x1diyigitx1
Decapat
Arkadaşlar selam biliyorsunuz ki yağışlar yok denecek kadar az, Türkiye'nin birçok şehrinde su sıkıntısı çekilmeye başlandı. Özellikle Ankara'da burada Mansur Yavaşın da anlattığı gibi 110 günlük suyumuz kaldı. Pandemi dönemine böyle bir şey denk gelmesi çok kötü oldu. Temizlik yapalım derken bazılarımızın yaptığı israfın haddi hesabı yok. Bunu kendim için de diyorum genel olarak da söylüyorum, sularımızı dengeli, tasarruflu kullanalım eğer bu gün tasarruf etmeye başlamazsak daha büyük sıkıntılar bizi bekliyor. Kendimce aklıma gelenleri buraya listeledim. Sizin de aklınıza gelenler var ise burada belirtirseniz güzel olur. Bunları yazmamda ki sebep belki 1 kişiye bile farkındalık sağlasam o 1 kişi bile elinden geleni yapsa daha iyi sonuçlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum
1) Dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken, ellerinizi yıkarken, bulaşık yıkarken musluğu kapatın. Duş yaparken bile kapatın. Islanın ve sabunlanırken musluğu kapatın. Durulacağınız zaman suyu açın. Duştayken suyun sıcağa dönmesini beklerken duş, musluk veya vanadan gelen soğuk suyu ziyan etmek yerine kova gibi bir şeyin içine akıtın. Bu suyu çiçekleri sulamak için veya tuvalet suyu olarak kullanabilirsiniz.
2) Çamaşır veya bulaşıklarınızı makineler tamamen dolduğunda yıkayın. Mümkün olduğunca daha az çamaşır yıkayın.
3) Daha kısa duşlar yapın. Tıraş olurken suyu kapatın.
4) Küçük idrarınız için sifon çekmek yerine varsa tas ile su dökmek bizim faydamızadır.1 sifon yaklaşık 9 litre suya denktir.
5) Dediğim gibi pandemi döneminden dolayı suları çoğu kişi daha temiz olabilmek için oluk oluk akıtıyor ama bunun yerine suyu bir miktar açıp kapatıp elimizi iyice köpürtüp sabunladıktan sonra akıtmaya devam edelim.