E
Erdem Alsırt
Ziyaretçi
Merhaba, su ile soğutma sisteminde bazı su boruları var bu borular çatlarsa içindeki sular anakarta girerse anakart bozulmaz mı?
Benim anakartta çok tozlu ama bir sorun yaşamadım.Bozulur. Hava soğutmada da anakart tozlanıyor ve bu da statik elektriğe neden oluyor ve bu da anakrtı bozuyor.
İlla hemen bozulacak diye bir şey yok. Olabilir.Benim anakartta çok tozlu ama bir sorun yaşamadım.
Laptopum hiç temizlenmedi.
Merhaba, su ile soğutma sisteminde bazı su boruları var bu borular çatlarsa içindeki sular anakarta girerse anakart bozulmaz mı?
Su soğutma sistemlerinde saf su + antifriz karışımı kullanılır. Saf suyun içeriğinde mineral (kireç, magnezyum, tuz vs.) bulunmadığı için iletken değildir. Bu yüzden sızma sonucunda bileşenler üzerine dökülse bile kısa devreye neden olmaz.
Nereden biliyorum? Daha önce çok başıma geldi![]()
Bu yorumdan sonra su soğutmadan iyice soğudum. Saf su + antifirizi nerden bulacağız sürekli yahu akü bakımı gibi![]()
Peki bu karışımı değiştirme sıklığımız ne kadar olmalıdır?Aküler için satılan saf su ve otomobillerde kullanılan antifriz karışımı en sağlıklı su soğutma sıvısıdır. Marketlerde bile satılıyor.
Peki bu karışımı değiştirme sıklığımız ne kadar olmalıdır?
Anladım. 2 yıla kim öle kim kala. Zaten maximum 5-6 yıl ömrü olur. Daha sonra yeni bir soğutma sistemiyle değiştirilebilir.2 yılda bir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.