Sünnet olmak insana zararlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hani Allah insanı en mükemmel şekilde yaratmıştı ?

Şu anlatıları tam bilmeden her şeyi her şeye karıştırma hali olmasa ne güzel olacak.

En mükemmel değil, "en güzel" şekilde yarattık (Tin 4), ki bu yaratılış insanın bilinçsel durumu ile alakalı neden mi? Çünkü Tin 5 der ki; "Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik." Buradaki gönderme Adem aleyhisselam ve yasak ağaç mevzusu sonrasinda cinselliğin farkına varilması (haz, zevk gibi insanın ahlakına direkt etki eden unsurların insana dahil olmasi) ve cennetten, (burada da farklı yorumlar var, ilgilenen araştırabilir) tüm o rahat yaşantıdan; dünya hayatina, ihtiyaçlara bağımlı hayata indirilmesi.

Sağlık açısından da ekstra bir katkı olarak sürekli, penis kanserinden bahsediliyor da bunun sünnetsizlerde oranı ne ki?

Çocuk tarafından bakılırsa da büyüyüp, değerlendirip kendi karar vermesinin psikolojik açıdan daha faydalı olacağı kanisındayım.

Son düzenleme:
Yap dostum, kitabına uydurursan ve bunu meclisten geçirirsen artık 'yasalar önünde' doğru bir iş yapmış olursun.
Ve yasaya uyduğu için de doğru bir iş yapmış olurum, değil mi? Çünkü dediğinize göre bir şey yasalarda yoksa kötü bir şey değildir.
Günümüze kadar Sünnet terimi kalıplaşmış bir şekilde gelmis ve kabul edilmiştir.
Yararı da olabilir, zararıda. Toplumlar da adet haline geldiği için herkes gözü kapalı oluyor.
Bu bile aslında yozlaşmanın bir göstergesi.
Bir kanun uğruna neleri kaybetmişiz 😂😂
😆 😆 😆
Çektiğin acının veya neyi kaybettiğini fark etmemenin önemi yok. Sonuçta kanunlarda yazmıyor dostum, yani kötü bir şey olamaz.
Zekiliğim tuttu bugün 😆

Kimse doğru dürüst bir şey yazmamış. Sünnet olmak zarar vermez, fayda da sağlamaz. Cinsel zevkten alınan verimi azaltır. Hastalık vs yapmaz, iltihap kapmaz. Sadece pislik birikebilir ve temiz biri isen herhangi bir risk oluşturmaz. Sadece cinsel birleşmeden alacağın hazzı yarı yarıya gibi yüksek bir yüzde ile düşürür.
Şu mesaj çözüm gerisi bullshit (boş laf).

Yöneticileri etiketleyebilirsin diyecektim de konuyu açan belirliyordu onu, şimdi aklıma geldi.
Aslında bu "Konu" türünde seçildiği için geri dönüşü yok.
Sadece başlıktaki soru bulunmuşken hala tartışma dönüyor onu anlatmak istedim.

Ayrıca bkz. Prens'in gelmesiyle Kombo 2 çözüm bulundu.

Gerisi bullshit.

Moderatör gel konuyu kapat çözüm bulunmuşken artık boş laflara gerek yok.

Ve yasaya uyduğu için de doğru bir iş yapmış olurum, değil mi? Çünkü dediğinize göre bir şey yasalarda yoksa kötü bir şey değildir.
Nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama konuyu istediğin yere çekiyorsun. Sünnetin zararlarını bilmiyorum. Ama gerçekten büyük bir zararı var ise bu profesörler tarafından kanıtlanmalı ve yasa tasarısı için sunulmalıdır. O zaman neyin ne olduğunu anlayabiliriz. Peygamberimiz Müslüman insanlara sünnet olmayı tavsiye ettiği için ona güvenerek sünnet oluyoruz. Eğer bizim için zararlı olsaydı Allah'ın peygamberi bize neden tavsiye etsin ki?

Nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama konuyu istediğin yere çekiyorsun. Sünnetin zararlarını bilmiyorum. Ama gerçekten büyük bir zararı var ise bu profesörler tarafından kanıtlanmalı ve yasa tasarısı için sunulmalıdır. O zaman neyin ne olduğunu anlayabiliriz. Peygamberimiz Müslüman insanlara sünnet olmayı tavsiye ettiği için ona güvenerek sünnet oluyoruz. Eğer bizim için zararlı olsaydı Allah'ın peygamberi bize neden tavsiye etsin ki?
True.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı