Galatasaray taraftarı olmamdan bağımsız konuşuyorum: İvme Galatasaray tarafında. Son iki haftada oluşan yarı fantastik yarı kaotik ortam Galatasaray'a yaradı. Ve bu tarz ortamlardan daha başarılı çıkan taraf Galatasaray'dır. Ama bu ivme hususunu adım farkı gibi görüyorum. Beşiktaş, eksiklerine rağmen çıkar, bir şekilde galip gelirse gözünü Galatasaray maçına çevirecektir. Galatasaray'ın averaj içeren bir skor almasını pek olası görmüyorum. Tempoyu başından itibaren yüksek tutup hemen skor elde etmek isteyecektir. Galatasaray, sezonun genelinde bu tarz bir oyunu pek uygulayamadı ama belirttiğim üzere hesaplar dışında bazı durumlar gerçekleştiği için ekstra motivasyon her şeyi yaptırabilir. Fenerbahçe ise bu iki takım dışında en zayıf halka konumunda. Aslında kadro derinliği açısından bana göre fark atarak şampiyon olması gerekirdi ancak son yıllarda kronikleşmiş hale gelen kritik virajları alamama durumu devam ediyor. Takım içinde de sinerji oluşturabilecek fazla kimse olmadığı için iyi oyundan beceriksizlik safhasına geçiş çok ani oluyor.
Kısacası: "Galatasaray daha yakın, Beşiktaş olabilir, Fenerbahçe uzak" şeklinde düşünebiliriz.