Sünnet olmak insana zararlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen, böyle devam. Savunduğun şey düpedüz çocuk istismarı.
Kafaya bakar mısınız 😆
Türkiye’nin %70’i islam mensubu vatandaşlardan oluşmakta. Bizim dinimizin farz kıldığı şeyleri yapmak bize göre gurur vericidir. Bu size göre istismar veya rızasız yapılan bir iş olarak görünebilir. Sizin mensubu olduğunuz din size ne diyorsa onu yapmak size cazip gelir ve diğer dinleri pek önemsemezsiniz. Lütfen, konuşmayı uzatmayın. Kesmek istemiyorsanız bu sizin kararınız.
Ve bir çocuk karar verebilecek yaşta ve olgunlukta değilse onun adına kararları anne ve babası vermelidir. Şu an 16 yaşımdayım ve kimse bana zorla bir yerimi kestiremez. Fakat küçükken anne ve babamın verdiği karar ile dinim farz kıldığı sünneti olmuşum, tavsiye ederim.

Türkiye’nin %70’i islam mensubu vatandaşlardan oluşmakta. Bizim dinimizin farz kıldığı şeyleri yapmak bize göre gurur vericidir. Bu size göre istismar veya rızasız yapılan bir iş olarak görünebilir. Sizin mensubu olduğunuz din size ne diyorsa onu yapmak size cazip gelir ve diğer dinleri pek önemsemezsiniz. Lütfen, konuşmayı uzatmayın. Kesmek istemiyorsanız bu sizin kararınız.
Benim sorunum o değil, isteyen sünnet olsun sıkıntım yok.
Fakat daha dinini belirleyemeyecek kadar küçük yaştaki çocuklara bunu zorla yapamazsınız, istismara girer.
Sünnet olmak, İslam’ın bir şiarıdır. Bu sebeple, şiarlar/simgeler sünnet kabilinden de olsa, farzlar gibi önemlidir. Bu sebeple, sünnet olmayı“sünnet” olarak kabul eden alimlerin görüşlerini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. İslam ümmeti hayatı boyunca bu işe böyle bakmıştır.

İslam’da onlarca, farzlar veya haramlar vardır ki, Kur’an’da değil, Kur’an’ın gerçek bir tefsiri olan Hz. Peygamber (a.s.m)’in hadislerinde yer almıştır. Örneğin, namazın rekat sayısı, diğer bazı şartları, Orucun, Haccın, Zekâtın önemli şartları Kur’an’da değil, hadislerde beyan edilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için çok “temel usul” bilgilerine sahip olmak gerekir. İlgili kaynaklardan bunlar öğrenilebilir.

Unutmamak gerekir ki, hadis, İslam’da teşriin ikinci kaynağıdır. “Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının.” (Haşr, 59/7) mealindeki ayet, hadisin teşri kayanağı olduğuna dair İslam alimleri için şaşmaz bir rehber olmuştur.
İslam'da olsa bile zorla yaptıramazsın bunu hiçbir çocuğa. Dinde zorlama yoktur sözü ile çelişiyor. Çocuğun dini olmaz.

Artı olarak çok insan yapıyor diye yanlış olduğunu da değiştirmiyor, üzerine yapılan birçok araştırma var.

Fakat daha dinini belirleyemeyecek kadar küçük yaştaki çocuklara bunu zorla yapamazsınız, istismara girer.
Eğer istismara girecek olursa neden yasa çıkmıyor. Doktorlar neden sünnet ediyor o zaman küçük yaşlardaki çocukları?

Eğer istismara girecek olursa neden yasa çıkmıyor. Doktorlar neden sünnet ediyor o zaman küçük yaşlardaki çocukları?
Çünkü halkın çoğu bunu bilmiyor, bu kadar basit. Ayrıca yasa çıkıp çıkmaması ne alaka? Yasa çıkmayınca doğru mu oluyor yaptığın, her şey yasaya mı bağlı?

Sünnet istismardır, istisnası yok.

Din kitaplarında falan geçmiyor sünnet olması. Sünnet tamamen sonradan uydurma bir şey. (Hadis, sünnet vs. dedikleri.) Ayrıca sağlık açısından zararlı diyebiliriz zira psikolojik açıdan bakarsak erkeğin aldığı zevkin azalmasına sebep oluyor. Yaklaşık %70-80 zevk hisleriniz kayboluyor. Sünnet adı altında zarar verdikleri dokularda hassas sinirler mevcut. Bu sinirler sayesinde zevk alıyorsunuz. Yani bu sinirlerin büyük bir kısmını alıp atıyorlar. Sünnet derisini geri getirilmesiyle ilgili uygulamalar yapılmaya çalışılıyor.

İslam'da olsa bile zorla yaptıramazsın bunu hiçbir çocuğa. Dinde zorlama yoktur sözü ile çelişiyor. Çocuğun dini olmaz.

Artı olarak çok insan yapıyor diye yanlış olduğunu da değiştirmiyor, üzerine yapılan birçok araştırma var.
Her doğan fıtrat üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi yahut Hıristiyan veya Mecûsî yapar…”

(B4775 Buhârî, Tefsîr, (Rûm) 2; M6755 Müslim, Kader, 22).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı