Süt ve süt ürünleri zararlı mı?

Yetişkin bireyler için önemli olmayabilir ama yetişme çağında özellikle beyin ve diğer organlarin sağlıklı gelişimi için gayet önemli bir vitamindir. Bu çağlardaki eksik ve yanlış beslenmenin sonuçları da hemen değil, zaman içinde ortaya çıkmaktadır. Meselenin özünde de genç arkadaşların bu tip hareketlerde bulunurken, ne gibi durumlara yol açabileceğine dikkat etmesini ve mümkün mertebe alınması gereken önlemleri almaya çalışmasını sağlamak yatmaktadır. Diğer hususlar kişisel görüşlerdir, tabii ki canlılara saygı her daim öncelikli konudur.

Vegan hamilelik geçirmiş ve vegan beslenen çocuklar var. Herhangi bir sorun yaşamadıkları da deney olarak kanıtlanmaya başlandı. Mesela Dr. Suat ERUS'un yaptığı deneyi 6 ay sonra sağlık için nasıl şeyler olduğunu göreceğiz.

Canlılara saygı duyarak nasıl öldürebiliriz?

Etkiler zaman içinde belli olur.

Yetişkinlerden seçersiniz ve israf etmezsiniz. Sonuçta bir canlının ortalama ömrünü az çok biliyoruz.

Zaten hamilelik geçiren veganlar artmaya başladı. Yani etkilerini zamanla daha iyi anlayacağız ve sağlığımız için bir problem olmadığını göreceğiz. Ayrıca zamanı geldiğinde çocuklarımız bizim ne kadar sadist bireyler olduğumuzu görecekler.

Veganlık ile ilgili belgeselleri izledikten sonra ilk başta bu olay yabancılarda vardır bizde yoktur dediğim şeylerin çoğunu Türkiye'de de yaptıklarını öğrendim.(Tabii ki çok iyi bir şekilde eziyetsiz bakılan hayvanları kesme hakkımız da yok çünkü hem canları yanmaya devam ediyor hem de özgürlüklerini ellerinden alıp köle gibi yetiştiriyoruz.) Artık vegan olmamak için hiçbir mazeretim yok. Kültürümüz ve yetişme tarzımızdan dolayı et yemek için bahaneler uydurduğumu sonradan anladım...

İnekler 18-25 yıl ömrü var ama süt vermeyi kesen inekler ortalama 7 yaşında kesiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı