Sürücü tam olarak ne işe yarıyor?

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.984
Makaleler
45
Çözümler
9
Ömrü hayatımda sürücü yüklemedim. Herhangi bir aksaklıkta yaşamadım. Temiz kurulum yapıyorum; bilgisayar kendi kendine ayar yapıyor ve hiçbir şekilde başka bir ayar yapmıyorum.

Ne fark ediyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bu yazdığınız cümleden çıkarım yapmak gerekirse: Hiçbir şey olmadığı anlamına geliyor sanırım. Bu kanım doğru mu?
Hayır. Daha net açıklamam gerekirse bazı cihazlar düzenli güncelleme almasi gerekiyor ve eğer Windows'un kurduğu sürücülerden devam ederseniz cihazınızın performansı düşüyor yada güvenliğiniz tehlikeye giriyor. Örneğin ekran kartı güncellemeleri. Ekran kartı sürücüleri son çıkan oyunlara optimize edilir, böylece o oyunda daha az sorun yaşarsınız ve daha yüksek performans elde edersiniz. Guncellemezseniz, oyun çalışmayabilir, hatalar verebilir yada performans beklenenden az olabilir.

Bazı cihazlar içinse Windows'un kurduğu sürücü yeterlidir.
 
Sürücü dediğimiz yazılımlar kullandığımız donanımla (gpu,ethernet,ses kartı vs.) işletim sistemi arasında köprü vazifesi görür.

Pc pazarında birçok farklı donanım üreticisi var. Ve her donanımın yaptığı görev aynı olsa da farklı özellikleri var. Bunların çalışabilmesi için işletim sistemiyle düzgün bir biçimde haberleşebilmesi gerekiyor.

Dolayısıyla genel geçer bazı temel özellikler dışında işletim sistemini yazan adamların bundan 3 5 ay sonra çıkacak bir donanımın sistemle haberleşirken nelere ihtiyacı olacağını kestirmesine imkan yok.

Eskiden (çok eskiden) bir donanım aldığınızda yanında disketle sürücüleri gelirdi. Ve internet olmadığı için o sürücü disketlerine gözümüz gibi bakardık. Sonra işler kolaylaştı Windows 10 kullanıyorum GPU dışında hiçbir donanımıma sürücü kurmam gerekmiyor.

Windows zaten bazı temel donanımların sürücülerini kurulum aşamasında kendisi kuruyor ve bu şekilde kurulum bittiğinde internete bağlanıp eksik gedik varsa kendisi indirip kuruyor. Özel donanımlar dışında bu konuda çok başarılı buldum. Zaten bu tarz spesifik bir donanım kullanıyorsanız onun sürücüsünü kendiniz indirip kuruyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı