Sürekli format atmak zararlı mı?

Labne

Megapat
Sürekli format atmak zararlı mı? Şimdi Windows 10 2004 indireceğim beğenmezsem tekrar format atmam gerekir. Bu işlem bilgisayara zarar verir mi?

Hard diske zarar verir. Bilgisayarların yıpranmasına neden olur. İster SSD olsun ister HHD belli bir miktar okuma yazma ve silme oranı vardır.

Bu arada bahsettiğin güncellemeyi yapmamanı tavsiye ederim. Problemli bir güncelleme olduğunu okudum. Stabil olmadan güncellemeleri kurmayı tercih etmiyorum.

Hard diske zarar verir. Bilgisayarların yıpranmasına neden olur. İster SSD olsun ister HHD belli bir miktar okuma yazma ve silme oranı vardır.

Format sırasında farklı türde yazma algoritması mı yapıyor harddiskler de haberimiz yok?
Yanlış bilgilendirmeyelim.

Bu arada bahsettiğin güncellemeyi yapmamanı tavsiye ederim. Problemli bir güncelleme olduğunu okudum. Stabil olmadan güncellemeleri kurmayı tercih etmiyorum.
Bu, mantıksız bir yaklaşım. Bu durumda kişi bilgisayarı hiç kullanmamalı. Format atma işlemi PC'de özel bir silme yapmaz. Normal bir silme komutu verir. O yüzden bu yaklaşımı gerici ve saçma buluyorum. Bunu savunanları da bakkal diye not ediyorum.
Format sırasında farklı türde yazma algoritması mı yapıyor harddiskler de haberimiz yok?
Yanlış bilgilendirmeyelim.
Biz bilmiyoruz... Cahiliz. Arka planda özel bir komut seti var, diske o gönderiliyor... O da diskin ömrünü azaltıyor. Yersen.

Bunlar şey gibi ya: "RAM çok kullanılıyor"cular. Sök diyorum o zaman RAM'i, PC'yi RAM'siz çalıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı