Ölüm diyeti zararlı mı?

Sence adı ölüm diyeti olan bir şeyin zararlı olmama ihtimali var mı? Kaldı böyle bir şeye kalkışacak kadar kilolu da değilsin.

Spora gitmek yerine sadece su içmek gerçekten çok mantıklı.

Arkadaşlar, insanlığın artık gelmiş olması gerekli. Bu saçma şeylere inanmaması, yapmaması gerekli. Uzmanlar var bu konuda kaç tane, bir çok yöntem var. En basiti spora gitmek. Oturduğun yerden kilo veremezsin zaten. Hareket etmek bu kadar zor olmamalı. İki günde sporu bırakırsan veremezsin zaten kilo. Hiç bir azim olmadan bir şey yapamazsın.

1800 yıllarda bunu deseniz inanırlardı da 2021 yılında bu gibi şeylere inanıyorsanız ne diyelim ki?

Fazla yemesen bile vücüdun yememeye alışırsa en ufak yemende kilo alırsın. Eğer biraz araştırırsan görürsün sağlıksız kilo vermek eskisinden daha çok kilo almaya sebep olur. Diyetisyene gitmen daha mantıklı.

Hocam kalıcı kilo vermek istiyorsanız, temelli olarak beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz yoksa bu tarz saçmalıklar sadece kısa vadede kilo verdirir sonra hızla kilo almaya devam edersiniz.Ayrıca kilonuz çok fazla değil yağ oranınız ne kadar bilmiyorum ama fazla olsa bile kolayca normale çekebileceğiniz bir durumdasınız. Böyle saçma yollarla çok sağlıksız kilo verirsiniz ve 30 gün sonunda başladığınızdan çok daha kötü durumda olursunuz sağlık açısından size tavsiyem sadece beslenmenizi kontrol altında tutmanız ve spor yapmanız böylece hem sağlıklı bir şekilde kilo verir,forma girersiniz hem de vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayarak kendinize işkence çektirmessiniz.

Asla asla sağlıklı değil. 3-5 gün yapılması bile önerilmemesi gereken bir şeyi hele ki 30 gün yapmak hiç doğru bir yöntem değil.

Tamamen aç kaldığınızda vücut kaslarınızı yıkar. Oysa kalori açığı oluşturup yeterince protein tüketirseniz, makul miktarda da spor yaparsanız kaslarınızı koruyup yağ yakarsınız.

Düzenli beslenip kilo vermedim diyorsunuz ama kilo verdiren şey beslenmenin düzeniyle beraber içeriğidir de. Her öğün bol porsiyon karbonhidrat tüketip "düzenli besleniyorum" denmez.

Hayatınızdan karbonhidratı çıkarın bir süre. Makarna, pilav, ekmek tüketmeyin. Bir öğün et, bir öğün sebze yemeği yiyin az yağlı ve normal porsiyon olsun. İnternette porsiyon bilgileri bulabilirsiniz. 2 parça ince dilim tavuk göğsü veya 3 köfte bir porsiyondur mesela. Sebze yemeklerinde de tepeleme olmayan bir tabak kabul edebilirsiniz. Suyunu içmeyin yemeğin, yağı orda birikir, ekmek vs banmayın. Aralarda da ya süt/ayran, ya da meyve yiyin 1 bardak veya 1 meyve gibi. Gün içerisinde de 2,5-3 litre su için.

1-2 hafta bu şekilde hiç bozmadan yapın. Kilo veremezseniz doktora gidin şeker, tiroit vs bakarlar.

Doğru bir şekilde yapıldığı takdirde pek zararlı olacağını sanmıyorum ben. Tabi spor ile çok daha sağlıklı olur, orası ayrı.
Bir sürü yazı var internette. En önemli kısımları ise, kuruyemişler ile diyeti desteklemek ve diyet sonu yeme içmeye kesinlikle çok dikkat etmek. Eğer kontrol edemezsen bırak eski kilonu, eski kilonu da çok hızlı bir şekilde geçersin.

Şahsen bende 1 yıl önce kilolu idim bayağı yavaş koşardım bir anda boyum uzayınca kilom azaldı bende bu fırsat deyip spor yapmaya karar verdim evet gene göbüş var ama eskisine nazaran daha iyi formdayım ve çok daha rahatladım bununda en güzel kısmı tanıdıklarımdan daha hızlı koşabilmem en çok bu motive etti bir de yavaş yavaş kas yapıyorum bayağı yavaş ilerliyom ama genede bir şeyler deniyoz benim bu eğlence 4 yıllık bir eğlencedir belki de daha fazla hafızam hiç iyi değil.

Arkadaşlar 2.gün ve vücudumun her yeri ağrıyor. Midem bulanıyor,başım ağrıyor, ve sürekli uykum geliyor. Sizin dediğiniz gibi yapacağım. Eskiye nazaran daha az yiyip spor yapacağım ki sporu zaten 2 gündür yapıyorum yaklaşık 1 saat bisiklet sürüyorum ve 15 20 mekik çekmeye çalışıyorum.
Dostum öncelikle kilon aşırı bir kilo değil bunu bir bil. Sonrasında ise daha fazla hareket edip akşamları koşuya çıkmaya başla. Ve sağlıklı şeyler ye. Sağlıklı şeyden kastım herşeyden uzaklaş sadece salatalık ye değil. Yüksek kalorili besinlerden uzak durarak damak zevkinide koruyarak kilo vermek mümkün. Ayriyeten bol bol su iç. Konuyla alakalı olduğu için soruyorum kaç yaşındasın?
Eğer ergenlik dönemlerindeysen bu tür bir ölüm diyeti ve fiziksel hem ruhsal olarak sana zarar verecektir.
15 yaşındayım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı