Su diyeti zararlı mı?

Siyah Papağan

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben arada 1-2 günlük su diyetlerı yapıyordum şimdi su diyeti yapmayı hedeflıyorum 4 günlük bu 4 günlük süreçte nasıl bir kilo kaybı yaşarım ve sağlığa zararlı mıdır ve sigaranın su diyetine bir etkisi olur mu? Yaşım 16, boyum 183, kiloda 79 fakat bir 74 73 düşmek istiyorum yüzüm biraz şiş ve göbek var biraz inmesını ıstıyorum düğün var da biraz fit gözükmek için. Daha önce yapmış olan veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Arkadaşlar ben arada 1-2 günlük su diyetlerı yapıyordum şimdi su diyeti yapmayı hedeflıyorum 4 günlük bu 4 günlük süreçte nasıl bir kilo kaybı yaşarım ve sağlığa zararlı mıdır ve sigaranın su diyetine bir etkisi olur mu? Yaşım 16, boyum 183, kiloda 79 fakat bir 74 73 düşmek istiyorum yüzüm biraz şiş ve göbek var biraz inmesını ıstıyorum düğün var da biraz fit gözükmek için. Daha önce yapmış olan veya bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Ben 190 boy, 104kg'yum. Bende de hafif göbek var. Senin spor yapman lazım hocam yukarıda da denildiği gibi.

Ben 190 boy, 104kg'yum. Bende de hafif göbek var. Senin spor yapman lazım hocam yukarıda da denildiği gibi.

Hocam peki sigaranın diyet üstüne bir faydası ya da zararı olur mu ya da hiçbir etkisi olmaz mı herhangı bır diyet üstüne yani.

Evet, yüksek ihtimalle şu an da zayıf duruyorsun gayet. Göbek belli bir boyuta kadar estetiği bozmaz, o boyda o kiloda fazla büyük bir göbeğin varsa ben de Mike Tyson'ım.

Yok hocam o kadar abartı degil fakat birazcık var o yuzden aslında göbegımden ziyade yüzümdeki şişlikten kaynaklı yanaklı bir genetım yoktu yanı 2 3 ay önce yüzüm gayet keskindi o zamanlar 72 73 kg aralıgındaydım sonra birkaç olay oldu evde cok kalmaya başladım dolaylı olarak kilo almaya başladım o yuzden yüzümde bir şişlik var o rahatsız ediyor inmesi için asıl meselem o yani.

Su diyeti safsatadır 4-5 gün gibi uzun süreler yapınca vücuda zarar verir vücut vitamin, mineral ve yağ asidlerine ihtiyaç duyar çalışmak için ve bunların eksikliği büyük sorunlara yol açar süre uzadıkca kalori pek sorun değildir yağları ve kasları yakar halleder.

Not: Su diyeti değil de otofaji yapabilirsiniz şöyle ki vücut 16-18 saat aç kaldıktan sonra kendini sindirir yani hücrelerin içindeki eskimiş veya bozulmuş yapı taşlarını sindirir ve enerjiye çevirir sonra yenilerini yapar bu da daha sağlıklı bir vücut inşa eder ama otofaji 2 haftada 1 defa yapılabilir mesela tam süre konusunda bilgim olmamakla beraber bu süre abartılmamalı ve diyet boyunca hiç kalori alınmamalı sadece su veya kaloririz icecekler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı