Sürekli ağlıyorum

Kısmen asosyal olmak iyi bir şeydir, kendinizle barışık olmayı, kendi kendinize öğrenmeyi ve kendinizi mutlu edebilmeyi öğretir.

Dış görünüşü iyileştirmenin bir takım yolları var, bunları yapabilirsiniz. Çok paranız varsa estetiğe veya psikoloğa gidebilirsiniz.

Hocam sizin asıl probleminiz aşık olmuşsunuz, hem de çok fena :D aşk konusunda tavsiye verecek bir adam miyim bilmiyorum, bir kere asık oldum sonra bir daha olmadım. İllaki bir şeyler söylemem gerekirse, ya aşkınızı söyleyip kurtulacaksiniz ya da o içinizde dert olarak kalacak. Dert olarak kaldıkça daha çok büyür, en faydalısı gidip lafı uzatmadan, kem küm etmeden söylemek. Dalga konusu olabilirsiniz, okulda isminiz cikabilir falan filan böyle şeyler de var tabii, bunun riski size kalmış bir şey, ben riski aldım ve dalga konusu oldum ama en azindan içimdeki iblisi öldürdüm. Ayrıca yeni ortama girdiğiniz için de muhtemelen alışamamışsınızdır, bu yüzden gülerken falan kendinizi sakliyorsunuzdur.

Son olarak bu genç yaşlardaki insanların çirkin diye, kısa diye, kilolu diye, bir konuda ilgisi veya becerisi yok diye üzülmesinden çok endişe duyuyorum. Yasim 17 18, bu kisa omrumde çevremden çok zorbalik gordum, hatta bazen sırf bu yüzden ağladığım, intihar etmeyi düşündüğüm de oldu. Sonra bir gün arkadaşla konuşurken bana o mistik cümleyi söyledi: "salak adam bir tane ömrün var 3 ay sonra bir daha asla görmeyeceğin dallama icin niye kendinden eksiltiyorsun" bu söz hayatimi degistirdi, umarim sizde de etkili olur. Psikoloğa danismanizda daha büyük fayda var. Ailenizle durumu paylasin, paylasamiyorsaniz dertlesecek birileri bulun.
Arkadaşın süpermiş hocam bana da ilham oldu :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı