Çözüldü Sürekli mavi ekran alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Winch83

Picopat
Arkadaşlar merhaba,

3 günde 1 mavi ekran alıyordum. Format atayım düzelir belki dedim daha kötü oldu. Format attıktan sonra 2-3 dakikada bir mavi ekran alıyorum. Driverları güncelledim zoraki anca toparladı ama günde en az 1 kez alıyorum mutlaka. Dump dosyalarını atıyorum.
Yaklaşık 2 ay önce anakart, RAM ve işlemci aldım. Ondan sonra bu sorunlar başladı.

-Anakart: ASUS TUF Pro Gaming.
-Corsair 8 GB Vengeance siyah DDR4 3200MHz CL16 Dual kit RAM.
-Işlemci AMD4 3600.

Bu arada Memtest86 ile ramleri test ettiğimde bir sorun çıkmadı. RAM slotlarını değiştirdim yine aynı hataları aldım. 3 adet sdd var hepsini teker teker denedim windows kurup yine çözülmedi.

Son düzenleme:
Çözüm
Sorunu çözdüm sorun RAM' ler de arkadaşlar. Eğer anakartınız TUF B450 PRO GAMING ise her RAM' i desteklemiyor. Tavsiyem Asus' un sitesinde daha önce denenmiş RAM' lerden almanız. Bu sayede kurtuldum mavi ekrandan.
-Anakart: ASUS TUF B450 Pro Gaming. (2 aylık)
-Corsair 8 GB Vengeance siyah DDR4 3200MHz CL16 Dual kit RAM. (2 aylık)
-Işlemci AMD4 3600 (2 aylık)
-Güç Kaynağı: ZM700-LX (3 sene)
-Ekran Kartı: ASUS GTX 1060 6GB (3 sene)
-SSD: Kingston Hyper Fury 120 GB ve SanDisk SDSSDA 240GB (3 sene)
-HDD: WD 10EZEX 1TB (4 sene)
-Soğutucu: CoolerMaster MasterLiquid Lite 120 (2 aylık)

@Assecreed

overclock ghz auto ise yüksek voltajdan oluyordur kardesim bir biosa girip kontrol eder misin? bios cpu ghz auto ise ona manuel bi değer gir dene

overclock ghz auto ise yüksek voltajdan oluyordur kardesim bir biosa girip kontrol eder misin? bios cpu ghz auto ise ona manuel bi değer gir dene
Usta hangi değer pek anlamadım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-11-12 at 15.17.02.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-12 at 15.17.02.jpeg
    117,7 KB · Görüntüleme: 49
Cpu core ratio yanında auto yazar onu değiştir. Cpu kaldırabileceği bi değer ver 38-39 gibi.
Biosa girdiğinde ilk sayfada sağ üst ortaya yakın bi voltaj değeri var o kaç? 1.323 V filan yazar sıcaklık grafiği üstünde.

Cpu core ratio yanında auto yazar onu değiştir. Cpu kaldırabileceği bi değer ver 38-39 gibi.
Biosa girdiğinde ilk sayfada sağ üst ortaya yakın bi voltaj değeri var o kaç? 1.323 V filan yazar sıcaklık grafiği üstünde.
Usta tıklanmıyor. Auto dan başka bir şey yapamıyorum.

ve

DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip tekrar yükledim sorunu çözdüm sanırım. Herhangi bir mavi ekran almadım.

Teşekkürler herkese özellikle @Assecreed

ve

DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip tekrar yükledim sorunu çözdüm sanırım. Herhangi bir mavi ekran almadım.

Teşekkürler herkese özellikle @Assecreed
Malesef çözüm olmadı bunlarda 3 gün sonra yine mavi ekran aldım.

En son aldığım mavi ekran dump dosyaları;

Lütfen yardım edin bir türlü çözemiyorum.

Son düzenleme:
Siz Driver Booster'ı kullandıktan sonra format attınız mı? Silmeniz hiçbir şeyi değiştirmez yüklediği driver çoktan sistemin içinde. Programı kullanmadan önce de mavi ekran alıyormuşsunuz fakat arkadaşlar mavi ekran hatasından bağımsız olarak ilk önce Driver Booster'dan kurtulmanız için format atmanızı söylemiş.

Siz Driver Booster'ı kullandıktan sonra format attınız mı? Silmeniz hiçbir şeyi değiştirmez yüklediği driver çoktan sistemin içinde. Programı kullanmadan önce de mavi ekran alıyormuşsunuz fakat arkadaşlar mavi ekran hatasından bağımsız olarak ilk önce Driver Booster'dan kurtulmanız için format atmanızı söylemiş.
Zaten attım driver boost' tan sonra format

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı