RolandGarros
Hectopat
Daha fazla
Farketmez. Meali de olsa bir Arapça sözcüğün kökünü bilmek gerekir. Ben yazdıklarımın arkasındayım siz anlamak istemiyorsunuz.Yorumlamak ayrı şey, meali de ayrı şey. Dediğinizin arkasında durun. Yorumlayan istediği gibi yorumlar fakat tek bir anlamı vardır o ayetin, bu da meali oluyor.
Tesfir ile meal farklı kavramlar arkadaşım. Çevirerek yorumlama tefsirdir.Yorumlamak ayrı şey, meali de ayrı şey. Dediğinizin arkasında durun. Yorumlayan istediği gibi yorumlar fakat tek bir anlamı vardır o ayetin, bu da meali oluyor.
Oysa ki her gün kafir diye laf attıkları elimdeki telefonu üretiyor." demesi gerekiyor. Ben bunu diyebildiğim için sıyrıldığımı düşünüyorum.
Peki her meal yanlış ise sen neye inanıyorsun? Doğruyu nasıl ayırt edeceksin? Bunlar gerçekler arkadaşlar. Yanlış meal falan yok ortada, sadece inanmak istemiyorsunuz.Bak bir ayette hırsızlık yapanın kolu kesilir, tecavüz eden şu olur bu olur diye okutuluyor insanlara. Aslında onun yorumu başkadır. Bazı ülkeler hırsızlık yapanın kolunu kesiyor. Tecavüz edeni taşlıyor. Bunlar doğru çevirilmediğinden oluyor. Bunların hepsini Allah siz yapın dememiştir. Hırsızlık yapana, tecavüz edene cehennem de yaparım diyor.
İlk tefsir okuduğumda bende senin gibi sandım. Sonra Arapça öğrenince anladım. Tefsir okuyup yorumlanmasıymış. Ama Arapçadan direk çevirince öyle bir anlam çıkmıyor. Dediğim gibi tefsir de okudum hırsızlık yapanın kolu kesilir diye yorumlanmış. Ama direk çevirince cehennemde olur bunlar anlamı çıkıyor. İnsanlar bu dünyada uyguluyor, ama yazanı cehennemde olacaklar. Hatta karısını aldatan bir erkek cehennemde insan dıçkılarının arasında kalır yazıyor. Yorumlayanlar taşlanır yazıyor.Peki her meal yanlış ise sen neye inanıyorsun? Doğruyu nasıl ayırt edeceksin? Bunlar gerçekler arkadaşlar. Yanlış meal falan yok ortada, sadece inanmak istemiyorsunuz.
Zaman ilerledikçe ters orantıda gelişen başka bir ülke var mı bilmiyorum. Arkadaş Polonya'da yurtta kalıyor, 600 MBps download-upload hızlarına erişmiş. Teknoloji formu olarak bu örnek yeterli galiba. Polonya'nın ikinci dünya savaşında yaşadıklarını düşününce insan hayret ediyor.Atom bombası yemiş japonya toparlandı, ülkesi çin tarafından işgale uğrayıp bölünen güney kore toparlandı. Biz ise kurtuluş mücadelesi sonrası cumhuriyet kurulduğundan itibaren niye bu ülkelerden teknoloji anlamında geri kaldık? Cumhuriyet yerine hilafet devam etseydi şimdi japonya gibi mi olurduk yoksa afganistan gibi mi?
İlk öncelikle burada bile İslam'ı tam anlamıyla bilmeden itham ettiğiniz ortaya çıkıyor. Çünkü Müctehid olmayan birisi ayeti açıklasa ve açıklaması doğru olsa bile hata etmiş olur. Bununla ilgili bir çok hadis var size bir kaç tanesini göstereyim:Yorumlamak ayrı şey, meali de ayrı şey. Dediğinizin arkasında durun. Yorumlayan istediği gibi yorumlar fakat tek bir anlamı vardır o ayetin, bu da meali oluyor.