Süperonline Fiber vs Uydunet Fiber

Süperonline çalışanıyım hangi firma olursa olsun gerçek firma diyen arkadaşa sunu söyliyim uydu net olsun veya farklı bir firma olsun gerçek fiber deyildir onlar fiberi biyere kadar alır süperonline ise binanızdaki süperonline kutusuna kadar cam kablo artı dağirenize kadar gene cam kablo çeker fiber kalitesini Türkcellden başka en iyi verebilecek firma yok paket önerisi isterseniz 35 mbps 99.90 gayet güzeldir diğer firmalardan artı olarak upload hızı 5 mbps dir :)
“Gerçek fiber değildir” kısmına katılmıyorum. Türksat da, Vodafone da kendi fiber altyapısını yapmakta. Türksat sonlandırmasını Docsis sistemler ile yapıyor, Vodafone ise Superonline gibi OLT-ONT kullanıyor. Yani fiber altyapı yapıyorlar. Fiber’in gerçeği yalanı olmaz. :) Tek fark şudur, şehirler arası ve yurt dışı çıkışı olarak kullandıkları bağlantılar kendilerine ait olmayabiliyor. Örneğin Türksat’ın şehirlerarası hiç fiber omurgası yoktur. Tüm hizmetlerini Türk Telekom veya Superonline omurgası ile taşır. Vodafone da bazı şehirlerarası bağlantıları kendisinindir bazıları Superonline omurgasıdır. Buna atıfta bulunup “Gerçek fiber değildir” ibaresi koyacak isek eğer, Superonline da Türk Telekom’dan omurga fiberi kiralamakta. Bazı şehirlerarası bağlantılarını Türk Telekom ile taşımakta. Bu mantığa göre Superonline’ı da “gerçek fiber” yapmamak ile itham etmemiz gerek. O yüzden bu ifadeyi doğru bulmuyorum. Sonuçta internete bağlı olmak için bu firmaların da birbirine bağlı olması gerek, aynı zamanda birbirlerine muhtaçlar.

35Mbps için ise 99₺ çok yüksek fiyat. 85₺’ye Türk Telekom Fiber (FTTB/Eth) üzerinden Millenicom 100Mbps kullanmaktayım. 3 ay oldu, henüz hız düşmesi-Ping yükselmesi gibi sorunlar yaşamadım. Memnunum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı