Sürat sayacı uygulamaları doğru mu?

Goat_69

Centipat
Katılım
28 Nisan 2023
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bisiklet sürerken hızımı öğrenmek istiyorum. Play Store'deki uygulamalar doğru mudur ve kullandığınız memnun olduğunuz uygulama varımdır? Gidip parayla sayaç almak istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fiziksel eklentiler ile ölçmeniz mümkün. Janta monte edilebilen hız sayaçları mevcut bisiklet için.
 
Strava ve Bikeometer yol bilgisayarına yakın sonuçlar veriyor. Atıyorum yol bilgisayarında ortalama 25 ise telefonda 22-23 gösteriyor.
 
Janta takılan bir aparat ile önümde dijital olarak hızımı görüyordum ve bu şekilde eğlenceli geliyordu bana. Gps ile telefonundan da hızını ölçebilirsin. Gps genelde doğru sonuç veriyor. Araçlar 120 gösteriyorda gerçekte 118 gibi bir hızda gidiyorsunuz aslında yani araçların gösterdiği hız çok düşük bir miktar fazla gösteriyor. Bunun açıklamasıda hız sınırını aşmadan trafik cezası yersek üretici firmayı suçlamayalım diye.
 
Zamanında şehirler arası yolda araçla bir iki tanesini denemiştim. Tahminen %95 üstü bir doğruluk payı vardı ancak bunlar gps üzerinden çalıştığı için anlık değil de çok az gecikmeli gösterebiliyor.
 
Hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın başlamadan evvel aşağıdaki şekilde telefonunuzu kalibre etmeniz gerekiyor. Daha iyi sonuçlar alırsınız. GIF'ten de anlayacağınız üzere o hareketi dümdüz yapmıyorsunuz, aşağı, yukarı, sağa, sola yapıyorsunuz.

Bu şekilde telefon kalibre oluyor. Bunu bir ayıltma olarak düşünebilirsiniz. Yani telefonunuzu her bisiklet sürmeden evvel bi' ayıltmanız gerekiyor. Ama birisini her dakika ayıltmaya gerek yok değil mi? Günde 1 defa, yani sürüşe çıkmadan evvel veya aynı gün içerisinde telefonu 2 kullanımınız arasında 2 saat gibi biraz uzun bir zaman varsa.
unnamed.gif
 

Yeni konular

Geri
Yukarı