gidermen yönünde.

Spesifik olarak model veremem fakat Gaming laptop söz konusuysa ASUS ve MSI'dan başkasına bakmak saçma olur. Hele ki Monster serilerine. Diyorsan ki "iç donanımı beni tatmin etsin ekranı kasası hoparlörü soğutması çok da önemli değil görmezden gelirim" o zaman Monster'a bakabilirsin. Uzun vadede tatmin için ASUS ve MSI.

Tavsiyelerin için sağ ol bende MSI'dan yanayım zaten ASUS hiç bakmadım hiç ilgilenmedim zaten görünüş veya müşteri yorumlarına göre de MSI'ı ASUS'a tercih ederim.
Bu arada yaklaşan özel gün var mı bildiğin kara cuma gibi. Okullar açık olsaydı hazirda karne indirimleri olurdu, ama bu sene olur mu bilmem.

Bu bilgisayarı kararlaştırdım özellikle 16 GB RAM ve 1TB HDD yanında 128 GB SSD olması beni cezbetti.
Ancak ekranında soru işaretlerim var. Ekran Hz'sini Lenovo resmi sitesine girdiğimde 140Hz IPS yazıyordu ama Y540 modelinin yeni nesil modelleri de olduğu için net bilgi olarak görmedim.
Böyle bilgisayarların özelliklerini derinlemesine görüceğim bir site biliyorsanız paylaşabilir misiniz?

Bu bilgisayarı kararlaştırdım özellikle 16 GB RAM ve 1TB HDD yanında 128 GB SSD olması beni cezbetti.
Ancak ekranında soru işaretlerim var. Ekran Hz'sini Lenovo resmi sitesine girdiğimde 140Hz IPS yazıyordu ama Y540 modelinin yeni nesil modelleri de olduğu için net bilgi olarak görmedim.
Böyle bilgisayarların özelliklerini derinlemesine görüceğim bir site biliyorsanız paylaşabilir misiniz?

23 Nisan indirimlerinde 8500-9000 bandında MSI 1650 Ti’lar vardk GF serisinde muhtemelen gene indirime girecektir sırasıyla seriler yeni ürünler geldikçe beklemekte fayda var 8000 lira veripte değmeyecek laptoplara o kadar lüzumsuz para verme.

Tavsiyelerin için sağ ol bende MSI'dan yanayım zaten ASUS hiç bakmadım hiç ilgilenmedim zaten görünüş veya müşteri yorumlarına göre de MSI'ı ASUS'a tercih ederim.
Bu arada yaklaşan özel gün var mı bildiğin kara cuma gibi. Okullar açık olsaydı hazirda karne indirimleri olurdu, ama bu sene olur mu bilmem.

Ayrıca i5 işlemci yeterli gelir mi?
Bence i7 ve i5 çok fark olucağını sanmıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200501_035127_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_20200501_035127_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    183 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı