Su ile işlemci soğutmak güvenli mi?

• Konuyu başlatan Erdem Alsırt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 2.267
Ben 3 yıla yakındır su soğutma kullanıyorum sıkıntı olmuyor. Buharlaşma sebebi ile suyu kendiliğinden azalıyor, bende ilave saf su koyuyorum. Ancak sana önerim kapalı su soğutmalardan alman. Yani su koymakla falan uğraşmadan hazır sistemlerle hallet derim.

Haluk abi hazır su soğutmalarda durum nasıldır bakımı yok onların fakat sızdırma gibi eksileri var mı?

Hortumu katlamaz yada zorlamazsan sızdırma sorunu olmaz.

Saf su, içeriğinde mineral bulundurmadığı için yıllarca boyunca sorunsuz kullanılır. Ama su soğutma sitemine sadece saf su konulursa, kısa süre sonra korozyon (paslanma) oluşacaktır (radyatör ve blokta). Bu yüzden bu sistemlerdeki suyun içine antifriz muadili (paslanmayı önleyen) katkı maddeleri ilave edilir.

Sorun; antifrizin zamanla tortu bırakıyor olması. Aynı durum otomobillerde de var. Yani değiştirilmesi gereken su değil, antifriz.

Hortumu katlamaz yada zorlamazsan sızdırma sorunu olmaz.

Saf su, içeriğinde mineral bulundurmadığı için yıllarca boyunca sorunsuz kullanılır. Ama su soğutma sitemine sadece saf su konulursa, kısa süre sonra korozyon (paslanma) oluşacaktır (radyatör ve blokta). Bu yüzden bu sistemlerdeki suyun içine antifriz muadili (paslanmayı önleyen) katkı maddeleri ilave edilir.

Sorun; antifrizin zamanla tortu bırakıyor olması. Aynı durum otomobillerde de var. Yani değiştirilmesi gereken su değil, antifriz.
Bununla ilgili bir rehber hazırlamanız mümkün mü?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı