SU650 SSD "Reboot and Select Proper Boot Device" hatası

iJAWS

Kilopat
Daha fazla  
1 ay kadar önce yeni bir SSD "Adata SU650 240 GBADATA SU" aldım. İlk portta HDD çıkararak yerine SSD taktım. Anakartın kendi 6Gb/s kablo ile kullanılıyordu zaten. HDD'yi farklı bir slota taktım sanırım 5 ya da 6 olması lazım. Bu şekilde SSD üzerine AHÇI açık olarak UEFI (Windows 10) kurulum yaptım. 10 gün kadar sonra akşam kapattığım bilgisayar sabah "reboot and select proper boot device" hatası verdi. BIOS baktığımda SSD görünmüyordu ve ilk sırada USB vardı. Kasayı açtım kabloları çıkardım taktım hafif bi tozlanma vardı o yüzden diye düşünerek temizledim ve tekrar başlattığım SSD görünmeye başladı, ilk sıraya alarak sorunsuz kullanmaya devam ettim. Yaklaşık bi 10-15 günlük kullanımın üzerine yine aynı sorun oldu. Şu an BIOS'da SSD yine görünmüyor yine çıkardım taktım ve yine görünmeye başladı. Aynı zamanda bu sefer HDD çıkardım sadece SSD olarak deneme yapacağım bir süre ama bu sorun canımı sıkmaya başladı.

Not : Hata üç kez geldi başıma her ikisinde de bilgisayarı uzun süreli (2-3 gün açık olarak) kullanımdan sonra akşam kapattığım bilgisayarı sabah açamadım. Özellikle kapatmadan önce yeniden başlatarak denedim alacakmıyım diye fakat yeniden başlatmamda almamıştım. Yeniden başlatmalar ile ara ara deniyorum sorunsuz başlatıyor. Bir kaç görsel ekledim BIOS ile alakalı kontrol edermisiniz?

Hata aldıktan sonra BOOT menüsü:

371588

Diğer BIOS ayarları :

371591

371594

ADATA SSD ToolBox kuruludur. Firmware günceldir. Farklı sata data kablolarıyla denenmiştir. Sorun güncel olarak devam etmekte..

HDD çıkarıp yeni bir Windows kurulumu yaptım. HDD bağlamadan bir süre deneyeceğim bakalım. 10-12 saatin üzerinde kapalı kaldığı zaman yapıyor izlemlerim o yönde şuan 3-4 gün hiç kapatmadım sonra reset attım sıkıtnı yoktu 5-6 saat kapalı tuttum yine sıkıntı olmadı iyice paranoyak oldum şu muhabbete ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'unu "restore default" seçeneği ile fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilir misin? Ben de yaklaşık 20 gün önce bilgisayarımı kendi seçeneğinden sıfırlamıştım. Bu işlemden sonra bugün aynı hatayı aldım. BIOS'u fabrika ayarlarına döndürdüğümde Windows sorunsuzca başladı.

BIOS'unu "restore default" seçeneği ile fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilir misin? Ben de yaklaşık 20 gün önce bilgisayarımı kendi seçeneğinden sıfırlamıştım. Bu işlemden sonra bugün aynı hatayı aldım. BIOS'u fabrika ayarlarına döndürdüğümde Windows sorunsuzca başladı.

BIOS default yapınca SATA IDE döndüğü için Windows açılmıyor. Tekrar AHCI aktif ederek açtım. Windows güncelleme kaynaklı vs olduğunu söyleyenler var ama ne derece doğru anlayamadım. Ayrıca BIOS'da iken yeniden Power'den kapatıp açınca sorunsuz yine başlıyor zaten sorun ilk açılışta böyle bir şey yapması çok ilginç geliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı