Sünnet ettiren aileye dava açılabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve artı olarak, o deri ilerleyen yaşlarda fazlalık oluyor diye duymuştum. (Emin değilim.)

Bir de bunun için dava mı açılır, o kadar yıl büyüttüler ve sen "Beni sünnet ettirdiler" diyerek dava mı açacaksın?
 
Vücudum kesildi acı çektim...... Arkadaş galiba kökünden kestirmiş yanlışlıkla ya da kaba etten de almışlar ki bu kadar isyan ediyor. Arkadaşım sorunlu musun sen? Olan olmuş biten bitmiş. Ayrıca kalıcı hasar varsa git burada insanların kafasını boş yere meşgul etme dava aç. Show Haber'e çıkarsın güleriz biz de biraz. Memleket çıldırmış.
 
Arkadaşım Japonya'daki 90 yaşındaki sünnetsiz dayıya bir şey olmuyorsa bana da olmayacaktı. Keyfi yere vücudum kesildi acı çektim.
Bizim anlatamadığımız şey; bunun sorumlusu ne dinin ne de ailen, sorumlusu doktor ailende sadece teşvik var o kadar.
 
Hocam az sallayın, bir kere bir dikişin 15 yıl sonra bile acıması imkansızdır. Üstüne sünnet faydalıdır ama ameliyathanede doktorların yaptığı.
 
Bir çok yerde okuyabilirsiniz, sağlık için yapılıyor bu işler sadece Türkiyede yapılmıyor bir çok ülkede yapılıyor sağlık evrenseldir değişiklik göstermez.
Hangi ülkeler mesela birkaç örnek verirmisiniz? Birçok yabancı ülkeden arkadaşlarım is yaptığım insanlar oldu böyle birşey duymadım. Hatta konusu açıldığında çok sasirdiklarini biliyorum.
 
Küçücük bir çocuğun bedenine lüzumsuz yere müdahale edip sakatlamak çocuk istismarı değil de nedir? Bu travmayı, bir hiç uğruna acı çekişimi unutamıyorum. Ailemden de bu yüzden nefret ediyorum. İnsan vücudu milyonlarca yıl boyunca evrimleşti. Saçma bir adet yüzünden vücudumu sakatladılar. Şu an bile dikişler acıyor, ki aradan 15 yıldan fazla geçti. Sizce ailemin boğazına yapışmakta haksız mıyım? Doğru olan 18 yaşına gelince çocuğun kendi karar vermesidir. Minnacık çocuğa din atayıp genital bölgesini kesmek değil.
Sünnet dinle ilgili fakat deriden kesilen parça zamanla daha çok uzar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı